KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. augusztus 24., péntek

Kedvenceink lesznek (4)

Egy hét van a nyárból, közeledik az ősz, tudom, sok olvasó fiatal ilyenkor kénytelen a regényeket tankönyvekre cserélni. Ez az ősz különösen rémes lesz a könyvmolyoknak, mert igazi YA regényeső várható a hazai könyvkiadóknál.
A Maxim kiadó néhány új könyvét már beharangoztam ebben a bejegyzésben.

A Könyvmolyképző Kiadó 2012. szeptember 30-ra várható megjelenései közül a következőket várom a legjobban: 

A Fuentes testvérek örökre belopták magukat a szívembe! A Tökéletes kémia után  a második rész is megjelenik a sorozatból, ami nekem személyes kedvencem, a kritikámat ITT olvashatjátok.

Simone Elkeles: Rules of Attraction - A vonzás szabályai
A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést? 

Mivel épp most olvasom a Fallen sorozat második részét a Torment-et, pont aktuális lesz a folytatást olvasni, kíváncsian várom.

Lauren Kate: Passion - Végzet
Mielőtt Luce a Sword & Crossban Daniellel találkozik, mielőtt megküzdenek a halhatatlanokkal, már sok életet leéltek. Ha a mindenre elszánt Luce meg akarja törni a szerelmüket sújtó átkot, fel kell keresnie múltbéli megtestesüléseit, hogy teljességgel megértse a sorsát. Minden század, minden élet más-más fogódzót rejt számára.
Daniel követi Luce-t a századokon át, míg a lánynak esélye nem lesz átírni a történelmet.  Hány halált bír el az igaz szerelem?  Képes-e Daniel és Luce jövőjük megváltoztatása érdekében feloldani a múlt rejtélyét?

Mindenképpen újszerű volt a magyar fantasy rajongóknak a vérfarkasok után vérmacskákról olvasni. Itt jön a Stay folytatása!

Rachel Vincent: Rogue - Latrok
Rendben, szóval a macskák nem esnek mindig talpra.
Én aztán a legtöbbünknél jobban tudom ezt. Amióta visszatértem a falkába, nagy döntések és még nagyobb hibák követték egymást az életemben; olyan hibák, amikért ártatlan életekkel szokás fizetni. Mint az első és egyetlen női végrehajtónak, nagyon sokat kell bizonyítanom apám, a falka és saját magam előtt is. És most, hogy a területeinken sorra ölik meg a kandúrokat, keményebben dolgozom, mint valaha – bár mindig van erőm, hogy munka után szórakozzak is egy kicsit Marckal, aki végrehajtóként és a magánéletben is a társam. Azonban nem minden hibám lezárt ügy. Felmerül a gyanú, hogy a halott kandúrok esete összefüggésben áll emberi nők eltűnésével is, és talán minden miattam történik, emberként vagy macskaként. És az az egyetlen megingás talán túl sokba, elviselhetetlenül sokba fog kerülni nekem…

Várakozással tekintek a könyvre, vajon mi lesz a folytatása Bilqis SanGreal történetének.

Sarwath Chadda: Éjistennő
Szinte még magához sem tért legjobb barátja, Kay halálából, ám Billire máris újabb feladat vár: a templomosoknak vérfarkasok ügyében kérik segítségét. De ilyen vérfarkasokkal Billinek még nem akadt dolga.
Úgy nevezik magukat: polenyicá-k, azaz férfiölők. Kelet-Európa ezen ősi harcosnőit évszázadok óta halottnak vélték. Azonban előmerészkedtek, és most a tavasz gyermekére vadásznak, egy olyan nagy hatalmú orákulumra, aki elindíthatja a Hármastelet, vagyis az emberiség teljes pusztulását okozhatja.
Hogy kiszabadítsa a tavasz gyermekét, és megmentse a világot, Billinek el kell nyernie egy fiatal orosz katona, Ivan Romanov bizalmát, aki senkiben sem bízik, pláne nem a lányban.
A folklór és a mítosz rémisztő valósággá válik ebben a lélegzetelállító kalandban, amelynek története az időből lassan kifutó világról szól. És Billi SanGrealról, mert egyedül ő mentheti meg.

Nagy sikert aratott az olvasók körében a Vaskirály, ami tavaly karácsony előtt került ki ARC formában - Magyarországon először - a kiadótól. A könyvhétre került ki a végleges kiadás, és már itt is a második rész a Vashercegnő.

Julie Kagawa: Iron Daughter - Vashercegnő
„Egy ideje már a Téli Udvarban élek. Hogy mióta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik, ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom látni, hogy eltelt száz év, és a családom minden tagja és minden barátom rég halott.  Igyekszem nem túl sokat gondolni erre, de néha képtelen vagyok kiverni a fejemből.  A nevem Meghan Chase”.
Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik – azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki.
Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem szűnik emberszívében a vágyakozó suttogás.

A sötét erő trilógiának eddig csak az első részét olvastam, bár a második a polcomon csücsül egy ideje, így a Szellemidéző után rögtön olvashatom majd a Leszámolást.

Kelley Armstrong: Leszámolás - Sötét erő trilógia 3.

A tizenöt éves Chloé Saunders hétköznapi életet szeretne élni. Nem adatik meg neki. Chloé ugyanis genetikai módosítás áldozata, olyan nekromanta, aki akarata ellenére képes felébreszteni a holtakat. Chloé, és hasonszőrű, különleges „tehetséggel” megáldott (vagy inkább elátkozott?) társai az életüket mentik a pokoli szervezettől, amelyik létrehozta őket.
És, ha mindez nem elég, Chloé gyengéd érzései a testvérpár - Simon, a kedves varázsló, és bátyja, Derek, az annyira nem kedves vérfarkas - iránt összezavarják a fejét. Ráadásul az a szörnyű gyanúja, hogy szíve mindinkább a vérfarkas felé hajlik…

Az ÉTK kiadó újdonsága lesz a következő könyv, amivel igencsak meglepték az olvasókat, a Maxim után még egy kiadó, aki  a ya könyvek felé nyit, nagy örömömre! Várható megjelenés: szept.7.

Kimberly Derting: Eskü

A távoli jövőben a világ államain korlátlan hatalmú királynők uralkodnak. Ludaniában, a kegyetlen Sabara királynő országában az emberek szigorú kasztrendszerben élnek. Minden kasztnak saját nyelve van, az emberek nem használhatják, sőt még csak nem is érthetik a másik kaszt nyelvét. Ha valaki megszegi a törvényt, a büntetése halál... az elnyomás ellen lázadók száma napról napra nő. Sabara királynő mágikus képessége révén hosszú ideje ül Ludania trónján, de hatalma most veszélybe került. A Kereskedők Osztályában élő tizenhét éves Charlaina (Charlie) különleges adománnyal született: tökéletesen megért bármilyen nyelvet. Pontosan tudja milyen veszélyben van emiatt, így féltve őrzi titkát, mígnem egy nap találkozik a vonzó Max-el, és barátaival akik egy sosem hallott nyelven beszélnek... és a titka csaknem lelepleződik. Charlie igyekszik távol tartani magát a fiútól, de Max mindent elkövet, hogy közelebb kerüljön a lányhoz. Vajon miért? Ki ő valójában? Charlie lassan rájön, hogy gondosan megtervezett világában korántsem ő az egyetlen aki titkokat rejteget... - A rendkívül sikeres amerikai írónő Kimberly Derting ezzel a világszerte népszerű regényével mutatkozik be a hazai olvasóknak. A Pledge-trilógia első kötete 2011 őszén jelent meg az USA-ban, magyarul Eskü címmel szeptemberben kerül a boltokba. A trilógia következő része az Esszencia januárban jelenik meg az Egyesült Államokban.

Kicsit távolabbi megjelenés, várhatóan október 26-án jelenik meg a Geopen Kiadónál a Vérbe öltözött Anna folytatása, amit már igazán várok.

Kendra Blake: A rémálmok lánya

Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén... Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett...

A Ciceró Könyvstúdiónál szeptemberre ígérik a Delírium folytatásának a megjelenését, reméljük nem fog csúszni!

Lauren Oliver: Káosz

"− Szóval korábban hogy hívtak? – kérdezem, mire megáll. Nem fordul meg, miközben folytatom: − Úgy értem, azelőtt, hogy a Vadonba jöttél.
Egy darabig még dermedten áll, aztán megfordul.
Jobb lesz, ha lassan hozzászoksz – mondja halkan, de határozottan. – Minden, ami voltál, az előző életed, az ismerőseid… elporladtak. – Megrázza a fejét, majd még szigorúbb hangon folytatja. – Nincs olyan, hogy azelőtt. Csak most van, és ami ezután következik."




Kellemes válogatást és olvasást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók