KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. október 14., vasárnap

Cynthia Hand: Angyalfény - Angyalsors #2

Maxim Könyvkiadó - Dream válogatás 2012
432 oldal
Goodreads: 4,25
Besorolás: YA, fantasy, angyalok


Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.

Mivel a tavalyi év kedvenc könyve lett nálam az Angyalsors, már nagyon-nagyon vártam a folytatást. Az írónő az első részben felépített egy remek mitológiát az angyalokról, számos remek karaktert alkotott és mindezt belehelyezte egy gyönyörű környezetbe.  Az Angyalsors nagyon magasra emelte a lécet, és mivel trilógiáról van szó, nem véletlenül tartottam az  esetleges gyengébb második résztől.
Clara
Az írónő azonban szerencsére rácáfolt erre, mert újra egy gyönyörűségesen megírt történetet kaptam, amiben a Clara-Tucker-Christian szerelmi háromszög nem vitte el a sztorit egy elcsépelt YA tucatkönyv szintjére, hanem hozzáadott egy nagyon drámai szálat, ami igazi megpróbáltatás Clara karakterének éppúgy, mint a könnyeivel küzdő olvasónak. 
A szemszög továbbra is E/1 jelen idejű, ami már manapság nem egyedi, mégis elég ritka, nem a kedvencem, de hozzá lehet szokni. Az írásmód az első részhez hasonlóan nagyon lírai, de ha lehet még szebb is. Az érzelmek mélyen intenzívek, és ez nem csak a szerelmi szálra vonatkozik. A családi kötelékek, kapcsolatok alapján megírt jelenetek szívbemarkolóan csodálatosak.
Tucker
Visszatérve a szerelmi szálra, kérem szépen, így kell szerelmi háromszöget írni! Nagyon nehéz választás ez Clarának, hiszen tudja, hogy a közös jövő meglehetősen nehéz lesz Tuckerrel.  De elég elolvasni egy-két közös jelenetüket, és hallható a sistergés a könyvből..  Jobbnál jobb jeleneteik vannak, Tucker szobájától kezdve a  horgászós-csónakázósig.
Ugyanakkor végre ebben a részben jobban megismerjük Christiant is. Nyugodt, erős barát, aki mindig ott van, ha szükség van rá, mindenben támogatja. Még azt is elfogadja, hogy Clara Tuckert szereti,  de ugyanakkor azt is megmutatja a lánynak, milyen is lenne, ha ők ketten összetartoznának. A temetős jelenet különösen tetszett kettejükkel. Nem másodsorban Christian  tud hallgatni, tud órákat szótlanul tölteni Clara ablakában, vigyázva rá, ezzel többet mond el, mintha beszélne.
Clara ebben a részben határozott fejlődést mutat, a szemünk előtt nő fel, nehéz döntéseket hoz. Angyalság ide vagy oda, ő is egy tinédzser, most éli meg az első szerelmet és az első igazi veszteséget.  Valós reakcióknak és reális érzelmeknek lehetünk tanúi vele kapcsolatban. 
Jeffrey, Clara öccse  nagyon megváltozik ebben a részben. Az aranyos kissrácból tipikus komor, morcos kamasz lesz,  kiderül róla némi titok, és garantálom, hogy a következő részben nem lesz elhanyagolható a szerepe.
Christian
Meg kell jegyeznem, hogy elég sokszor említik ugyebár a vallást, istent a történetben. Személyes nézeteim merőben mások, mégis azt hiszem, nem árt elgondolkodni ezen a szemszögön is, főleg a fiataloknak.
Amit az első részből hiányoltam, Clara szüleinek történetét, arra választ kaptam a könyvben, csaknem maximálisan. Nagyon érdekes volt ezeket a részeket olvasni, főleg, hogy első kézből mesélik a negyed, fél, háromnegyed  angyalok történeteit. 
Akármi is történt, még mindig nem tudom 100%-ban megjósolni, ki lesz a befutó Clara oldalán. Persze Tucker a tippem. A szerelem erősebb, mint a józan ész.

Az angyalfény egy szívbemarkolóan gyönyörű folytatás, ami mélyen megérintett, egyszerűen nem szabad kihagyni!
P.S.: Tucker lova előkerül!

Borító: Gyönyörűségesen szépséges.
  
Kedvenc karakter: Clara, Tucker


Szárnyalás:  Tucker papa elhúzza a függönyt.

Mélyrepülés: Sok zsepit használtam el.

Érzéki mérce:  Továbbra is működik a kémia Clara és Tucker között, de Christian sem elhanyagolható. Sok-sok csókkal találkozhatunk.

Értékelés:

 


7 megjegyzés:

  1. Igen, ez volt az én első kérdésem is.. mi lett Midasszal?:)))) De hála istennek előkerült:).

    Én most nagyon Christian párti vagyok, bármennyire is kedveltem az első részben Tuckert. Szóval én is kíváncsian várom, hogy mi lesz a végkifejlet:).

    VálaszTörlés
  2. Jaj de jó! Megkerült a paci! :D Ezt muszáj volt megtudnom! :)

    VálaszTörlés
  3. A képeket honnan vetted? Lehet hogy beleírtad az értékelésbe, de nekem még nem hozták meg a könyvet és nem akarom végigolvasni hogy lelőjjem a poént. Csak letöltöttél képeket az internetről?

    VálaszTörlés
  4. Ági, persze, mindig igyekszem leginkább színészek képeit használni, ahogy én elképzelem a karaktereket. Nem tettem semmi spoilert a postba a pacin kívül, nyugodtan elolvashatod:))

    VálaszTörlés
  5. részemről Tucker egy erőltetett karakter. most ebben a pillanatban tettem le a könyvet, de én végig Christiannak szurkoltam, és a végkifejletnek is örültem. a következő rész szerintem is sokban fog Jefferey-ről szólni, de véleményem szerint már a szerelmi szál lezárult és Tucker nem fog különösebb szerepet kapni. de majd ha elolvastuk megtudjuk.

    VálaszTörlés
  6. Amikor Clara anyukája meghalt, kb fél órán át sírtam... Nagyon megható, szomorú jelenet volt...

    VálaszTörlés
  7. Nagyon remélem, hogy Clara, nem Tuckerrel jön össze, valamiért nem kedvelem. Team Chrisitan!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók