KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. november 25., vasárnap

Hétvégi könyvbemutatók a Könyvmolyképző Kiadónál

Harmadszorra került sor a Könyvmolyképző Kiadó 3 muskétás könyvbemutatójára, amit 2010-ben rendeztek meg először Benina, Spirit Bliss és Szurovecz Kitti könyveinek megjelenése alkalmából. Az idei sokkal jobban tetszett, mint  a túlkörített 2011-es  bemutató, és szerintem így voltak ezzel az írónők is, sokkal felszabadultabb volt a beszélgetés, és remekül ment a felolvasás is.  A könyvrészletek után jöhetett a dedikálás, ami hihetetlen hosszú sort eredményezett. Sikerült összefutni néhány ismerőssel is, na és ott voltak az eseményen a kedves bloggertársak is, Fanni, Lupi, Deszy, Dave. Jót beszélgettünk,  egyetértve abban, hogy mennyire várjuk azokat a könyveket, amiket még az idei évre beharangozott a kiadó, na és természetesen közös mozizást is fogunk szervezni a várva várt filmekre, úgymint Rubinvörös, Csontváros, Burok stb. Deszynek ismételten megköszöntem a munkáját, amit az Árnyvadászok  oldalon művel, hihetetlen energiákkal rendelkezik, időnként sugározhatna felém is!

Ma délután az Apacuka Kávéházban került sor három elsőkönyves írónő könyvbemutatójára. Szerintem sem a kiadó, sem Fanni nem számított ekkora érdeklődésre, mert szó szerint a plafonról is lógtak a vendégek! Itt is láttunk ismerős arcokat, örömmel töltött el, mennyien kíváncsiak ezekre az újdonságokra, melyek a kiadó  vörös pöttyös sorozatában jelentek meg. Blogger szekciónkat meglepte a kiadó egy-egy példánnyal az új könyvekből, ezúton is nagyon köszönjük. A napszemű Pippa Kenn kritikája már olvasható a blogon, és hamarosan sorra kerül a másik két debütáló regény is.
Bea, Fanni, Helena, Viki
 A kiadó ügyvezetőjének Lele Józsefnek megnyitója után Varga Beáta - alias "Aranymosó" - beszélgetett el a három új írónővel. Kaptunk a könyvekből felolvasós részleteket, ami kellőképpen felcsigázta az érdeklődésemet, mert bevallom, Fanni könyvén kívül a másik két könyvről eddig semmit sem tudtam a borítótervezésen kívül. A könyvek mellé nagyon szép, ízléses könyvjelzők is készültek.

Helena Silence könyve az Enigma egy romantikus fantasy, amiből egy igencsak rémisztő részt kaptunk a felolvasás során, őszintén szólva éles ellentétben állt az írónő visszahúzódó bemutatkozásával. Bea kérdései kapcsán megtudhattuk hogyan született a történet alapötlete és azt is, hogy várható majdan a folytatás.  A borító Magocsa-Horváth Évi munkája, ahogy a másik két könyv esetében is.  Nekem különösen tetszik ezeknél a könyveknél, hogy nem ragaszkodott a kiadó a sötét háttérhez. 

Zakály Viktória Szívritmuszavar című könyve  egy romantikus szerelmi történet, amit mint megtudtuk, az írónő a saját életéből vett (kb. 80 %-ban) és a könyvben szereplő karakterek is valós személyek. Nagy élmény volt az írónő lendületes hangját hallgatni a beszélgetés és a felolvasás során, hiszen amint mondta, nagyon izgult, bár ezt a közönség abszolút nem vette észre.  Hiába Viki újságírói tapasztalata, saját bevallása szerint roppant nehéz dolog a mikrofon másik oldalán ülni!  A Szívritmuszavar  is folytatódik majd a jövőben.

A végére hagytam a meglepetést, Kemese Fanni felajánlott egy dedikált példányt A napszemű Pippa Kenn (az enyém mellett becsukva látható, frissen, ropogósan) könyvéből a blog olvasóinak, jövő héten kerül ki a nyeremény dobozka, egy szerencsés nyertes még az ünnepek előtt megkaphatja. Egyébként Fanni is sokat mesélt Pippa születéséről és egyáltalán az íróvá válás útjáról. Örömmel hallottuk, hogy a trilógia második része a felén már túl van, jövőre nagy eséllyel olvashatjuk. Hajrá Fanni!

A következő Könyvmolyképzős esemény Simone Elkeles dedikálása lesz, 2012. december 1-én du. 16 órától.  A blog lehetőséget kap néhány kérdés feltevésére is, nagyon izgulunk Lupival!  Ha van kérdésetek, amit szívesen megkérdeznétek az írónőtől, és még máshol nem hangzott el, írjatok bátran, lehetőség szerint felhasználjuk.
Kelly, Deszy, Fanni, Dave, Lupi
 




2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Jó kis összefoglaló lett, és egy hős vagy, hogy még tegnap megírtad. :) Köszönöm a dicsérő szavakat megint. :D És alig várom a jövő hetet! Addig is sok sikert az interjúhoz!

    Pussz:
    Deszy

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók