KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. március 9., szombat

Tetoválás és a könyv - Borító extra

Nagyon rég jelentkeztem a Borító extra rovattal, pedig folyamatosan jönnek ki a jobbnál jobb borítók, amit szeretnék megmutatni!  A mostani témám a tetoválásokhoz kötődik. Biztos észrevettétek, hogy milyen sok borítóra tesznek olyan férfi modellt,  aki visel valamilyen tetkót. Egyre nagyobb divat nálunk is a varratás, szerencsém van egészen testközelből érzékelni ezt a tényt, ugyanis az egyik lányom, Barbi tetoválóművész. (a borítók után lentebb a vele készült interjú olvasható)

Néhány szerző borítóján szinte kizárólag izmos tetkós pasik szerepelnek, Larissa Ione, Gena Showalter, J.R. Ward borítóit már unalomig ismerhetitek, ezeket most nem veszem elő. 

Nekem nagyon tetszik, ha egy pasinak tetoválás van a karján. Ez a srác/páros több könyv borítóján is szerepelt az utóbbi időben, szerintem remek a minta, megnézném közelebbről is.

Az alábbi három couple borító a legnagyobb kedvenceim közé tartoznak, szívesen látnám a polcomon, tartalomtól függetlenül.

A bal oldali borítón nagyon tetszik a szerző és a cím tetoválásként való megjelenítése, szerintem nagyon jó ötlet.

A jobb oldali borító azon kevesek egyike, ami női tetoválást mutat meg, és még jól is néz ki. Persze nem "eredeti" tetkó ez sem, de igényes a designer munkája.




Végül a kakukktojás. Jesszusom!!! Azt hittem rosszul leszek, amikor megláttam Cassandra Clare Csontváros című regényének lengyel borítóját. Ezeknek a mintáknak közük nincs az árnyvadász rúnákhoz, tehát egyértelmű, hogy a tervezőnek fogalma sem volt a történetről.
Ilyenkor értékelem igazán, ha egy kiadó megtartja az eredeti változatot, szerencsére nálunk Cassandra Clare könyveivel ilyen borzalom még nem fordult elő, reméljük nem is fog.

Ha már az árnyvadász rúnákat említettem, ide kapcsolódik bloggertársam, Lupi tetoválása, amit Barbi készített, és  nagyon irigyelek tőle!
Már hallom is a válaszát: Csináltass egyet a lányoddal!
Ha ez ilyen egyszerű lenne!  Mindenesetre tervbe vettem, hogy lesz, de azért ez olyan dolog, amit alaposan meg kell fontolni.
Úgy gondolom mást is érdekel, hogyan zajlik a tetoválás, ezért megkértem Barbit, válaszoljon néhány kérdésemre.



Kelly: Barbi, meséld el a folyamatot, hogyan készül pontosan a tetoválás!
Barbi: Első lépés az előzetes megbeszélés. A vendég képeket hoz, vagy a katalógusból, portfólióból választ képet, vagy szóban elmondja az elképzelését. Ezek alapján több rajzot készítek.  A megfelelő kiválasztása után megbeszéljük a méretet, az elhelyezést. Indigós eljárással felteszem a mintát, ekkor még bármit lehet változtatni, mivel lemosható. Amíg szárad az indigó előkészítem a festéket, kezelem a felületet és jöhet a varrás.
Nagyon fontos a friss tetoválás kezelése. Legfontosabb, hogy nem érheti áztató jelleggel a víz, tehát két hétig ezeket a részeket maximum gyors zuhany érheti. Nem szabad szoláriumba vagy napra menni. Később is érdemes a tetovált bőrfelületet magas faktorszámú naptejjel kenni napozáskor, így marad szép sokáig. A friss tetoválást 3 napig fóliával kell védeni, amit naponta 3x cserélni kell. Sima bepanthen kenőccsel kell reggel és este vékonyan bekenni, hogy szépen gyógyuljon be.
A tetoválás meglehetősen időigényes, több órát is igénybe vesz. Mindenképp ajánlom, hogy kipihenten és  ne üres gyomorral jöjjön a vendég a szalonba, mert kevésbé fáj és kevésbé vérzik a bőr. Az alkohol fogyasztása is kerülendő. Egyik legfontosabb szabály: 18 éves kor alatt még szülői engedéllyel sem tetoválunk. 
Kelly: Több éve tetoválsz, volt emlékezetes eseted?
Barbi: Első munkáim egyike volt egy vonalkód varrása, ráadásul egy kb. 50-es méretű férfitalpra. A vendégek gyakran szeretnének kézre, ujjakra tetováltatni. Én mindig elmondom ilyenkor, ezek látványosak ugyan, de mivel ez egy nagyon igénybe vett bőrfelület, nagyon hamar kopik, és pár hónap után már elmosódik.
Voltak más érdekes esetek is, egy külföldi pasi például egyetlen pontot varratott a bokájára. Jöttek barátnők is egyforma A betűt kértek a nyakukra (Anett és Anita) és volt testvéres tetkó is: "My other half"
Kelly: Tudsz segíteni azoknak, akik megunták az előző mintát?
Barbi: Igen, rajzolok új mintát a régi fölé. Így tüntettem el nemrég egy monogramot is a pár szakítása után, lett belőle egy hintázó lány cirádás indákkal. 
Kelly: Mi a tapasztalatod a vendégek összetételét illetően?
Barbi: Abszolút széleskörű. Nagy divat lett a varratás, a színes, 3D-s minták igazán jól mutatnak. Személy szerint én a legjobban a saját kreációimat szeretem, örülök, ha a vendégnek megtetszik egy-egy mintám és díszíti vele a testét. Aki kedvet kapott bátran keresse fel a Green Skull Tattoo honlapját   vagy nézzen be személyesen. Néhány munkám és bemutatkozásom EZEN a linken megtalálható. Szívesen látom a tetkóra vágyókat!
Kelly: Köszönöm a válaszokat.

1 megjegyzés:

  1. Már hiányoztak ezek a bejegyzések! Remélem jelentkezel még ilyenekkel! Barbi munkái gyönyörűek,főleg az indákon hintázó lány. :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók