KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. június 3., hétfő

Samantha Young: Dublin street

Könyvmolyképző Kiadó
399 oldal
Goodreads: 4,37 (több, mint 49 ezer értékelésből)
Besorolás: romantikus, erotikus

"Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburgh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez nem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy "túlbonyolítják" a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt..."

Ahogy már írtam a Könyvheti kívánságlistámon is, nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, ha már ennyire felértékelték az olvasók és az ismerőseim is. Picit bennem volt a félsz, mert jó pár helyen láttam, hogy a Szürke ötven árnyalatával hasonlítgatják össze és nem akartam egy újabb ugyanilyen könyvet olvasni. A félelmem hála istennek alaptalannak bizonyult, mert azon felül, hogy egy erős férfi és egy nő kapcsolatáról szól, amiben a szex meghatározó szerepet játszik, más hasonlóság nincs. Kb olyan a hasonlat, mint ahogy az Éhezők Viadala után minden disztópia egy "újabb Éhezők Viadala", vagy a Twilight után minden vámpíros történet az "új Twilight" lett.
Dublin street Edinburgh-ban
A történet érdekesen indult, mert az első fejezet után először egy YA történetnek tűnt a regény, aztán a második fejezet után már NA történetnek, majd ahogy megjelent a szinen a főhősünk, Braden, azonnal átcsapott az egész regény romantikus, de még inkább erotikus regénybe.
Jocelynről (vagy ahogy ő magát inkább hivatja, Jossról) eleinte nem tudunk meg sokat, csak annyit, hogy kamaszkorában történt egy hatalmas tragédia és hogy a múltját hátrahagyva menekült egészen Európáig. Azonban az élete egy jó hosszú időszaka rejtve marad, szinte egészen az utolsó fejezetig. Nagyon tetszett, ahogy az írónő nem osztott meg velünk mindent egyszerre a lány múltjáról. Sejtjük, gondoljuk, hogy a tragédia mellett történhettek még egyéb borzalmak is, de Joss csak itt-ott utal rá, illetve néha betekintést nyerhetünk a terapeutájával folytatott beszélgetéseikbe. Persze csak annyira, hogy még kíváncsibbak legyünk arra, hogy vajon mi történhetett még vele. 
A lány erősnek mutatja magát és függetlennek, de ez csak a látszat. Rengeteg elfojtott gyász és fájdalom lapul benne és ez eléggé labilissá teszi. Így, amikor Braden megpróbálja különféle módszerekkel előcsalni a lányból az érzelmeit, a dolog persze nem úgy sül el, ahogy a férfi akarja... Jossra pedig hosszú út vár, mire képes lesz "kiadni" magát teljesen.  
Braden Carmichael
Mellette persze Braden mindent megtestesít, amire csak egy nő vágyhat. Jóképű, biztos egzisztenciával rendelkezik, a szeretteiért bármit megtesz, védelmező és tökéletes még az ágyban is:-). Akkor mégis mi volt vele a bibi a számomra? Az uralkodó, parancsoló stílusa.

"- Szeretlek. Te az enyém vagy. Mindenkit megölök, aki el akar venni tőlem."

Persze ezt Braden csak viccesen mondta, de akkor is. Sokszor úgy éreztem, hogy a lányt tényleg a tulajdonának tekinti. Mostanában úgy látszik, hogy egyre sűrűbben olvasni olyan férfi karakterekről, ahol a nagyon macho, ultradomináns férfi megtöri/betöri a lányt, hogy aztán a kénye-kedvére alakítsa. Itt azért persze nem teljesen ez volt a helyzet, de egy-két alkalommal Joss helyében azért kicsit helyretettem volna Bradent:-), mert bár nem érzem magam egy keményvonalas feministának, de néhol már én is soknak éreztem a férfi basáskodását.

A kémia viszont a két szereplő között szinte tapintható volt. A kettőjük vitái, civódásai és párbeszédei  közben is érezhető volt, hogy izzik köztük a levegő. A +18 karikás részeket pedig olyan forró jelenetekké írta meg Samantha, hogy néha én is csak kapkodtam a levegőt:-). Bradennek még tennie sem kellett semmit, elég volt egy-két mondat és nemcsak Joss, de velem együtt szerintem bármelyik nő a lába elé omlott volna.

"– Tudod, Braden, azt vettem észre, hogy te mindenkivel úriemberként viselkedsz, kivéve engem. Miért?
–  Mert le akarlak fektetni. És az úriemberek unalmasak az ágyban.
Van benne valami.
– Az úriemberek az ágyban is úriemberek. Mindent elkövetnek, hogy a nőnek is jó legyen.
– Én mindent el fogok követni, hogy neked is jó legyen. Csak éppen nem játszom meg magam."

Mindemellett a nagy macho Bradennél a játék mögött persze valódi érzelmek lapulnak és Joss kivételével mindenki látja, hogy a férfi többet akar a lánytól, mint amit a "fogadásuk" takar. De Braden makacs, Joss érzelmileg instabil, így nem voltak egyszerű helyzetben:-).
És a mellékszereplők! Imádtam őket. Braden családja, főleg a húga, Ellie hatalmas támogató erőt jelentett mind a férfi, mind a lány számára és ritkán írok ilyet, de nagyon élveztem, hogy a történet nemcsak Bradenről és Jossról szólt, hanem mellette Ellie-ről és Adamról is (bár szívesen olvastam volna picit többet is róluk:-). Az írónő Braden oldaláról olyan szerethető családot, Joss feléről pedig olyan kollégákat teremtett, hogy htalmas élmény volt köztük / velük lenni.

Összességében azt mondanám, hogy a regényt egyszerűen képtelenség letenni és már értem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte. Egy nagyon élvezhető romantikus történet, jó sok fülledt, erotikus jelenettel megfűszerezve:-). Ha a szerelem és a barátság erejéről szeretnétek olvasni, akkor ez a regény kötelező, Braden pedig az a férfi főhős, akiért a női olvasók nagy része ölni tudna - hozzáteszem joggal:-).

Köszönet az előolvasási lehetőségért a Könyvmolyképző Kiadónak! 

Borító: Megmaradt, mint az eredeti. És ez így tökéletes.

Kedvenc karakter: Braden, Joss, Ellie, Adam

Szárnyalás: Imádtam, hogy Joss a bárpultos munkája mellett ír, bár sajnos csak keveset tudhattunk meg a készülő regényeiről.

Mélyrepülés: ami Ellie-vel történik

Érzéki mérce: A sok erotikus rész miatt 18 éven felülieknek ajánlanám.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók