KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. június 3., hétfő

Tammara Webber: Easy - Egyszeregy

Könyvmolyképző Kiadó 2013. Könyvheti megjelenés
331 oldal
Goodreads: 4,28 / 69500 olvasás /
Besorolás: new adult, romantikus

Nagy várakozás előzte meg részemről ezt a megjelenést, mert szinte minden külföldi bloggernél ez a könyv az első 5-ben végzett a 2012-es olvasások kiértékelésénél.  A Goodreadsen is rövid idő alatt szerzett magas pontszámot és olvasottságot. Gondolom a Könyvmolyképzőnél sem volt sok hezitálás a jogok megvétele ügyében, igazi sikerkönyv lesz itthon is.

Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy…
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált…
Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére.

Mivel a fülszöveg elég  homályos, néhány szó essék a történetről: Jacqueline másodéves főiskolai hallgató, nagybőgőn játszik és  zenetanár szeretne lenni. Ahelyett, hogy valami spéci iskolában tanulna, inkább erre a főiskolára jelentkezett, ahová a pasija is jár,  akivel 3 éve jöttek össze, még a gimiben. Csakhogy Kennedy két hete szakított vele, olyan banális indokkal, hogy mivel politikus akar lenni, nem kíván komoly kapcsolatot,  a diploma előtt még ki akarja élni csajozós hajlamait.
Két hét depi után legjobb barátnője, Erin kirángatja a szobájukból és bulizni viszi, ahonnan úgy alakul, hogy egyedül indul haza. Az autójánál megtámadja Kennedy egyik koleszos társa Buck. Az erőszaktól egy magas, világos szemű idegen srác menti meg, Lucas, aki a  következő napokban egyre többször bukkan fel a közelében. A lány az elmaradt negyedéves zh miatt rosszul áll közgazdaságtanból,  professzora korrepetitort jelöl ki mellé, Landont, akivel e-mailen értekeznek, egyre több flörtöléssel fűszerezve. Mivel Jacqueline óraütközés miatt nem tud elmenni az "élő" korrepetálásra, félő, hogy soha nem ismeri meg személyesen Landont, aki egyre szimpatikusabb neki. A két fiú talán nem is annyira különbözik egymástól...a lány kideríti az igazságot.
Buck újra megpróbálja elkapni, sikertelenül, sajnos egy másik lány viszont áldozatául esik. A botrány kipattan, és Jacqueline a lány mellé áll...

Tammara Webber elérte ebben a történetben azt, hogy egyszerre legyen a könyv egy nagyon kedves, élvezhető szerelmi történet, és egy útmutató a lányoknak, mit tegyenek, ha erőszak éri őket, illetve hogyan előzzék meg ezt a helyzetet. Gyakorlatilag az első jelenet ezzel nyit, Buck  a lányt a saját kocsijában támadja meg, Lucasnak köszönhetően sikertelenül. A fiú rendőrt akar hívni, a lány elzárkózik, azt teszi, amit az ilyen helyzetben a legtöbben, megpróbálja eltitkolni az egészet. Nem akarja kitenni magát a megaláztatásnak, a vallatásnak, és annak, hogy ezután mindenki úgy nézzen rá, mintha ő lenne a hibás. A szerző megmutatja, hogy ez nem így van. Nagyon fontos, hogy a nők tanuljanak néhány fogást, hogyan lehet szorult helyzetből kiszabadulni, melyek a férfiak "gyenge" pontjai, de a legfontosabb, hogy el kell kerülni ezeket a helyzeteket. Például nem szabad egyedül hazaindulni!
Egy másik üzenete a szerzőnek az, hogy ne adja fel senki a saját álmait azért, hogy a fiújával lehessen a főiskolán. Ez sokkal nagyobb veszteség, mint egy általában mulandó szerelem.
És még valami, a problémákat meg kell beszélni, a sebek csak akkor gyógyulnak be, ha kibeszéljük a fájdalmat és legurítunk néhány könnycseppet. Ennyi mély témát érintve sem éreztem, hogy oktató stílusa lenne a könyvnek, tökéletesen kezelte a szerző ezeket a témákat. 

A főbb karakterek szerintem nagyon jól sikerültek, határozottan többrétegűek, Jacqueline fejlődése különösen látványos. Kennedy kirakatbarátnője eltűnik, átváltozik egy erős, határozott, a problémákkal szembeszálló lánnyá. A  történetet ő meséli el E/1-ben, remek stílusban, nagyon könnyen lehet azonosulni vele, igazi, mai nyelvezettel, amitől még realistább az egész.

Lucas... Azt hiszem, ilyet akar minden főiskolás lány, egy védelmező, gondoskodó, segítőkész kedves srác. Ja, hogy kicsit rosszfiús a külseje, ugyan már, imádjuk a tetkós motoros srácokat, akiknek egy picit hosszabb a hajuk (remekül összekócolható).  A titok a múltjában meglehetősen megrázó, újabb adag a nehezebb témákból, de együtt meg tudják oldani ezt is.  A két főszereplő közötti kémia az első fejezettől sistereg, lassan, de biztosan alakul a szerelem közöttük. Mivel new adult besorolású a könyv, tehát kb. 17-25 éves korosztálynak szól, némi erotikus jelenettel is találkozunk, amelyek gyengédek és lágyak, de alaposan megemelik az olvasók pulzusát. Tulajdonképpen minden Lucas jelenet félelmetesen jó, kedvencem a skiccelős/rajzolós jelenet.

Erin a legjobb barátnő szerepében remekel, mindenben Jacqueline  mellett áll, együtt mennek önvédelmi tanfolyamra is. Megmutatja a lánynak, hogy képes megtanulni megvédeni magát. Erin humorérzéke sem elhanyagolható, ezt sokszor meg is csillogtatja.

Összességében az Easy egy többször olvasós, remek történet, igazi mély mondanivalóval, amit minden olvasónak át kell gondolni. Az érzelmek intenzívek, amik nem hagynak hidegen, Lucas meg hab a tortán.
Nagyon köszönöm a könyv előolvasási lehetőségét a kiadónak, egyben üzenem, hogy támogatom a további Webber könyvek megjelentetését!

Borító: Az eredeti borítót kaptuk, izgalmas, gyönyörű!

Kedvenc karakter:  Jacqueline, Lucas

Szárnyalás:  Az e-mail váltások Landonnal és az SMS-ezés Lucassal

Mélyrepülés: A piálás, mindig minden főiskolán a sok piálás. Persze mindez Buck után.

Érzelmi mérce:  Lucas, kérem szépen, ő egy fogalom lett nálam. A gyengéd, gondoskodó srác. Na azért az erotikus jelenetekben nem kell csalódnotok.

Értékelés:






2 megjegyzés:

  1. megrendeltem. *-*
    honnanszedted a képeket? hol tudom megnézni a többit?(ha van) vagy hogy hívják a modelleket?

    VálaszTörlés
  2. https://www.facebook.com/dusan.novakovic.77
    Dusan Novakovic a srác - modell

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók