KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. július 2., kedd

Cora Carmack: Szakítópróba

Content 2 Connect, 2013
221 oldal
Goodreads: 3,86
Besorolás: New Adult, romantikus

Szüzesség.
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még  nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás  kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki nem venne be.
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát.
Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban...

Nagyon örülök, hogy a hazai kiadók is egyre nagyobb számban jelentetnek meg New Adult regényeket a sok YA könyv mellett. Bár én továbbra is - még a korom ellenére is:-) - YA rajongó maradok, de üdítő dolog néha a felnőttebb korosztályról is olvasni.
Őszinte leszek. A baráti körömből sokan olvasták a regényt angolul, egy részük imádta, de volt, aki kevésbé volt oda érte, így nagyon kíváncsian kezdtem neki.
A borító és a fülszöveg alapján valami erősen szexuális töltetű történetre gondoltam, amiből mostanában elég sok jelenik meg mind az itthoni, mind a külföldi piacon és (sajnos) nyugodtan bevallhatjuk, hogy a nagy részük borzalmas. De ennél a könyvnél szerencsére pozitívan csalódtam:-).
Természetesen szex is szerepel a könyvben, de nem ez a fő szál. Ez inkább egy könnyed szerelmi történet, aminek a kibontakozását persze bonyolulttá teszi egyrészt a főhősnőnk nem mindig érthető viselkedése, másrészt pedig az, hogy az egyikük tanár, a másikuk pedig tanítvány...
Bliss, a főhősnőnk nem egy egyszerű karakter. "Az elsőt soha nem felejted el" - olvasható a könyv borítóján. Hát Bliss, ezt nem is fogod. Értem én, hogy túl akarsz már lenni azon a bizonyos dolgon és halálosan izgulsz. De ezt a rengeteg szerencsétlenkedést való igaz, hogy soha nem fogod elfelejteni és hosszú téli estéken talpig elvörösödve, de sírósan röhögve fogjátok felemlegetni, míg élsz:-). Hülyeséget hülyeségre halmozol, de mindezt mégis olyan viccesen teszed, hogy képtelenség rád haragudni. Ha csak Hamlet adoptálására gondolok (ami Téged ismerve persze megint felemásan sikerült, hisz egyrészt nagyon szép gesztus örökbefogadni egy kidobott cicát, másrészt viszont felelőtlenség ennyire hirtelen és meggondolatlanul befogadni egy állatot) vagy arra, ahogyan és amilyen indokkal otthagytad Garricket - már széles vigyor ül az arcomon:-).

 "Négy.
Ennyi ember látott a lakásommal szemben a sarkon bujkálni szoknyában és melltartóban.
Tizenegy.
Ennyi hangyacsípést éreztem meztelen lábamon.
Huszonhét.
Ennyiszer fogott el a vágy, hogy fizikailag bántalmazzam magam, mert egy IDIÓTA VAGYOK.
Egy.
Ennyiszer próbáltam megállni a sírást, de nem sikerült."

Garrick
És persze Garrick, a szívdöglesztő angol srác, brit akcentussal. A TÖKÉLETES férfi, így nagy betűkkel. Okos, megfontolt, de mellette humoros és 100%-ban úriember. Ki meri mondani, amit gondol és már az első pár mondatával teljesen levett engem is a lábamról, úgyhogy nem csoda, hogy Bliss sem tudott neki sokáig ellenállni. A kettőjük közt kialakuló kapcsolat nekem egy kicsit gyors volt, de annál nagyobb lángon égett. Az első közös jelenetük viszont (sajnos?) annyira forróra sikeredett, hogy utána már nem nagyon lehetett ezt tovább fokozni. Nem is sikerült az írónőnek sem ezt túlszárnyalnia, amit azért egy kicsit sajnálok.
Az egyetemi színjátszó óra, mint kerettörténet viszont nagyon jól sikerült és bár semmilyen színészi vénám nincs, de egy ilyen tanárral, aki ennyire dögös és mindemellett ennyire segítőkészen áll a diákjaihoz, szívesen vállaltam volna egy ilyen szakot is:-).
És a mellékszereplők: Kelsey, aki a tipikus rosszlányos modorával nem mindig a helyes irányba segítette az amúgy is összezavarodott Blisst, de valódi barátnőként végig mellette állt és támogatta mindenben. És persze Cade. A legjobb barát, akiért vérzett a szívem és bár tudtam, hogy Garrick a nagy szerelem, az IGAZI, mégis az írónőnek sikerült úgy megalkotnia a karakterét, hogy nehéz döntés elé állította vele a főhősnőt és az olvasókat is. Nagyon megszerettem őt és tűkön ülve várom a sorozat következő részét, ami róla fog szólni. 
És volt-e valami zavaró a történetben? Talán csak annyi, hogy nekem rövidnek tűnt és a vége pedig... kicsit gyorsan pörögtek fel az események. És talán jobban szerettem volna, ha az írónő ránk bízza a "befejezést", vagy ha a sorozat többi részében kapunk morzsákat abból, hogy mi történt a szerelmesekkel. És ha már a sorozat többi részéről beszélek. A második része Faking it címmel jelent meg külföldön és Cade-ről szól (nagyon várom!!), a harmadik résznek pedig pár napja tette közzé az írónő a borítóját és Finding it címmel fog megjelenni, Kelsey főszereplésével. 
Összességében azt mondom, hogy a könyv jóval többet adott, mint amit vártam tőle. Egy könnyed, vidám, kedves szerelmi történet, ami tökéletes kikapcsolódást nyújthat egy forró nyári napon (vagy akár egy borongós őszi/téli estén is:-).  

A könyvért köszönet a Content 2 Connect Kiadónak!

Borító: a kiadó az egyik külföldi verziót vette át. Ez volt  kettő közül a
jobbik, ezt belátom, de ez a férfi nekem nem Garrick. Ő a könyvben szőke hajú, kék szemű, ez a férfi viszont minden, csak nem az. A másik külföldi borítón -amit itt jobbra láthattok -, bár a srác szőke és (valószínűleg kék szemű), de szerintem még rosszabb, mint a miénk...

Kedvenc karakter: Garrick, Cade, Hamlet

Szárnyalás: Hamlet szerepe

Mélyrepülés: Cade

Érzéki mérce: Bár feljebb írtam, hogy ez egy szerelmi történet, de a testiség miatt mindenképpen 16 éven felülieknek ajánlanám.

Értékelés:

5 megjegyzés:

  1. A második borítón a srác úgy méregeti a csajt, mint egy potenciális kéjgyilkos. :D Szerintem.

    VálaszTörlés
  2. Épp ezzel a könyvvel szemezgettem valamelyik nap. Viszont azt hittem, ez nem sorozat. Vagy nem is összefüggő részek, hanem olyanok, mint például Simone Elkeles könyvei a Fuentes testvérekről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Külön is olvasható részek, más szereplőkkel a főszerepben, akik ismerik egymást.

      Törlés
  3. Jó értékelés. Nekem nagyon tetszett a könyv! Tudjátok hogy hívják az a srácot, akit a Garric képhez raktál be?

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók