KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. október 11., péntek

Abbi Glines - Ha az enyém lennél

A Blogturné Klub szeretettel mutatja be nektek a Maxim Kiadó jóvoltából a Dream válogatás keretében Abbi Glines Ha az enyém lennél című könyvét. Október 4 és október 11 között 8 blogger 8 állomáson írja meg a véleményét a könyvről, miközben érdekes információkkal lát el Titeket a frissen megjelenő könyvről.

Az izgalmas könyvbemutatáson kívül nyereménykönyvekkel is gazdagodhattok. A blogturné keretében három könyvet sorsolunk ki. A  nyereményjátékok részleteiről a poszt alján olvashattok!


Maxim Könyvkiadó Kft. 2013
298 oldal
Goodreads: 4,03 (több, majdnem 35.000 értékelésből!)
Besorolás: NA, romantikus, realista

"Volt Beau-ban valami rossz, ami vonzott. Mi ütött belém? Miért akartam annyira vétkezni?"
Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia, alkalmazkodnia szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Áma amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá. 
Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik távol tartani magát tőle, noha kölyökkora óta szereti. Amikor Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania.
Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre nehezebb ellenállni...

Mostanában egyre több New Adult regény jelenik meg itthon is, aminek én nagyon örülök, lévén egyre inkább kezdek beleszeretni ebbe a stílusba. Ez a könyv pedig már jó ideje a "radaromon" volt, nagyon sokan áradoztak róla és a Goodreadsen is nagyon jók az értékelései, így amikor megkaptuk a kiadótól, hogy előre elolvashatjuk, az örömöm határtalan volt.

A történet délen játszódik egy amerikai kisvárosban és három fiatalról szól, Ashton a helyi lelkész lánya, Sawyer és Beau pedig unokatestvérek. Gyerekkoruk óta szoros barátságban vannak, Ashton és Beau a két égetnivaló kölyök, állandóan slamasztikába kerülnek, Sawyer pedig a jófiú, aki mindig kimenti őket a bajból. Persze, ahogy felnőnek, a kapcsolatuk megváltozik, hisz Ashtonból gyönyörű fiatal lány lesz és a fiúk már nem ugyanolyan szemmel tekintenek rá. A lány végül Sawyer mellett köt ki, aki a kisváros "nagy partija", jóképű, gazdag családból származik és végtelenül unalmas jófiú. Ashton megpróbál megfelelni a fiúnak, megváltozik és a vagány kislányból egy csendes, templomba járó "mintalány" lesz, aki persze belül legszívesebben tombolna, élné a fiatalok zűrös életét, de tudja, hogy ezt nem teheti, így napról napra jobban gyötrődik. Egy nap azonban Sawyer a családjával hosszabb túrára indul, Ashton egyedül marad és Beauval megpróbálják feleleveníteni a régi barátságukat. Persze ez annak a tükrében, hogy Beaunak mindig is tetszett Ashton, a lányt pedig vonzza a város ellenállhatatlan rosszfiúja, aki meg tudná neki adni azt, amire régóta vágyott - elég hamvában halt ötletnek tűnik:-).

A történet egy könnyed nyári olvasmány, amelynél végig nagyon nehéz eldönteni, hogy a YA vagy az NA kategóriába tartozik. Azokkal a blogger ismerősökkel, akikkel beszélgettünk a könyvről, viccesen NYA kategóriába tettük a regényt, hiszen bár a szereplők fiatalok - 17 évesek -, de a szexjelenetek és a hozzá kapcsolódó sokszor vulgáris szöveg erősen a felnőttebb korosztályról szól.

Ashton az a szereplő, akit szerintem sokan nem fognak szeretni, azért, amit tett. De ahogy fentebb már írtam, én úgy érzem, hogy inkább a megfelelni vágyás tartotta Sawyer mellett és nem a szerelem, de a megszokás és a kisvárosi "követelmények" nem engedik, hogy hamarabb léphessen. Ehhez kell egy olyan fiú, mint Beau, A ROSSZFIÚ - így nagy betűkkel. Ő az a fiú, aki miatt a lányos mamáknak éjszaka rémálmaik vannak, akiket az apák "puskával" tartanának távol a lányaiktól. Imádtam az ő szemszögéből olvasni a történetet, nagyon érdekes volt egy valódi rosszfiú fejében lenni. Arra felkészítek mindenkit, hogy néhol nagyon vulgárisan beszél, de ez szerintem teljesen beleillett a karakterébe, hisz a srác nem egy "szőke herceg fehér lovon", hanem egy annál jóval zűrösebb életetet élő fiú. Ha nem ilyen lett volna, akkor az nem lett volna ennyire hiteles. Persze, ahogy megismerjük a múltját, úgy derül ki, hogy mindennek oka van és egy idő után csak felnézni tudtam rá, hogy ilyen családdal és háttérrel még mindig képes valódi érzelmekre, gondoskodásra, szeretetre.
Sawyer sajnos nagyon nem tudott kibontakozni ebben a könyvben, inkább úgy éreztem, hogy csak egy
"vendégjátékos", hogy asszisztáljon a másik kettő szereplőnek. Valahol sajnáltam őt és nagyon várom a második részt, amiben többet szerepel és jobban megismerhetjük őt is. 
Akit még nagyon szerettem, az Ashton nagymamája. Ő látja egyedül az unokája szenvedését és amíg csak lehet próbálja jó tanácsokkal ellátni:-). Sajnálom, hogy csak rövid szerep jutott neki, kíváncsi lettem volna, hogy mit szól az unokája tettéhez és hogyan segített volna neki.
A szerelmi jelenetek pedig... úristen, nagyon forróra sikerültek, szinte égtek az oldalak, ahogy olvastam őket. Beau és Ashton között izzik a levegő és bár magával a ténnyel, amit tettek, nagyon nem értek egyet, de amilyen gyorsan haladnak az események, számomra egyszerűen érthetetlen, hogy ezek ketten miért nem kerültek már korábban is közelebb egymáshoz. (az indok persze ott van a könyvben leírva, de akkor is:-).

Összességében nagyon szerettem a könyvet, kedveltem a szereplőket, a helyszín tökéletesen visszaadta egy déli kisváros hangulatát. A regényben megvan minden, ami egy ilyen történethez szükséges: szerelem, vonzódás ahhoz, akihez nem volna szabad, egy kevés dráma és rengeteg nehéz döntés. Mindamellett, hogy egy mély érzelmekkel teli szerelemről szól, egyben három fiatal barátságának a története is, választ adva arra, hogy ez a barátság mennyire képes kiállni a nehé. Habár a sztori fonala és vége eléggé kitalálható, ettől függetlenül végig lekötött, szinte egy este alatt kiolvastam a könyvet. 

Borító: Örülök, hogy megtartotta a kiadó ezt a variációt, ez a másik szerintem 
kevésbé illik a történthez.

Kedvenc karakter: nagyi és Beau

Szárnyalás: Ahogy Beau végül kiállt Ashtonért

Mélyrepülés: Sawyer viselkedése az iskolában

Érzelmi mérce: van benne elég sok forró jelenet, + 18 karikás is, így inkább 16 éven felülieknek ajánlanám a történetet

Értékelés: (amiért nem adom meg az öt csillagot, az az, hogy a rosszfiú - jó kislány sztorija számomra már nem túl eredeti, ennél egy picivel több kell nekem)



Blogturné extra - Karakterinterjú Beau-val

Blog: - Beau, Téged úgy ismernek, mint aki elég nagy sörivó. Melyik márka a kedvenced?
Beau: - A Budweiser vagy bármi, ami csapolt.

Blog: - Azt hiszem, sokat elmond egy fiúról az, hogy milyen zenét hallgat. Mi a kedvenc zenéd/stílusod/együttesed vagy énekesed/dalod?
Beau: - Szeretem a jó mixeket. Nem biztos, hogy van kedvencem. Ha mégis kellene egy együttest választanom, akkor az az Aerosmith lenne. Habár meghallgatom Toby Keithet, a Kings of Leont és a The Greathful Deadet; ezek alapján már behatárolható, hogy milyen zenét részesítek előnyben.

Blog: - A rád aggatott "rosszfiú" jelző bántott vagy idegesített valaha?
Beau: - Dehogy! Na jó, visszavonom. Ashton apjánál ez szívás.

Blog: - Milyen terveid vannak a középiskola után?
Beau: - Talán tényleg elgondolkozom a főiskolán.

Blog: - Mi a kedvenc gyerekkori emléked Ashról?
Beau: - Az a nap, amikor megtanítottam a kötélhintáról leugrani. Be volt szarva rendesen, de mégis olyan elszánt volt. Valahányszor elengedte a kötelet, úgy sikított, hogy csak úgy csengett a fülem tőle.

Blog: - Van bármi, amivel Ash az őrületbe tud kergetni?
Beau: - Hát ez eléggé hosszú lista lenne. Na jó, nevesítek pár dolgot. A szűk pólói francosan az őrületbe tudnak kergetni. Tény, mostanában sokszor előfordul, hogy tisztességtelen módon el tudja vonni a figyelmemet, hogy megverjen billiárdban. A szoros kapcsolata Anyuval. Várj... el fogja ezt olvasni?
Blog: - Meglátom, hogy el tudom-e terelni a figyelmét.

Blog: - Mit éreztél, amikor rájöttél, hogy Ash és Sawyer együtt vannak?
Beau: - Mintha valaki párszor gyomorszájon vágott volna. Sose hittem volna, hogy ez bekövetkezik, de akkor még fiatal voltam és természetesnek vettem a kapcsolatunkat Ashsel.

Blog: - Most őszintén, sosem érezted Sawyert kicsit unalmasnak?
Beau: - Dehogynem. A srác heti öt nyomorult alkalommal is meglátogatja a nagyanyánkat az idősek otthonában, pedig a nagyi már azt sem tudja, hogy ki ő. Ez mind része Sawyer Mr. Tökéletességének. De ő már csak ilyen. Nem tehet róla.

Az eredeti interjú felhasználásáért köszönet a The Bookish Babe Blognak!
 
A könyvet megrendelheted 30% kedvezménnyel október 31-ig itt:

Nyeremények:

1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
2) Keressétek minden nap a blogturnéban részt vevő blogok posztjaiban az elrejtett ABBI GLINES logókat. Az utolsó Rafflecopter mezőbe pedig azt írjátok bele, hogy összesen mennyi logót rejtettünk el. (a bannerben szereplő logó BELESZÁMÍT a játékba).

 
a Rafflecopter giveaway

A turné további állomásai:

Október 4 - Nem harap a...
Október 5 - Deszy könyvajánlója
Október 6 - Dreamworld
Október 7 - Angelika blogja
Október 8 - Szilvamag olvas
Október 9 - MFKata gondolatai
Október 10 - Kristina blogja
Október 11 - Kelly Lupi olvas 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók