KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. november 2., szombat

Benina: Milan könyve

Könyvmolyképző Kiadó 2013.11.09.
oldal
Besorolás: YA, fantasy, boszorkány

Történet a Iudexről, aki elvesztett valakit, és életében előszöt akkor kezdett érezni.

Eltűnt a Testőröm!
Nem mintha szükségem lenne testőrre, éppen nekem.
Milan vagyok, Moldomus iudexe! Tisztavérű! Bíborhajú!
Nincs szükségem apró termetű, vörös hajú, tudálékos és felettébb bosszantó Trixie Testőrre! A nagyanyjánál is öregebb vagyok, mégis hogyan védelmezhetne ő engem?
Mégis meg fogom keresni!
Hogy miért?
Mert!
Csak!
Az enyém, és kész!

Amikor egy Bíborhajú tombolni kezd...
A fajtámból már csak ketten maradtunk. Vagy mégsem?
Itt van ez a lány: Kendare, akinek éppolyan a szeme, mint a Testőrömnek, és éppen olyan bíborfénnyel izzik, mint Claire White.
Ha elalszik, magával ragad az álomvilágába, ami talán valóságos.
Ha pedig felbosszantják, kékesen füstölög. Komolyan!
Együtt indulunk Trixie keresésére, mielőtt baja esne, mielőtt más találná meg, mielőtt egyáltalán eszembe jutna, hogy miért is akarom olyan bőszen megtalálni.

Márpedig a jeget felolvasztja a tűz.

Benina Bíborhajú trilógiájának eddigi részeiben minden alkalommal találtam magamnak kedvenc karaktert, helyszínt, cselekményelemet, ami különösen megragadott. Wentworth alternatív világa és Victoria Cat egészen fantasztikus krónikái után kíváncsian vártam, hogy az első kiegészítő történetben, Milan könyvében mi vár rám.
A cselekmény több szálon fut, személy szerint én nagyon szeretem a helyszínek közötti ugrásokat, az ilyen könyvek mellett garantált az élénk figyelem.  A több szál azt is jelenti, hogy minden fejezetben más-más szereplő szemszögéből olvashatunk, ezt imádtam, végre mindenki fejébe belepillanthattam, és sok eddig meg nem válaszolt kérdésre kaptam választ, a szereplők gondolatain keresztül.

Trixie és Milan
Trixie helyzetébe látunk elsőként,  egy 2x2 méteres cellában raboskodik, egy titkos helyen, ahová elrablói hurcolták Moldomusból. Fogva tartója pontosan arra vár, amitől Trixie tart, hogy Milan eljöjjön érte, besétálva a csapdába, hiszen valójában őt akarják megszerezni.
Milan szenved, életében először kétségbeesett. Hiába húzott falakat maga köré abban a pillanatban, amikor Trixie-vel először találkoztak, most hogy eltűnt, őrjöngve keresi. A külvilág számára még tartja magát, de ismerve a belső vívódásait, rájöhetünk igazából mit is jelent neki a testőre.
Kendare egy új szereplője a történetnek, egyetemre jár, barátnője, Faith segítségével próbál kétévnyi titokzatos kóma után visszazökkenni az életbe. Csakhogy a világ sokat változott, az emberek tudomásul vették Moldomus létezését, a Bíborhajúak hatalmát. Öt hónapja megnyílt az átjáró és Moldomusból démonok szabadultak ki. Megalakult a Pajzs, de minden óvintézkedés ellenére a kampus területén is eltűnésekről érkeznek hírek.
Hannah halála után Claire-nek új képessége fejlődik ki, látja a jövő egyes képeit. Nem a kőbe vésett jövőt, hanem egyet a lehetségesek közül. Azt látja, hogy Kendare lesz az, aki segíthet Milannak a testőre felkutatásában. Kendare, aki eddig teljesen hétköznapi életet élt, hirtelen  különlegessé válik, Milan a segítségét kéri, és ő rájön, mindent meg kell tennie új családjáért.

Ami nagyon tetszett ebben a részben, az Milán álmainak leírása volt. Imádtam a fejében lenni, és átélni ezeket a látogatásokat Trixie-nél. Az olvasó tisztában van a gondolataival, ami időnként szöges ellentétben van a szavaival. Lassan, nagyon lassan omlanak le azok a bizonyos falak, amit a szíve köré épített.
Kendare és Trixie
A másik meglepetés Kendare karaktere, aki egy nagyon jól felépített új szereplő. Sorra megbirkózik az új és újabb helyzetekkel, feladatokkal. Egy elvarratlan szál az előző részből: Wentworth is kapcsolatba kerül a lánnyal, jól szórakoztam kettejük pengeváltásain, ami persze egészen más irányba jut el.
Nagyon-nagyon szeretem Benina hangját, a leírásait, a gyönyörűen szőtt mondatait. Ebben a részben mégis muszáj egy picit levonnom az értékelésben egy fél pontnyit, mert volt egy dolog ami zavart. Itt ugyanis több szereplő is fogságba esik, és bizony fizikai kínzásokat, szenvedéseket kell elviselniük. Ez rendben is van addig, amíg az én igen edzett szívem azt mondja, ez már sok. Olyan szinten átéltem ezeket a jeleneteket, hogy be kellett csukjam az olvasóm és elterelni a gondolataimat, mert sugárzott a sorok közül a fájdalom. Mindez ugyanakkor Beninát dicséri, mert meg tudja teremteni a szavaival ezt, és tényleg ritkán fordul elő, hogy a szöveg ilyen hatással legyen rám, nekem mégis sok(k) volt.
Viszont azt is le kell szögeznem, hogy a többféle szerelmi szál némiképp ellensúlyozta a szívem békéjét, számomra oly kedves karakterek, mint Wentworth is túllép végre Claire-en, és természetesen Milan szíve táján is elolvad a jég.  Kellan hozza a régi formáját, megspékelve egy óriási adag gondoskodással.
Akik az első rész megjelenése óta követik a sorozatot, nem fognak csalódni, a történet, pörög, igazi zúzós jelenetekkel teli, ugyanakkor hatalmas adagot kapnak az olvasók az érzelmek kibontakozásából is. Mindezt felnőttebb szereplőkkel, komolyabban véve minden szempontból.
Az epilógus persze olyan függővéget takar, ami miatt azonnal szeretném olvasni a következő részt. Remélem hamarosan olvashatom.
A könyv előolvasási lehetőségét köszönöm Beninának és a Könyvmolyképző Kiadónak. A poszt képei Benina Deviantart oldaláról származnak.

Borító: A borító nagyon tetszetős lett.

Kedvenc karakter: Milan, Trixie, Kendare, Wentworth

Szárnyalás: Egyértelműen az álomvilág, imádtam.

Mélyrepülés: G. brrrrr.

Érzéki mérce: Nos bőven vannak az érzékekre ható jelenetek. 16 éven felüli olvasóknak ajánlom.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók