KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. november 26., kedd

Jay Crownover: Rule (Marked Men #1)




Ulpius-Ház Kiadó 2013.
364 oldal
Fordította: Egyeki Martina
Goodreads: 4,21
Besorolás: NA, romantikus

Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.


Rule és Remy ikertestvérek voltak, kívülről egyformák, de teljesen más habitussal rendelkeztek. Remy a rendes, normális fiú mintaképe, akinek nincsenek káros szenvedélyei, akit mindenki szeret, és aki szárnyai alá veszi Shaw Landont, a gazdag, de hideg családban kamaszodó 14 éves lányt. Az ikerpár másik fele Rule, ő a saját feje után megy mindenben, csajozik, és sorra varratja magára az újabb tetkókat, minden családban van egy fekete bárány, itt ő az.

Shaw Landon egy gazdag és kiváltságos család egyetlen gyermeke, a szülei még a párját is kiválasztották neki, persze a legjobb megfontolás szerint. Shaw viszont normális életet szeretne, nem a szülei másolataként élni az életét. Remy a legjobb barátja, igazi tiszta barátság van köztük, a srác tudja, hogy Shaw reménytelenül szerelmes Rule-ba. A külvilág és a család felé viszont úgy tűnik, együtt járnak, Remy nem is igazán próbálja cáfolni ezt. A srácok szülei tárt karokkal fogadták a családba Shaw-t, hiszen az anyuka mindig is vágyott egy lány gyerekre, igazán megszerették az évek során.

Egy átkozoztt hajnalon azonban véget ér minden, Remy autóbalesetet szenved és meghal.

Rule úgy érzi, kettétört az élete, elvesztette az egyik felét. Fizikailag és lelkileg egyaránt. Hibásnak érzi magát, hiszen ő hívta akkor segítségül a testvérét, hogy hazavigye, mivel sokat ivott. Erre rátesz egy lapáttal az anyja is, nem is csak egy lapáttal, gyakorlatilag minden egyes alkalommal amikor találkoznak, Rule szemébe vágja, hogy ő tehet mindenről. Az apjuk tehetetlenül nézi a széteső családját. Idősebb testvérük Rome, a katonaságot választja, hogy minél messzebb kerüljön a veszteségtől és a fájdalomtól.
Shaw próbálja egyben tartani a családot, legalábbis igyekszik gondoskodni róla, hogy Rule minden vasárnap megjelenjen a közös családi reggelin. Ennek érdekében minden áldott vasárnap érte megy Rule lakására és kihúzza őt az ágyból, esetleg az épp aktuális hölgyemény mellől, akivel együtt bulizott szombat éjjel. Teszi ezt úgy, hogy közben megszakad a szíve, hiszen évek óta szerelmes belé.
Egy bulin azonban minden megváltozik, Rule új oldaláról látja Shaw-t, ami zavaró és izgalmas egyszerre, amit saját magának sem tud megmagyarázni. Többé nem családtagként, vagy elkényeztetett csitriként tekint rá, hanem valódi nőként. Ők ketten annyira ellentétei egymásnak, mégis hihetetlen módon vonzzák egymást, a kémia nyilvánvalóan működik közöttük. Rule azt hitte eddig jó életet élt, nyilván ő élvezte is, hogy sosem vitte haza 2x ugyanazt a lányt, bulizott ezerrel, jól keresett, megadta magának amire úgy érezte szüksége van. Néhány önfeledt pillanatot hajszolt, amikor kiürítheti a fejét és megfeledkezhet az emlékekről. De most más a szitu. Az együtt töltött éjszaka alapjában rázza meg mindkettőjük világát. Rájönnek, hogy van keresnivalójuk egymás mellett, még akkor is, ha sorra jönnek a problémák, az ex-barát zaklatása, a szülők terrorja, és Rule saját félelmei, amelyeket a legnagyobb kihívás legyőzni.
"Úgy tűnik az ellentétek nemcsak vonzzák, hanem felgyújtják egymást és porig égetik a várost."

Shaw karaktere szerintem nagyon jól sikerült, próbálja magát függetleníteni a szüleitől, szabadidejében pincérnői állást vállal, de az orvosi egyetemi tanulmányai díját a szülei fizetik. Tulajdonképpen ezzel próbálják zsarolni, hogy az ő elvárásaik szerint öltözködjön, vagy épp az ő kedvükre való partnert válasszon magának. Shaw pontosan tudja, hogy Rule min ment keresztül, tudja, milyen démonokkal küzd. Türelmes is vele, de nem a végtelenségig.
Rule imádnivaló karakter, az első percben belezúgtam. Tehetséges tetováló, a legalázatosabb a hozzá állása a munkája iránt, és ezt nagyon értékeltem. Rendkívül jó barát, remek csapatot alkotnak a haverokkal, mint egy szövetség, akik bármit megtennének egymásért. Persze a külseje mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Egyszerűen imádtam, ahogy kifejezi önmagát a hajvágással, a mohawk frizurával, a festésekkel. De ez mind eltörpül a tetkói mellett. A karján a királykobra, a hátán a kereszt, a két oldalán a kaszás és az angyal, a mellkasán a testvére neve. Mind nagyon kifejező, és én nagyon becsülöm azokat, akik ilyen módon is megmutatják a világnak az egyéniségüket.
" Itt a szívem, Shaw. A kezedbe adom, és ígérem, te leszel az első és utolsó ember, aki birtokolja. Bánj vele óvatosan, mert törékenyebb, mint hittem, és nem fogom visszavenni. Nem tudok eleget a szerelemről ahhoz, hogy biztosan tudjam, úgy érzek irántad, de azt tudom, hogy mostantól kezdve kizárólag te létezel számomra. Csak azt ígérhetem, hogy figyelmes leszek, és nem taszítalak el magamtól többé. Nélküled is van élet, de ha választani lehet, veled akarom leélni, és esküszöm, nem menekülök el, ha erőfeszítésbe kerül. Shaw, többé nem félek attól, hogy együtt legyünk."

Az írónő mestere a rossz fiúk megteremtésének. Nem fogom kihagyni egyetlen könyvét sem. De ez csak az egyik hozzávaló, ami miatt imádtam a könyvet. Kedvenc stílusomban,  váltott szemszögű írásmóddal íródott, Rule szemszöge tökéletesen kivitelezett, beleértve a férfiak gondolkodásmódjától kezdve a dolgok konkrétan  nevén nevezéséig. Persze nincsenek nagy csodák, a történet abszolút kitalálható, mégis imádtam minden egyes elemet, a botrányosan viselkedő ex-barátot, az elvakult szülőket, a támogató barátnőket, a zenei utalásokat, a bárokat, a rock zenészeket, a tetováló szalont, és még sorolhatnám. Alapvetően sikeres párosítás az intelligens jókislány és a zűrös tetovált srác, volt és lesz is ilyen klisé, de ebben a regényben párosul egy olyan érzelmi hullámvasúttal, ami igazán emlékezetessé teszi. Rule karaktere lehengerlő volt, amelyik jelenetben szerepelt, ott uralta a teret, egy szó jut róla eszembe: intenzív. Mindenben az volt.
Muszáj beszélnem a szempárásító jelenetekről. Van jó néhány, én nem is igazán párás, inkább forró. Egészen érdekes dolgokat tudhatunk meg arról, hogy milyen helyeken viselhet valaki percinget. Ezt most inkább nem próbálom meg képekkel illusztrálni, egyszerűen muszáj lesz elolvasnod a könyvet, és megtudhatod.

Borító: Az eredeti borítót kaptuk, félig ilyennek képzelem Rule-t, de ennél igazából sokkal vadabb.

Kedvenc karakter: Rule, Shaw,

Szárnyalás: A tetkók, a szalon, a zenei utalások.

Mélyrepülés: Itt aztán egyik fél szülei sem ütötték meg a mércét.

Érzéki mérce: Erősen sistergős, realisztikus leírású szerelmi jelenetek miatt 16 éves kortól ajánlom.

Értékelés:
A könyvet előrendelheted a képre kattintva itt:
http://www.ulpiushaz.hu/crownover-jay-rule

Nyereményjáték:

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
11/21. Kristina blogja
11/23. E-book klub
11/24. Könyvesem
11/25. Magnolia olvas
11/26. Kelly & Lupi olvas
11/27. Francica blogja
11/28. Nem harap a...
11/29. Olvasószoba
11/30. Nilla
12/01. Insane Life
12/02. Könyvek erdeje 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók