KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. november 22., péntek

Kim Harrington: Clarity - A tisztánlátó

November 22-től 26-ig öt állomáson keresztül várunk benneteket a Clarity blogturnén.
Egy izgalmas bűnügyi nyomozás áll a történet  központjában, amit főhősnőnk természetfeletti képességei segítségével igyekszik megoldani. Te is láss tisztán!!  3 példányt sorsolunk ki annak a szerencsésnek, aki megfejti a játékot!  Ne hagyd ki!


Könyvmolyképző Kiadó 2013. november 30.
? oldal
Fordította Vince Judit
Goodreads: 3,85
Besorolás: YA, misztikus urban fantasy


Ne hunyd be a szemed.

Kivéve akkor, ha a sötét valóságot már nem tudod elviselni.

Cape Cod turisták által kedvelt városában, Eastportban él egy csodabogár família. Az én családom. Én tisztánlátó vagyok. A bátyám médium. Anyánk telepatikus képességekkel bír. Míg a turisták odáig vannak értünk, a városban az emberek inkább lesajnálnak minket. Bár egy impozáns viktoriánus házban élünk, házi kísértetünk még sincs, és otthonunk földszintjén rendeztük be spirituális vállalkozásunkat: családi jósdánkat.

Eastportban az átlagos családokban maximum hétköznapi tehetséget örökölnek a gyerekek, Clarity Fern családjában viszont természetfeletti képességek szállnak szülőről gyermekre. Clarity tisztánlátó, felvillanó képsorokat lát, ha mások személyes tárgyaival érintkezik, a bátyja Perry médium, sikeresen idéz meg szellemeket, ha azok is hajlandóak kommunikálni vele. Anyjuk telepatikus képességgel rendelkezik, gyakorlatilag olvas mások gondolataiban.
A nyári turista szezon épphogy elkezdődött, ilyenkor fellendül a családi vállalkozás, a nyaralóhely vendégei szeretik igénybe venni a misztikus szolgáltatásokat. A legrosszabbkor érkezik a hír, egy fiatal lány holttestét találják meg a szállodai szobájában. A polgármester Clare segítségét kéri a gyilkossági ügy kinyomozásban, és máris ex-barátja Justin, aki a polgármester fia, és a városka új nyomozójának fia Gabriel társaságában találja magát, hogy együtt dolgozzanak az ügyön. Rövid idő alatt kiderül, a lány bátyja együtt töltötte az éjszakát az áldozattal, így első számú gyanúsítottá lép elő.

Elsőként a természetfeletti szálat kell kiemelnem, ami nem annyira egyedi, de ebben a kombinációban, az erős családi kötődéssel a háttérben nagyon vonzóvá vált számomra, ráadásul végre egy könyv, ahol nem kell titkolózni ezzel kapcsolatban. A képességek használata a nyílt színen zajlik, és ez tetszett, én például imádom a szeánszokat. Ez a természetfeletti szál azonban nem a központi témája a történetnek, inkább egy különleges körítése a nyomozásnak. Mivel a  cselekmény fő vonala egy hidegvérű gyilkosság, és egy holttestnél nem is állunk meg,  izgalmakban és fordulatokban nincs hiány. Nem fogod kitalálni az első pillanatban, hogy ki a gyilkos, sőt, bevallom, nekem egészen a végéig ingadozott a véleményem. Nem hiányozhat egy mai ya könyvből némi szerelmi háromszög. Ami itt szerepel, az teljesen okés, semmi nagy dráma, csak éppen legyen valami aranyos szerelemi szál is.
Nagyszerű karakterekkel ismerkedhetünk meg, akik érdekesek, többségüknek bizony megvoltak az apró kis titkaik. Clare okos, talpraesett lány, elviseli, hogy csodabogárként néznek rá az emberek, de emelt fővel és kellő bátorsággal veszi az akadályokat. A suliban nem túl népszerű, bár a fiúknak tetszik, nem igazán mernek közeledni hozzá. Bátyja elég szélcsap 18 éves srác, de ahogy meg is fogalmazza, nem hagyja ki az adódó alkalmakat. Anyukájuk meglehetősen jól használja ki a képességét, és ez sokszor okoz vidám perceket a könyvben, persze az nem nevet rajta, akinek épp a fejében jár. Ez a család igen erős személyiségekből áll, de ha a másik védelméről van szó, példásan törődnek egymással.
Justin az ex-barát, őt bizony sajnáltam, bár nem mentség a részegség arra, amit tett, én őszinte megbánást és szeretetet éreztem részéről. És önfeláldozást, ami nagyon kellett, hogy kellően megbonyolítsa a szálakat.
Gabriel alakítja a vonzó seggfej szerepét, egyáltalán nem hisz a természetfeletti hablatyolásban. Clare viszont bizonyít, nyomoz és eredményeket mutat fel. Gabriel tetkója okoz némi zavart, a háttértörténete viszont ütősre sikerült. Mindkét fiú szimpatikus, lesz itt még némi tipródás Clare részéről, mert teljesen valóságos mindkét srác, hibáznak, tévednek, ugyanakkor védelmezik és törődnek a lánnyal.
Összességében a könnyed írásmód az, ami nagyon élvezetessé tette számomra az olvasást. Szépek a leírások és a párbeszédek is reálisak. Tetszett a mai környezet, az izgalmas nyomozás, a megoldás puzzle darabkáinak összerakása. Nem találtam benne kivetnivalót, szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a nyomozós misztikus történeteket.

Borító: Az eredeti borítót kaptuk, ami gyönyörű.

Kedvenc karakter: Clare, Justin, Gabriel

Szárnyalás: Clare anyukájának a beszólásai halálosak, amikor tolmácsolja, ki mire gondol.

Mélyrepülés: Nem találtam konkrét hibát, van egy kis függővég, az is a kellemesebb fajtából.

Érzéki mérceNincs benne zúzós szerelem, inkább kellemes, a korosztálynak megfelelő - 14 éves kortól ajánlom.

Értékelés:

Blogturné extra:  Casting és Trailer






Nyereményjáték:

Szeretnél te is tisztán látni és nyerni vele három könyvet?

Nem kell mást tenned, mint az érzékszerveidre hagyatkozni - helyesebben, most a főhősnő érzékszerveire. Mindennap különböző képesség van elrejtve a bejegyzésekben, ám egy kimaradt. Hogy melyik az? Ezt te találd ki a végén.


a Rafflecopter giveaway

További állomások:
11.22 Kelly Lupi olvas  
11.23 Insane Life  
11.24 Dreamworld  
11.25 Deszy könyvajánlója  
11.26 Könyvszeretet

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Nagyon megtetszett a könyv a sok ajánlás alapján. Én is Mediátor rajongó vagyok és már pont keresgéltem valami hasonlót, ezért tuti el fogom olvasni ezt is :)
    Köszönöm a lehetőséget, hogy ilyen sok érdekes véleményt olvashattam és igazán hálás vagyok az idézetekért és az igazi tisztán látókról szóló történetekért. :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók