KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. december 11., szerda

Blogturné Karácsony - 11. nap

Közeleg a karácsony... s hogy Jane Austin szavaival éljünk:

"Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja a barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam a barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig."

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban résztvevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunk "nyitogatásával" juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!

December 11 . - Még 13 nap van karácsonyig

Da épp válaszolna, amikor az ajtó lassan nyílik és egy fiatal lány lép be rajta magabiztosan, a szemöldökében és az orrában piercing, a szőke hosszú hajában néhány fekete tincs nyújt változatosságot. Köszönni készül, amikor észreveszi, hogy valaki hiányzik mellőle. Elmosolyodik, majd visszafordul a még nyitott ajtó felé és megszólal:
- K nyugodtan bejöhetsz.
Ekkor egy magas, szélesvállú, sötét hajú, izmos fiú csatlakozik hozzá. Átható, jégkék szemeivel hamar feltérképezi a szobát, láthatóan zavarja, hogy ennyi ember van itt. A kezein kesztyűt visel, az ujjait idegesen pattogtatja.
- De, túl sok ember van itt. Nem biztonságos.
- K, bízz bennem. Ők barátok, nem lesz gond.
A fiú nem túl meggyőzően bólint, majd lassan belép ő is a szobába. Ahogy észreveszi a gyönyörűen feldíszített karácsonyfát, elfeledkezik mindenről, csak a fát látja. Lenyűgözik a csillogó díszek, a villódzó
fények. Eddig csak képeken látott ilyet. Végül a mellette álló De-hez fordul.
- Ez micsoda?
- Karácsonyfa. Tudod, az emberek minden évben egyszer összegyűlnek a szeretteikkel, feldíszitik ezt a fát és megajándékozzák egymást.
- Szóval ezért hoztuk ezt magunkkal? - kérdezi K, kicsit megrázva a kezében lévő, gondosan becsomagolt dobozkát. Még mindig nem igazán érti, hogy miért kellett ezt a papírba csomagolt dobozt magukkal cipelni.
- Igen. Te is kapsz tőlem majd ajándékot, de azt majd csak akkor adom oda, ha hazamentünk - lép oda De a fiúhoz és ad egy puszit az arcára. K megfogja De kezét és megpróbálja az ajtó felé húzni.
- Ennyi épp elég volt ebből a karácsonyból. Szeretném megkapni az ajándékomat. Most.
De elneveti magát és magához húzza a fiút. Ekkor egy aprócska, szőke kislány lép eléjük.
- Szia De! Örülök, hogy végül ti is eljöttetek! Ugye milyen nagyszerű, hogy ilyen sokan vagyunk? De - néz K-ra - miért van a barátodon kesztyű? Olyan meleg van itt, nem hiszem, hogy fázik.
K, ahogy a kislány közelebb lép hozzájuk, automatikusan félreáll. De leguggol Cl-hez és ránevet.
- K mindig viseli a kesztyűjét. Ez olyan dolog nála, mint ahogy te mindig mindenhová magaddal viszed Fotó-Finnt. A kesztyű pedig nem vastag. Nincs melege benne.
- Jó. Látom tetszik a fánk - fordul a kislány mosolyogva K-hoz - és jó sok ajándékunk van már. A legtöbbet éjszaka hozta a Mikulás.
K szeme a Mikulás szóra összeszűkül.
- Ez az a gyanús alak, aki éjszaka piros ruhába belopódzik a házakba? Nem kedvelem. Egyáltalán nem.
Éles csengetés hasít a levegőbe. Az összes jelenlévő az ajtó felé fordul, K pedig automatikusan maga mögé húzza De-t.

Figyelem! A mai napon De és K személyét kell kitalálnotok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók