KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. február 6., csütörtök

Together Thor'sday - Richelle Mead: Dermesztő ölelés - Adrian

Akárhogy is nézzük az olvasás szubjektív, magányos tevékenység. Amit olvasunk, az a miénk, a saját emlékünk, a saját tapasztalatunk, a saját világunk. Amit olvasunk, azt a saját magunk képére formálva teremtjük meg a saját képzeletünkbe, a saját zárt elménkben. S nem is kérdés, hogy ez más nekem, mint Neked vagy bárki másnak.

De mennyire más? Mit gondol más másként, mint én? Ha én így látom, vajon más hogyan? Ha nekem ez a legkedvesebb, vajon másnak miért más az?

Ezekre a kérdésekre alapozva született meg a Together Thor'sday rovat ötlete, amelynek keretein belül, megosztjuk egymással az aktuális, friss olvasási élményeinket, és összevetjük, hogy kinek mi a a könyvben a kedvenc jelenete / idézete / szereplője, mi rázta meg a leginkább, mit szeret benne a legkevésbé, stb.

Together - vagyis együtt: Roni olvassal és MFKatával, akiknek a véleményét a saját oldalaikon olvashatjátok el!

Az első közös olvasmányunk Richelle Mead: Dermesztő ölelés c. kötete a Vámpírakadémia sorozatból, s azt vetjük össze, kire melyik szereplő tette a legnagyobb benyomást.

A barátaim, akik ismernek tudják, hogy őrült nagy rajongója vagyok a sorozatnak, így nagyon örültem, amikor Ronival és MFKatával erre a könyvre esett az első választásunk.
Engem mindig is a rosszfiúk vonzottak a könyvekben, így nem volt kérdéses, hogy a sorozat egyik ügyeletes "rosszfiúját", Adriant választottam a kedvencemnek, még úgy is, hogy ebben a részben nincs túl sok szerepe, inkább csak mellékszereplő. Eleinte csak a főhősnőnek, Rose-nak csapja a szelet, de a lány révén megismerkedik a kis csapat többi tagjával is és a későbbiekben komoly szerepe lesz a történetben. 

ADRIAN IVASHKOV

Teljes név: Adrian Ivashkov
Becenév:  - (legalábbis a Vámpírakadémia sorozatban még nincs)
Kora: 21 év (a Dermesztő ölelés idején)
Faj: mora
Foglalkozása: a Vámpírakadémia sorozatban nincs munkája. Már nem tanul, de nem is dolgozik, éli a gazdag aranyifjak gondtalan életét. ("Se diák nem vagyok, se alkalmazott, csak egy egyszerű szabad lélek, aki kénye-kedve szerint bolyong ebben a szép iskolában.")
Neme: férfi
Hajszíne: barna
Szemszíne: smaragdzöld
Eleme: lélek
Ereje: gyógyítás, aura érzékelés, álomjárás, képes az akaratát másokra erőltetni

Fizikai megjelenése
Nagyon vonzó a mély smaragdzöld szemeivel és a gesztenyebarna, divatosan összekócolt hajával. Kicsit alacsonyabb Dmitrijnél, testalkatra pedig nem olyan vézna, mint a többi mora.

Miért szeretjük? Személyiségjegyei
Nehéz úgy írni róla, hogy csak a második részt vegyem alapul, lévén, hogy már olvastam az összes eddig megjelent kötetet, de azért megpróbálom:-). 
Adrian első ránézésre arrogáns, önelégült, szemtelen és komolytalan, mindenhez van egy ironikus megjegyzése, úgy tűnik, hogy nagy ívben tesz mindenre és mindenkire. Látszólag csak a bulizás, a pia, a nők és az élvezetek hajkurászása érdekli. Persze szépen lassan kiderül, hogy a "lélek" miatt gyakran vannak őrült megnyilvánulásai és hogy ezeket elfojtsa, ezért lesz láncdohányos és issza magát szinte folyamatosan részegre. Ha sikerül józannak maradnia (és ebben nagy segítség Rose és a közös baráti társaságuk), akkor a barátainak belátást enged  a "páncélja" mögé és egy okos, értelmes, a barátaival törődő és jószívű fiút fedezhetünk fel, akit csak a családi háttere és a különleges eleme tett olyanná, amit a külvilágnak mutat.

Adrian a filmben
A most elkészült film a sorozat első részét mutatja be, ahol ugye Adrian még nem szerepel. Ettől függetlenül már most óriási várakozás/reménykedés/ötletelés és még több vita előzi meg a "Smaragdszemű Dreamwalker" castingját. A rajongók leginkább három színészt szeretnének látni Adrian szerepében, de sajnos jelen állás szerint kevés esély van rá, hogy bármelyiküket is ebben a szerepben lássuk.
("Van egy Adrian a fejemben, aki egyik CW srácra sem hasonlít, akiket eddig láttam. Adrian még valahol rejtőzik. Azt hiszem, ő meg nem szerepelt egy filmben sem és túl elfoglalt azzal, hogy menő legyen, kivárja a Dermesztő ölelést és majd csak akkor lép ki az árnyékokból." - Daniel Waters).
És íme a rajongók jelöltjei:

Chace Crawford
1) Chace Crawford
Őt leginkább a Gossip Girl (A pletykafészek) című sorozatból ismerhetitek. Ő a rajongók első számú választása, de sajnos a srác lassan kiöregedik Adrian szerepéből, így sok esélyt nem látok rá, hogy ő játssza el őt.

2) Nic Wheeler
Színész, művész, modell, ő szerepel a Bloodlines (Vérvonalak, a Vámpírakadémia spin-offja) trailerjeiben. Kinézetileg is illene Adrianhez, lelkes, a stílusa is hasonló, szívesen is játszaná Adriant (ezt nyilatkozta is), itt csak egy gondot látok, hogy a színészi képességei nem igazán kiforrottak. A trailerben nem igazán domborít, nem tudom, hogy mennyire lenne képes eljátszani Adrian elég összetett karakterét.
Nic Wheeler

3) Hayden Christensen
Őt szerintem nem kell Nektek bemutatni, de szerintem már ő is eléggé túlkoros ehhez a szerephez.

Hayden Christensen
Én személy szerint az első két fiút látnám szívesen Adrian szerepében, bár az se lenne ellenemre, ha egy teljesen névtelen színész kapná meg a szerepet, feltéve, ha képes megfelelni a rajongók - ÓRIÁSI - elvárásainak.
Még egy érdekesség Adrian és a film kapcsán. Richelle Mead és Mark Waters (a rendező) is azzal próbálja buzdítani a rajongókat, hogy minél többen menjenek el megnézni a filmet, hogy ha a filmet sokan látják, jól teljesít, akkor lesz lehetőség a második film elkészítésére is és végre láthatjuk Adriant széles vásznon is!

A film
A Big Bang Media Kft jóvoltából március 6-tól a magyar mozikban is vetíteni fogják a Vámpírakadémia filmváltozatát szinkronizálva. Íme a film hivatalos előzetese:


De ha úgy érzitek, hogy ez egy picit túl "csajosra" sikerült trailer, akkor mutatok egy másikat, ami talán már közelebb van a könyv hangulatához - ez sajnos csak angolul van:


A film jónak ígérkezik, a külföldi rajongók, akik már látták, nagyon szerették, így nekünk is ott a helyünk a moziban, hiszen rajtunk is múlik, hogy a további részeket megfilmesítik-e és itthon is láthatjuk-e őket!

A filmmel, a sorozattal és az írónővel kapcsolatos további magyar nyelvű híreket és érdekességeket a Vámpírakadémia Hivatalos Magyar Rajongói oldalán és a Facebook csoportjában olvashattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók