KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. április 17., csütörtök

Together Thor'sday - Marie Lu: Legenda - Daniel Altan Wing aka Day

Akárhogy is nézzük az olvasás szubjektív, magányos tevékenység. Amit olvasunk, az a miénk, a saját emlékünk, a saját tapasztalatunk, a saját világunk. Amit olvasunk, azt a saját magunk képére formálva teremtjük meg a saját képzeletünkbe, a saját zárt elménkben. S nem is kérdés, hogy ez más nekem, mint Neked vagy bárki másnak.
De mennyire más? Mit gondol más másként, mint én? Ha én így látom, vajon más hogyan? Ha nekem ez a legkedvesebb, vajon másnak miért más az?
Ezekre a kérdésekre alapozva született meg a Together Thor'sday rovat ötlete, amelynek keretein belül, megosztjuk egymással az aktuális, friss olvasási élményeinket, és összevetjük, hogy kinek mi a a könyvben a kedvenc jelenete / idézete / szereplője, mi rázta meg a leginkább, mit szeret benne a legkevésbé, stb.

Together - vagyis együtt: Roni olvassal és MFKatával, akiknek a véleményét a saját oldalaikon olvashatjátok el!

A heti közös olvasmányunk Marie Lu: Legenda című disztópiája, ami a tavalyi év nagy kedvence volt nálam. Egy történet, ami a rengeteg disztópia között is kitűnt számomra és a sorozat mind a három része hatalmas szerelem volt. Két sokat szenvedett, de nagyon különböző fiatal izgalmas, lebilincselő és szívszorító története, akik végül összefogva harcoltak azért, hogy megváltoztassák egy nép sorsát. A történet mellett a könyv szereplői is kivételes személyek voltak, ezért is választottuk a mai Together Thors'day posztunk fő témájaként a könyv három szereplőjének bemutatását.

Az én "főhősőm": Daniel Altan Wing  - ismertebb nevén Day
DANIEL ALTAN WING



Életkor
15 év
Neme
férfi
Lakhely
Los Angeles, Lake szektor
Foglalkozása
a "legkeresettebb bűnöző"
Teljesítménye
1500 pont (100%) 
Család
Grace Wing (édesanya)
John Wing (fiútestvér)
Eden Wing (fiútestvér)
Becenevek
Day
Haj           
szőke, hosszú
Szem
kék
Könyves megjelenések
Legenda, Prodigy, Champion
Hogy miért pont Day lett a beceneve, azt inkább hagyom, hadd ő mesélje el:

"– Minden nap azt jelenti, hogy újabb huszonnégy órányi lehetőséged van. Minden nap azt jelenti, hogy megint megtörténhet bármi. A pillanatnak élsz, és meghalhatsz egy szempillantás alatt, ezért aztán épp elég, ha egyszerre csak egy nappal törődsz. – Kifelé bámult a vasúti kocsi nyitott ajtaján, ahol sötét vízfüggöny takarja a világot. – Próbálsz a fényben járni."

Megjelenés
Hosszú, tejfölszőke haja van, kék szeme - az egyik picit világosabb, mint a másik, 10 éves korában kísérleteztek vele és akkor fecskendeztek valamit a szemébe. Ázsiai származású, részben mongol, részben kaukázusi ősökkel rendelkezik. A bal lábára picit biceg, szintén a Köztársaság kísérletei révén szerezte ezt a sérülését. Persze legjobban June tudja őt leírni, az ő részletes, néha bosszantóan precíz megfigyelőképességével:-), úgyhogy át is "adom a szót" neki:

"Például, hogy igyekszik kímélni a bal lábát. De olyan enyhén biceg csak, hogy amikor mellettünk
megy, észre sem veszem. Csak akkor tűnik fel, amikor leül vagy feláll. Apró kis késlekedés, mielőtt behajlítja a térdét. Lehet egy súlyos sérülés, ami sosem jött helyre teljesen, vagy egy enyhébb, de egészen friss. Talán egy rossz esés következménye.
Nem ez az egyetlen sérülése. Időnként megrándul az arca, amikor a karját mozdítja. Néhány alkalom után az a benyomásom támad, hogy a felkarján lehet egy seb, ami fájdalmasan húzódik, ha túlságosan kinyújtja vagy magasra emeli a kezét.
Az arca tökéletesen szimmetrikus, fehér és ázsiai keverék származású lehet, a por és a kosz alatt kifejezetten szép. A jobb szeme egy egész kicsit világosabb, mint a bal. Először azt hittem, csak a fény játéka, de újra feltűnik, amikor elhaladunk egy pékség előtt, és megcsodáljuk a cipókat a kirakatban. Kíváncsi lennék, hogy történt-e valami a személve, vagy pedig így született."

Személyisége
Day nagyon jól néz ki és ezt tudja is magáról. Azonban a mindig flörtre kész álca mögött egy szerető, hűséges, gondoskodó és önfeláldozó fiú lapul, aki képes akár feláldozni is magát azért, hogy megmentse akiket szeret, legyen az a családja, a szerelme, vagy a népe. Nagyon sokat aggódik a szeretteiért és próbál segíteni rajtuk, ahogyan csak tud. Időnként persze szarkasztikus és bizonyos emberekkel szemben durva is tud lenni, az eddig élete keménnyé tette. Okos, jó ötletei vannak és bármi őrültségben vagy lehetetlennek tűnő dologban benne van, ha az jó ügyet szolgál.

Day előtörténete a Legendában
Day a történet kezdetekor 15 éves és a Köztársaság nyomornegyedében él Tess-szel, egy hajléktalan kislánnyal együtt.
A fiú 10 éves korában átesett a Próbán, ahol azt mondták neki, hogy megbukott (674 pontot ért el a maximális 1.500 pontból), így a szüleinek át kellett őt adni a kormánynak, hogy munkatáborba vigyék. Ehelyett Day laboratóriumba került, ahol kísérleteket végeztek el rajta, majd magára hagyták meghalni. Innen szökött meg és azóta az utcán él titokban és ahol tud, borsot tör a Köztársaság orra alá. Ő per pillanatnyilag a legkeresettebb bűnöző.
A családjából egyedül John, a bátyja tudja hogy él, rajta keresztül kap Day információkat az édesanyjáról és a kisöccséről is, akiknek folyamatosan próbál hol pénzzel, hol élelmiszerrel, gyógyszerrel segíteni. Egy ilyen beszerzőkörút során kerül összetűzésbe June Iparis bátyjával, Metiassal és miután a fiatal férfi rejtélyes módon meghal, Day lesz az első számú gyanúsított. Így kerül June figyelmének központjába, aki megesküszik a bátyja emlékére, hogy megkeresi a fiút és megöli.


És akkor ahogy az írónő elképzelte őt és June-t:


És ahogy a rajongók elképzelik őt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók