KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. június 13., péntek

Jamie McGuire: A jóslat - Sötétség és Fény angyalai #2 (Providence#2)

Könyvhétre jelenteti meg a Maxim Könyvkiadó a Sötétség és Fény angyalai trilógia (Providence) várva várt második részét, A JÓSLAT címmel. Folytatódik Nina és Jared különleges története a rajongók legnagyobb örömére. Három állomásos turnén olvashatjátok a Blogturné Klub bloggereinek véleményét, és a szokásoknak megfelelően három könyv kerül kisorsolásra a turné végén a kiadó jóvoltából.

Maxim Könyvkiadó 2014. Könyvhét
324 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 4,17
Besorolás: urban fantasy

Ha valaki halottakkal álmodik, az bárki másnak egy nyugtalan éjszakát jelent, de nem Ninának, hisz számára ez figyelmeztetés. Épphogy túlélte az első csatát a Pokollal, újból keményen küzdenie kell, egyetemi hallgatóként is, és úgy is, mint gyakornok apja vállalatánál. Visszatérő rémálmai apja erőszakos haláláról mindennapossá válnak. Mivel Jared aggódik Nináért, hogy választ kapjon kérdéseire, visszalopja a Könyvet. Megkezdődik a harc az új ellenséggel szemben a régi barátok oldalán, és Jared legrosszabb rémálma látszik beigazolódni. Választás elé kerül: egyedül szálljon szembe a Pokollal vagy kezdjen háborút a Mennyel. A döntést egy váratlan esemény még inkább megnehezíti…

A jóslat ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt, Nina felépült a sérüléséből, folytatódik a főiskola és apja vállalatánál is helyt kell állnia. Nem tud azonban felhőtlenül a tanulásra koncentrálni, ugyanis szörnyű rémálmok gyötrik, amikben újra és újra apja halálát kell végignéznie. Aztán egyre több furcsaságot tapasztal az álomban, apja és Gabe valamit közölni szeretnének vele, valamit a tudtára adni a Shax-tól ellopott titkos könyvvel kapcsolatban. Jared nem tud segíteni az álmok elüldözésében, sőt hamar rájönnek, hogy Nina akkor tudja kialudni magát, ha Jared nincs a közelében. Ezért éjszakánként Bex vigyáz rá, akinek angyali oldala már kifejlett, emberileg viszont pont úgy viselkedik, mint egy 13 éves kamasz. Nina egyébként egészen leveti magáról a megmentésre váró ártatlan lányka szerepét, a fiúk segítségével edzi magát, lőni tanul. Nem akarja ölbe tett kézzel várni, hogy mások oldják meg teljes egészében a problémát. Jared pedig keresi a megoldást, valójában szembeszállna akár a pokollal, akár a mennyel is, hogy megóvja szerelmét. Végre, lépésről lépésre megtudhatja az olvasó, miért is olyan fontos ez a lány, miért kiválasztott. De nem ez az egyetlen meglepetés, Ryan sem buta, rájön, hogy nem hétköznapi élet az övé, és miután majdnem meghal Afganisztánban, addig nem nyugszik, míg ki nem deríti, ki az a kékszemű valaki, aki megmentette.

Na és Nina legjobb barátnői? Beth rengeteget segít neki a cégnél, igazi BFF stílusban. Vidámsága  jótékony hatással van Ninára, aki a kialvatlanság miatt gyakran nyűgös. (ezt abszolút megértettem) Kim Pollack igazi meglepetés, ez a lány titkokat rejt, eredetileg az ő családja lopta el és őrizte a könyvet évezredeken át. Ő is vissza akarja szerezni a könyvet és visszajuttatni Jeruzsálembe, hogy a családját megszabadítsa az átoktól. Jareddel kénytelenek együtt dolgozni.

Számomra egyértelműen a szereplők közötti kapcsolatok leírása, az érzelmek megjelenítése az erősség Jamie McGuire Providence sorozatában. Nincs különösebb melléfogás a párbeszédek terén, vagy a karakterek felépítésében, de a történet bonyolításában akad. Ugyanez volt a problémám az első résszel is, a kissé elhúzott írásmódot kifogásoltam, ami itt a második részben is érzek. Nem kevés felesleges mondat hangzik el, tulajdonképpen csak a kötet egyharmada után indulnak be az események. Onnantól viszont nagyon élveztem a cselekményt. Nagyon tetszett az eddig keveset szerepelt karakterek előtérbe helyezése, Claire például határozottan kedvencé vált. Ő és Bex viccesek voltak, határozottam emelték a jelenetek élvezhetőségét, amiben szerepeltek.

Jared és Nina kapcsolata aranyos, édes,  de ettől picit többet vártam. Kevés leírás volt kettejükről, több szenvedélyt is el tudott volna bírni ez a könyv. Jared persze továbbra is imádnivaló, feltétel nélkül szereti Ninát, itt most nagyon visszafogott. Én meg szeretem, ha egy pasi elveszti néha a fejét. Persze a küszöbön álló háború nem tesz jót a romantikának, ebben a részben sokkal inkább a család, az összefogás a lényeg, mindenkire szükség van, csak együtt tudják megoldani a helyzetet.

Ryan is előtérbe kerül, örültem, hogy nem marad végleg távol az eseményektől, bár a sérülés nem hiányzott, de legalább kiderültek dolgok ennek kapcsán. Erősebb lett lelkiekben és érzelmileg is, bár nem különösebben kedveltem az első rész alapján, bízom benne, hogy jól alakul az élete.

Megint ki kell térnem a Twilight hasonlóságra. Az első részben még védtem a történetet, de A jóslatban még több részlet villant be, sőt, a Da Vinci kód is eszembe jutott több alkalommal. Nagyon-nagyon reménykedem, hogy a harmadik részben Jamie végre leveti ezeket a részleteket és igazán egyedivé teszi a sorozat befejezését, amit nagyon várok. Biztos vagyok benne, hogy hatalmas küzdelem lesz megvédeni Ninát. Jó volt olvasni A jóslatot, mert nagyon sok háttér információt tartalmaz, remekül mutatja be a karaktereket, nem kizárólag a romantikán van a hangsúly. 

Borító: Nagyon tetszik, jobb mint a US változat.

Kedvenc karakter: Claire, Bex, Nina, Jared

Szárnyalás:  Jared, Jared, Jared

Mélyrepülés:  A fogamzásgátlás kérdése - komolyan, Jamie valami apácazárdában nőtt fel??

Érzelmi mérce: Sokkal több szenvedélyt vártam,  ez nagyon könnyedre sikerült.

Értékelés:
Extra casting:


Nyereményjáték:

Ezúttal azoknak szeretnénk kedvezni, akiket tényleg érdekel a könyv, olyannyira, hogy elolvassák a Maxim Kiadó által rendelkezésre bocsátott beleolvasót. Ebből a részletből kiderül a két kérdésre a válasz. Sok szerencsét! Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 3 nap áll rendelkezésére jelentkezni a megküldött e-mail-re, ellenkező esetben újra sorsolunk.
A megoldáshoz szükséges beleolvasót itt találod!!
a Rafflecopter giveaway

További állomások:
06/05 Insane Life - Borítók
06/08 Dreamworld - Meroving vérvonal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók