KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. november 28., péntek

Laura Arkanian: Holdezüst, vérarany


A Könyvmolyképző Kiadó november 29-én jelenteti meg Laura Arkanian: Holdezüst, vérarany című könyvét, amelyben Titoktudók és Fényjárók ősrégi és új klánjainak harcáról olvashatunk. Vámpírok és alakváltók csapnak össze, hogy eldöntsék, elfogadják-e az új klánt, mely tiltott szerelem okán alakult.
Kövesd végig a négy állomásos blogturnét, a nyereményjáték során ismét esélyes lehetsz a három könyv egyikére!

Könyvmolyképző Kiadó 2014. november 29.
...oldal
Besorolás: urban fantasy, felnőtt


Szerelem, harc, szövetség
Vámpírnak lenni jó – kivéve, ha a kedvesed egy vérfarkas.
Peter és Andrea éli a fiatalok életét, randiznak, szakítanak, ám egyszer egymással találkoznak.
De nem sejtik, hogy kicsoda a másik, és túl későn jönnek rá.
A szerelem azonban dacol a törvénnyel, nem tűr határokat. Ketten megalapítják a renegát falkát.
Csakhogy a város kényes egyensúlya felborul. Vámpírok és vérfarkasok összecsapnak, de a saját kolóniákon belül is elindul a hatalmi harc.
Ki lesz az új vezető? Hogy éled túl a testvéreid bosszúját?
Lehet-e a szeretni valakit, aki ennyire más?
Tarts velünk az izgalmas körjátékban, ahol a szerelem és a halál kéz a kézben jár.Sajátos hangulatú, izgalmas, lendületes történet némi humorral és éppen csak annyi romantikával megfűszerezve, amennyi elég ahhoz, hogy fenekestül felfordítsa egy város életét – nap és hold alatt.

Egyáltalán nem a fülszövegből kicsengő paranormális romantika miatt döntöttem a történet olvasása mellett, hanem mert kíváncsi voltam egy újabb magyar szerző munkájára.
Mégis megdöbbentett, hogy mennyire eltér a regény hangulata a fülszövegben ígérttől és mennyire más világfelépítést választott a szerző, mint amit eddig megszokhattam a vámpírok és farkasok világában.
A bevezető múltbeli jelenet remek hangulatteremtő, hiszen épp 4 végrehajtó áll bosszút két szerencsétlenen, befalazzák őket bűnükért, és csak az egyik tűnik halottnak, a másik keményen átkozódva tesz véresküt. Az első fejezetben máris a jelenbe ugrunk, ahol egy tábortüzes egyetemi buli alkalmával összejön a két főszereplő Andrea és Peter. Néhányat kell lapozni ahhoz, hogy immár fél éve együtt legyenek, halál szerelmesen. Nulla szenvedély, nulla vágyakozás, egyszerűen csak megtörténik ez a szerelem. A fülszövegből is kiderül, hogy nem azonos fajba tartoznak, ez így elég rondán hangzik, de nem tudom másképp leírni. Ezer emberből egy "másvérű", vámpír vagy farkas, akik nappal normális életet élnek, éjjel viszont a hold törvényeit kell követniük. Sok száz fős kolónia él a városban,  a farkasok kizárólag férfiak lehetnek, a vámpírok vegyesen nők és férfiak, és itt egészen más életet élnek, mint amit megszokhattam korábbi "ismeretek" alapján. Csak azok a vámpírok vadásznak és isznak emberi vért, akik a halhatatlan életet választják, a többieknek nincs szükségük vérre, teljesen emberien viselkednek. Ami még nekem nagy meglepetés volt, hogy nem érzik meg egymáson, hogy a másik valójában mi. Főszereplő párosunk fél évig remekül megvolt, mire véletlenül a srác klánvezére felfedezi a lány kilétét. Mindketten repülnek a saját klánjukból és a biztos halál várna rájuk, de Andrea klánvezérének eszébe jut, hogy alakíthatnának saját klánt, az ő támogatásával halvány esélyük nyílik életben maradni. Én nem tudtam hova tenni ezt az egészet, ami eddig elhangzott. Nem láttam mást, mint egy kifacsart világfelépítést, egy szenvedélytelen kapcsolatot, ami mégis annyira erős, hogy az életük árán is együtt akarnak maradni. Bekapcsolódik millió szereplő, sok-sok klán megannyi tagja és főnöke, mindkét faj viszonylatában, és másról sem szólnak, mint ki lesz a következő főnök, mert az új klán elfogadása kapcsán szinte mindenki a saját gesztenyéjét igyekszik kikaparni a hatalmi harcok során. Még egy dolog, amin fogtam a fejem, Andrea húga 13 éves, és pont teliholdkor lesz rosszul, pont azokat a tüneteket produkálja, mint a nővére az ő korában. Mégis valami fájdalmasan nehezen esik le neki, hogy Julie is esetleg másvérű. Majdnem a feléhez érkeztem a könyvnek, és végre Julie okán teljes leírást kaptam a világról, amit eddig morzsánként kellett összecsipegetni.
A könyv két nagy részre lett bontva, és nekem a Vérarany részt elérve megváltozott a hozzáállásom, már nem vártam nagy érzelmeket, hanem rá tudtam koncentrálni a hatalmi manipulációkra. Egyre izgalmasabbá és érdekesebbé vált a cselekmény, felbukkantak újabb szereplők, akik sokkal zűrösebbek, mint az eddigiek, és végre olyan vámpíros dolgok is előkerültek mint a megkötés, karózás, egyéb nyalánkságok.  A szerző csűrte csavarta a szálakat, és úgy mozgatta a szereplőket, hogy képtelenség volt letenni a könyvet. Itt már kezdtem kötődni a karakterekhez, Sullivan, Susan nagyon jól eltalált szereplők, és nagyon tetszett a Cukrosbácsi és a Hóhér megjelenése is.
A történet persze sötét, de én időnként kuncogni is tudtam egy-egy gondolaton, beszóláson.
Összességében azoknak ajánlom a könyvet, akik nem bánják, ha a beígérttel ellentétben a romantika elmarad, viszont kapnak egy teljesen új alapokra helyezett paranormális világot, ahol központi téma a klánok közötti és a klánokon belüli hatalmi harc.

Borító: Nagyon tetszik az éjszakai városkép.

Kedvenc karakter: Sullivan

Szárnyalás:  Nagyon vártam, mikor és ki fogja kibontani a falat.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Különösebb érzelmi mélység vagy magaslat nincs, sokkal inkább a politikai harcok a jellemzőek, ami fejben dől el.

Értékelés:

  Megrendelhető ITT

Játék:

A Fényjárók és Titoktudók klánokba tömörülve élnek, így szövetkeznek egymással, így védik meg magukat. Nincs más dolgod, mint a három elrejtett klán nevet beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. A Media Addict blogon nincs játék, ne keressétek! Most is három szerencsés megfejtőt sorsolunk ki, akiknek 72 óra áll rendelkezésére jelentkezni az általunk küldött e-mailre. Figyelem! A Kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok listája:
11.24 Insane Life
11.26 Media Addict
11.28 Kelly & Lupi olvas
11.30 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók