KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 14., vasárnap

Adventi blogturné - 15. nap - A Torony


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!
Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!
Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.
Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!
S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!


Jó szórakozást!

 
Mai feladvány: T

http://www.blogturneklub.com/2014/11/karacsony-blogturne-klubbal-2014.html
December 14. - Még 10 nap Karácsonyig


Tíz nap van karácsonyig, és az előrejelzések szerint megmarad a vastag hótakaró, ami az utóbbi napokban ellepte a várost. Hidegebb is lett, de a fákon csillogó hó látványa kárpótolta a helyieket, ritkán fordul elő, hogy fehér karácsonyuk legyen. A házakat, üzleteket már feldíszítették, mindenhol fényfüzérek villogtak, tengernyi utcai árus kínálta az ünnepre való ajándékokat. T. elgondolkozva rótta a belvárost, nézegette a kirakatokat és a tavalyi karácsonya jutott eszébe, amit valószínűleg sosem fog elfelejteni.
Az apja és a bátyjai már hálaadáskor megtudták, hogy A. szakított vele. Végignézték, ahogy a sárga földig leissza magát, de nem próbálták leállítani, hiábavaló lett volna bármilyen ellenkezés. Végül egyikük hazavitte a bérelt lakásába, és minden piát eltüntetve otthagyta a kanapén mély álomba merülve. Nem emlékszik, hogyan élte túl ezeket a heteket, szinte minden nap italba fojtotta bánatát, nem érdekelte az egyetem, a tanulás, sodródott az árral. Egyedül a bunyók alkalmával tért magához, ilyenkor levezethette a feszültséget végre, nem is tudta legyőzni senki, a bankszámlája meg szépen gyarapodott. A fenébe is, mennyire hiányzott neki A., a napok minden órájának minden percében. Az órákon a lehető legtávolabb ült tőle, a menzán kerülte, időnként megengedett magának egy lopott pillantást, de ez csak olaj volt a tűzre. Elég volt megpillantania a feltűzött haját, máris érezte az illatát, elég volt felfigyelni a feszes farmerjára, máris szűk lett a sajátja, elég volt meghallani egy hangfoszlányt, hogy  gondolatban kitekerje bárki hímnemű nyakát, akivel csak szóba állt.   A. volt a mindene, a lelke, a szíve, a legjobb barátja. Hogyan tudna lemondani róla?
De tavaly is eljött a karácsony, hiába kívánta a pokolba a családi vacsorát, ahol sajnálkozó tekintetek fogják körülvenni, mégsem mondhatott nemet apja hívására, hogy együtt töltsék a szentestét. A többiek is úgy alakították a munkájukat, hogy 24-én hazajöjjenek, és még azt is sikerült egyeztetniük, hogy mindenki magára vállal egy-egy fogást a vacsorához, így talán lesz némi ehető is az asztalon. Öt testvér és az apjuk, hatan együtt, mégis magányosan, pedig hálaadáskor még meg voltak győződve arról, hogy A. fog gondoskodni róluk az ünnepek alatt. Frissen sült sütemény illata lengi be majd a házat, vacsorára marhasült lesz és pulyka, de nem is a kaja a legfontosabb, hanem a női gondoskodás, ami a legjobban hiányzik hosszú évek óta mindegyiküknek. 
Nincs mit szépíteni, az a karácsony elég tragikusan zajlott. Örültek egymásnak, persze, de ott lengett felettük A. hiánya. T. érezte, hogy nagy ívben próbálják a testvérei kerülni a témát, bármit felhoztak, csak hogy véletlenül se terelődjön A.-ra a szó. Végül feladták az erőlködést, erősen a poharak fenekére nézett a társaság, aztán éjszakába nyúlóan pókereztek. T. rettegett a pillanattól, hogy be kell lépnie abba a szobába, ahol utoljára együtt voltak, és bele kell feküdnie abba az ágyba, ahol utoljára szeretkeztek. Nem is tudta megtenni, a fürdőkádban aludt.
- Most másként lesz – gondolta T. és megtorpant egy fényes, csillogó üzlet előtt. Állítsd össze magad az ajándékod! – hirdette a kirakat, és T. fejében végre felötlött a tökéletes ajándék képe.
- Miben segíthetek? – kérdezte a fiatal eladólány, aki azonnal felvette a különleges vevőknek tartogatott mosolyát.
- Egy karkötőt szeretnék összeállítani a feleségemnek. – válaszolta T., aztán magában elnevette magát, látva az eladó mosolyának látványos lekonyulását.
Kirakta elé a készletet, és öt perc múlva már birtokába is került a legcsodásabb ajándéknak, amit csak A. karácsonyra kaphat. A szép ezüst karkötőre különböző csüngő bigyókat lehetett választani, állítólag ez nagyon nagy divat. T. mindent megtalált, ami  eszébe jutott, egy pirinyó galamb, egy pillangó, egy szív alakú medál, egy kiskutyi, egy A és egy T betű, és egy igazgyöngy.
- Tökéletes, amilyen a feleségem.
Otthon, amikor biztonságos helyre rejtette az ajándékot, az üzlet papírtasakjában egy hirdetést talált, melyben mesebeli utcabálba invitálták a szerencsés vevőket. Miért is ne? – gondolta T., talán lesz kedve a feleségemnek elmenni a mulatságba.


Nyereményjáték:

Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?
Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.
Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.
Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!
Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!
(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

a Rafflecopter giveaway


1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók