KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 15., hétfő

J. Lynn: Várok rád - Wait for you


A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a Wait for You - Várok rád című könyv, ami a sokak számára ismert írónő, J. Lynnek (Jennifer L. Armentrout) egy újabb sorozatának nyitókötete. A blogturnés állomásokon különböző értékelések mellett számos extrát találtok és akár megnyerhetetitek a három példány egyikét!

Könyvmolyképző, 2014
492 oldal
Fordította: Császár László
Goodreads: 4,23
Besorolás: realista, New Adult, romantikus

A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…


Az első, amit megállapítottam a regény olvasása közben, hogy "igen, Jennifer nagyon jó férfi főhősőket tud alkotni". Ugye sokan emlékeztek Daemonra, a zöldszemű földönkívüli fiúra, aki ellenállhatatlanul vett be minden női szívet? Cameron pont ilyen, csak ő kék szemű és nagyon is a földön él:).
Ő az, aki szerintem az egész regényt a hátán elviszi. Hiszen a történet teljesen megszokott, adott egy lány, Avery, aki az ország másik végéből költözik el egészen a Nyugat-Virginiában lévő Shepherdstown-ig, hogy egy gyerekkori szörnyűségtől és attól a közegtől meneküljün, akik ismerik a történetet, illetve úgy hiszik, hogy ismerik és ez alapján pokollá teszik a lány életét.
És ebben a városkában belefut egy fiúba, az egyetem egyik üdvöskéjébe, az ellenállhatatlan Cameronba, akinek megtetszik a lány és úgy dönt, hogy ha törik, ha szakad, akkor is megszerzi a lány szívét, szerelmét és ami még ehhez hozzátartozik:).
Szóval minden adott volt, hogy ismét egy ugyanolyan regényt olvassunk, mint amiből már jópárat kaptunk idén. De persze itt van egy Cameron! Aki már az első megjelenésével levett a lábamról és nem is nagyon tudtam kikerülni a bűvköréből. Ő tipikusan az a "szőke herceg fehér lovon", aki a valóságban nem, vagy legalábbis nagyon elvétve létezik. De ez egy regény és így ez teljesen belefért. Hatalmas társasági életet él, rengeteg barátja van, nagymenő, de mindemellett kedves, aranyos, HÁZIAS, tündéri családdal rendelkezik - istenem, de szívesen megismertem volna a családját én is - és a további értékeit le se merem itt írni:). És az a kitartás, ahogy Avery szívéért küzd az egyszerűen elképesztő, sokat megadtam volna azért, ha a lány helyében lehettem volna (mármint ebből a szempontból).
Ja és még valami - gazdája a könyv egyik legjobb karakterének, egy teknősnek, Raffaello-nak:). A kis tekinek nincs túl sok szerepe, de ahol feltűnik, ott mindent bevet azért, hogy mi is egy akarjunk egy ilyen apróságot:).

A női főshőnőnk, Avery is jól megalkotott karakter, de nála nem nagyon tudnék semmit külön kiemelni. Borzalmas háttérrel, még rosszabb családdal "büszkélkedhet" és ennek ismeretében teljesen érthető a viselkedése. Sajnáltam őt nagyon, de nem került be a kedvenc női szereplőim közé.
Viszont a mellékszereplőknél éreztem a regény egyik nagy "hibáját", Jacobot, Avery meleg barátját. Lassan már trend lesz a realista regényeknél abból, hogy a főhősnővel valami borzalmas dolog történt a múltban, és mindig van egy MELEG barátja. Amivel semmi bajom nem lenne, nekem is vannak meleg barátaim és nagyon kedvelem őket, de itt az írónő csak a sztereotípiák alapján tudta megalkotni Jacobot. A fiú semmi mást nem csinál, mintsem nyafog és folyamatosan arról mesél, hogy milyen helyzetekben mit csinálna, hányszor és hogyan Cammel. Ezen felül semmit, de semmit nem tudunk meg róla. És ez számomra nagyon zavaró volt. Amúgy is kicsit úgy éreztem, hogy ez egy kétszemélyes játék, a többiek csak bábuk, akiket ide-oda lehet tologatni, attól függően, hogy támogatni vagy gátolni kell a főhősöket. De kétszemélyes játéknak viszont nagyon jó volt. Jennifer hozta azt, amit elvártunk tőle: Avery és Cam között olyan kémia volt, amiről sóhajtozva olvastam és élveztem minden percét, amit velük tölthettem - például a vasárnapi közös reggelizések vagy ahogyan a Corona Borealist közösen keresték, vagy ahogy a fiú lassan már mindent bevetett, csak, hogy a lánytól megkapja azt az egy szót, amit Avery nagyon nem akart kimondani:) - a romantikus lelkem pedig nagyon-nagyon imádta ezeket.
Az pedig számomra teljesen életszerű volt, hogy bár Avery már az elején beismerte, hogy Cam rettentően jó pasi, de mégsem omlott azonnal a lábai elé. Teljes mértékben hozta azt a lányt, aki szíve szerint nagyon szívesen járna a fiúval, de a múltban történtek mindezt pszichésen gátolják.
Véres Ösvény
Közben pedig megismerhetünk egy gyönyörű egyetemi kisvárost, Shepherdstownt és annak környezetét, hisz Cam "tanulás" címszóval megmutatja Averynek a főbb nevezetességeket is. Az első kettesben lévő programjukat az Antientami Csata Nemzeti Emlékhelyén ejtik meg, méghozzá az elég félelmetesen hangzó Véres Ösvény végén lévő toronynál. Persze elmesélik, hogy miért is ez a neve ennek a helynek, de engem annyira megfogott, hogy miután befejeztem a könyvet, utána olvastam, hogy mi is történt itt pontosan és hogyan is néz ki ez valójában, ahol Avery annyira rettegett:).


Persze, hogy ne csak egy romantikus lávsztorit olvashassunk, kaptunk egy kis rejtélyt is és igen, bevallom egészen a végéig halvány lila gőzöm sem volt arról, hogy ki állhat a háttérben, így számomra ez a szál végig izgalmas volt nagyon.

Összeségében egy könnyed (ha lehet ilyen szóval jellemezni egy olyan történetet, ahol a háttérben azért szörnyű dolgok történtek), nagyon jól megírt romantikus történetet olvashattam, egy imádnivaló férfi főhőssel, aki szinte végig uralta az egész könyvet. Főleg lányoknak ajánlanám, közülük is a romantikusabbaknak és természetesen 16 éven felül mindenképpen, mert FORRÓ jelenetekben nincs hiány:). 
Az írónőnek pedig köszönöm ezt a történetet és nagyon várom a következő részeket is, amelyekből - ahogyan a Goodreads oldalon láttam - nem lesz hiány:).

Borító: látványos, utal a sok forró jelenetre:), bár nekem a fiú kicsit idős Cameronhoz

Kedvenc karakter: Cameron, Raffaello, Ollie, Avery

Szárnyalás: a kémia a szereplők között

Mélyrepülés: a rosszul megalkotott meleg szereplő

Érzelmi mérce: elég forró jelenetek vannak benne, úgyhogy inkább 16 éven felülieknek ajánlanám

Értékelés:

Blogturné extra - idézetek
A kedvenc idézeteim a könyvből - a teljesség igénye nélkül:

"A nyárral az a legnagyobb baj, hogy felnőttként gyorsabban elmúlik, mint hogy észrevennénk."

"Nincs semmi, ami biztosabban jelezhetné, ha egy kapcsolat komolyabb szintre lépett, mint amikor az egyik fél hagyja, hogy a másik teknőse az ő padlóján mászkáljon."

"– Kezdem gyanítani, hogy a süti titkos üzenetet hordoz, ami valami egészen mást jelent számodra, mint számomra.
– Talán igen, talán nem – Miközben tett hátra egy magabiztos lépést, megint meghúzta a vállpántot, és ezzel arra kényszerített, hogy én is elinduljak lefelé a lépcsőn. – És gondolj csak bele! Ha a süti egy amolyan kód, akkor bármit is jelentsen, nem olyan régen még a szádban volt, szivi!"

"– Valami olyasmit, hogy amíg süt a nap, semmi nem lehet annyira szörnyű. Ez valahogy megragadt bennem. Talán azért, mert igaz. Amíg a nap odafent süt az égen, tényleg nem lehet annyira szar. Ezért varrattam magamra ezt a napot. Hogy emlékeztessen."

"– Mi a barátaid vagyunk. És a barátság egyik legelső szabálya, hogy el kell mondanod nekünk az olyan dolgokat is, amiket még velünk sem osztanál meg."

"Az agyam azt üvöltötte, rettenetesen rossz ötlet, de azt mondtam az agyamnak, hogy fogja be, mert szinte soha nem ad jó tanácsokat."

"Az emberek félreálltak, hogy elengedjék Camet. Olyan volt, mint valami szexi Mózes, aki előtt kettéválik a részeg egyetemisták tengere."


Nyereményjáték:
Itt a karácsony és a szilveszter is, ezért nem lesz túl nehéz dolgotok, ígérjük! :)
Minden turné állomáson egy szereplő nevének a betűi keveredtek össze és a kiemelt betűk alapján kell kitalálnotok, melyik szereplők bújtak el az állomásokon.
Minden egyes helyes megfejtéssel növelitek az esélyeteket, hogy megnyerjétek a három példány egyikét.

(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít!
A nyerteseket e-mailben értesítjük, az értesítéstől számított 72 órán belül kérjük válaszolni az e-mailre, amennyiben ez nem történik meg, újabb nyertest sorsolunk.)


 
A Blogturné további állomásai:
December 15 - Kelly Lupi olvas
December 18 - Deszy könyvajánlója
December 21 - Angelika blogja
December 23 - Insane Life
December 27 - Kristina blogja
December 30 - CBooks
Január 3 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók