KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. december 17., szerda

Colleen Hoover: Point of Retreat - Visszavonuló

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover Point of Retreat - Visszavonuló című regénye, a Slammed sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja, Will és Layken szívszorító történetének folytatását.
2014. december 4-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Könyvmolyképző Kiadó 2014. december 12
280 oldal

Fordító: Barthó Eszter
Goodreads: 4,34

Besorolás: romantikus, new-adult, realista

A sok viszontagság, szívfájdalom és sorscsapás ellenére a Layken és Will szerelme tovább él, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy ők ketten összetartoznak.
A két fiatal azonban még nem is sejti, hogy mindaz, ami összehozta őket, egy idő után kettejük közé állhat. Kapcsolatuk komoly veszélybe kerül, és elképesztő akaraterőre lesz szükségük ahhoz, hogy megmentsék. Layken nem biztos benne, hogy Will-el való viszonya a megfelelő alapokra épült, Will pedig nem tudja, hogyan bizonyíthatná szerelmét egy olyan lánynak, aki továbbra is „töklámpásokat farag”. Miközben válaszokat keresnek a kérdéseikre, egy még nagyobb erőpróba vár rájuk – valami, ami nemcsak az ő életükre, de megmaradt szeretteik életére is végzetes hatással lehet...

Nagyon szerettem a Slammed-et, nálam kiemelkedően nagy kedvenc, és nem tudok elég hálás lenni ezért a mai divatért, hogy a szerzők rendre megírják a történeteik ellentétes szemszögű változatát. A Visszavonuló tulajdonképpen folytatás, de most Will szemszögéből láthattam a történetet. Ezúttal  Will naplóbejegyzéseinek részletei nyitották meg a fejezeteket, így  a legtitkosabb gondolataiba is bepillantást kaptam. Persze nagyon sok visszautalás hangzik el az első részre, így kiderül, némelyik sarkalatos ponton mi zajlott le Will-ben.
Szerintem ezt a könyvet azok fogják megvenni és elolvasni, akik kedvelték az első részt, bízva abban, hogy ugyanolyan élményt kapnak, mint a Slammed-nél. Ezt valóban egyénileg kell megítélni, a szerző igazán nagy rajongói imádni fogják, a Slammed-re fanyalgók itt is találnak hibákat.
Egészen a mélyére kell nézni a történetnek ahhoz, hogy megértsük, a szerző nem egy újabb bőrt húz le a Slammed sikeréről, hanem megpróbálja bemutatni, mennyire bizonytalanná tudnak válni a szilárdnak vélt kapcsolatok. Ezek a fiatalok lelkileg sérültek, és az ebből eredő bizonytalanságuk nem válik egyik napról/hétről/hónapról a másikra önfeledt boldogsággá.
Colleen Hoover el tudja érni, hogy miközben igazán szurkoltam Lake és Will kapcsolatáért, már ne csak ők foglalkoztassanak, hiszen itt egy nagyon különleges család kovácsolódik össze, akikért külön-külön izgulhattam. Új szomszédok költöznek be, élükön Kierstennel, aki egy nagyon különleges kislány, annyira határozott és tudatos, csak tanulni lehet tőle. Caulder hatalmas változáson megy át, ennek kifejezetten örültem. Eddie és Gavin is kapott egy érdekes új szálat, ami megkavarta az ő levesüket is.  Jó volt olvasni minden egyes vacsora körüli összejövetelükről, ahogy ilyenkor meghallgatják egymást, törődnek egymással, viccelnek és komolyak, ez mutatja, hogy vér szerinti kapcsolat nélkül is lehetnek együtt úgy, mint egy család. Sőt, erősebben kapcsolódva.
Nem tudom elég jól kifejezni, mit éreztem, amikor Lake anyukájának előkerült a levele és a többi "hagyatéka". Most is könnybe lábadt a szemem. Imádtam ezeket az apró tanácsokat, és egyáltalán ezt az ötletet, amivel hosszútávon megajándékozta a lányát és Willt. Julia  minden szeretetét becsomagolta ezekbe a csillag formájú üzenetekbe, és ez annyira szívfájdító és szívmelengető egyszerre, hogy nem tudtam könnyek nélkül olvasni. (lopom az ötletet)
Nem mehetek el szó nélkül Will és Lake kapcsolatának "tisztasága" mellett. Engem ebből a szempontból nem győzött meg a szerző, hogy két felnőtt fiatal képes ellenállni ilyen hosszú távon a fizikai együttlétnek. Oké, ott az egyetem, a két öcsi, de számomra a történet ezen része csalódás volt, pedig bírom a feszültséget és szeretem a vágyakozást, itt azonban ezt túlzottnak éreztem. Nem is beszélve a könyv végéről. Komolyan, már csak a szeplőtelen fogantatás hiányzott... Ezért egy fél csillag levonás jár.
Annak viszont örültem, hogy itt is helyet kap a  költészet, remek versekkel, meglepetésekkel. Imádtam a gyerekek verseit, annyira őszinték voltak és reménnyel telik.
Egyszóval szívből ajánlom a rajongóknak a Visszavonulót, és jobb ha már most felkészültök, még egy része van a sorozatnak, This Girl címmel, amit remélem hamarosan olvashatunk a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.

Borító: Klassz, tetszik.


Kedvenc karakter: Will, Kiersten

Szárnyalás: A csillagba rejtett több száz üzenet.

Mélyrepülés: A  hetek számolása.

Érzelmi mérce: Sok a romantikus pillanat, de sosem jutnak el bizonyos pontnál tovább, végül is benne van a címben, ez a Visszavonuló.

Értékelés:

Blogturné Extra:
Nézzétek meg Marty Schoenleber videoját "The Lake"


Játék:

“Leírtam néhány gondolatot egy-egy papírcsíkra, és csillagformába hajtogattam őket. Némelyiken egy inspiráló idézetet vagy verset találtok, míg másokon őszinte és hasznos szülői tanácsokat. Szeretném, ha csak akkor olvasnátok el őket, ha valóban szükségetek van rájuk. Ha rossz napotok van, ha veszekedtek, ha jól esne egy kis biztatás… ilyen alkalmakra tartogassátok őket.”

Julia halála előtt ilyen kis papírcsillagokat készített, hogy átsegítse Willt és Laykent a nehéz napokon. Ezért mostani játékunk során, minden állomáson találtok egy papírcsíkot, rajta egy inspiráló idézettel. Nincs más dolgotok, mint kitalálni melyik író melyik regényéből származik az adott idézet, és a megfejtést beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. A sorsoláson csak az vesz részt, aki mindegyik idézetet megfejtette, vagy legalább megpróbálta!  Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. A nyerteseket pedig arra kérjük, 72 órán belül válaszoljanak az értesítő e-mailre, különben automatikusan új nyertest sorsolunk!


a Rafflecopter giveaway

12.07. - Media Addict
12.09. - Angelika blogja
12.13. - Kristina blogja
12.15. - Dreamworld
12.17. - Kelly & Lupi olvas




2 megjegyzés:

  1. Látom a csillagos idézetek ötletét lopjuk páran :D
    Tegyük hozzá, hogy zseniális ötlet és lehet karácsonyra ezt kéne adni pár emberkének ;-)

    VálaszTörlés
  2. Ha addig már nem is, de elkezdem gyűjteni az ilyen okosságokat:)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók