KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. január 15., csütörtök

Tammara Webber: Between the Lines - A sorok között


A Könyvmolyképző Kiadó a nagy sikerű Easy után újabb sorozatot indított el Tammara Webber tollából. A Between the Lines - A sorok között című regény a tinisztárok profi filmes világába enged betekintést, ahol Emma és Reid történetéről olvashatunk. Hat állomáson követhetitek a bloggerek bejegyzéseit, majd a turné végén a szokásokhoz híven három példány vár a játék szerencsés megfejtőire.

Könyvmolyképző Kiadó
374 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads:
Besorolás: YA, romantikus, realista

Reid Alexander hozzászokott, hogy megkapja, amit akar – most pedig épp legújabb szereplőtársát, Emma Pierce-et akarja. Az egész világ fölsorakozik, hogy szépen a kezére játsszon ebben, amíg a külső forgatási helyszínen a fiú két váratlan akadállyal nem kerül szembe: egy ádáz volt barátnővel meg egy szintén Emma kegyeire pályázó vetélytárssal.
Emma Pierce csak most tette meg a nagy lépést, szakított a reklámokkal és televíziós filmekkel, amelyek éveken át foglalkoztatták. Az igazi mozifilmben – a szuperdögös Reid Alexander mellett – kapott főszerep valóra vált álommal ér föl. Emma azonban titkos vágyat rejteget a szívében: egyszerűen normális lány szeretne lenni.

A legfontosabb információm a könyv fellapozása előtt, hogy sajna az Easy-t el kell felejteni, mintha egy másik személy írta volna ezt a könyvet. Akárhogy bogarásztam, semmi hasonlóságot nem találtam a két könyv stílusában, a legjobb az, ha ezen túl is lépünk az elején.

Emma  óriási lehetőség előtt áll, eljátszhatja a Büszkeség és balítélet gimis feldolgozásának főszerepét, ráadásul Hollywood  egyik legfoglalkoztatottabb ifjú sztárjának oldalán, aki a válogatókon személyesen győződött meg a jelöltek tehetségéről. Szerencsére a kémia elsőre működött közöttük, és  a rendező is Emmát látta a legjobbnak. Megkapja a szerepet, de csak a legjobb barátnőjének meri bevallani, hogy igazából nem sztáréletre és újabb szerepekre vágyik, hanem a gázsiból legszívesebben egyetemre menne, és átlagos, koleszos, tanulással teli életet szeretne élni, mint a többi korabeli lány. Édesapja és főképp a nevelőanyja azok, akik  sztárt szeretnének látni benne, évek óta csak erről szól az élete.
Megkezdődik a forgatás és a lány sodródik az árral, nappal forgatás, este ivás, bulizás. Kész, ezt tudomásul kell venni, hogy a forgatás során tengernyi intenzív érzelem szabadul fel, amit így tudnak kezelni, ivással, drogokkal, szex-szel. Nos, a felnőtteknél ezt elfogadnám, de itt volt 15 éves szereplő is. Rendben. Lépjünk tovább. Reid felismeri, hogy egy meglehetősen ritka gyöngyszemet talált, hiszen Emma ártatlan, meglehetősen naív, persze gyönyörű is. Hajlandó lassítani a csajozási sebességén, de nem lehet nem észrevenni, mennyire kiakad, amikor tapasztalja, hogy nem ő az egyetlen, aki érdekli Emmát. Graham egy csendes, barátságos srác, akivel reggelenként futó edzést tartanak, de egyébkén is bármikor bármiben számíthat rá. Érezhető azonban, hogy valami titok lengi körül, és a romantika kibontakozása más okból is elmarad. Brooke, a gyönyörű mellékszereplője a filmnek, látszólag igen fontos szerepet játszik Graham éltében.
Tehát a szerelmi szálak kellőképp összebonyolódtak, ez a szerelmi négyszög alkotja a konfliktus forrását. Nagyon tudtam volna szeretni ezt a történetet, ha nem állítja be a szerző Reid karakterét egy arrogáns pöcs szintjére. Nem tudok mást mondani, ennek a srácnak nem kellett volna megszületnie, mert ennyire semmibe venni a kapcsolatokat még senkitől nem láttam. A szerelmi élete percekben mérhető, mert hát azért a szex az kell, mert semmi mással nem tudja szegény levezetni a feszkót. Talán inkább a villamosszék alkalmasabb lenne a számára. De hagyjuk, mert amíg vannak lányok-nők, akik elmennek vele, addig az ilyen aljadékok ki is használják őket.  Tudom, hogy a sorozat Reid karakterének felemelkedése köré épül, de én most azt mondom, ebből én egy szikra jóságot sem tudok kinézni.
Emmát meg azért nem tartom sokra, mert pontosan látja, mi zajlik körülötte, mégis komolyan elgondolkodik az eleve halálra ítélt érzelmeken. Egy ilyen mocsokban nem lehet megbízni. Soha.
Ha valamit tudok felhozni a pozitívumok listájára, az a baráti kapcsolat Emily és Emma között. Ez nagyon aranyos volt, szerettem minden párbeszédüket. Nincs történet konfliktus nélkül, ők is összevesznek, de így érdekes az élet. Továbbá Reid szüleinek problémája és az anyja betegsége is figyelemre méltó volt.
Kétharmad eltelik a könyvből, amikor kezdenek izgalmassá válni a cselekményszálak, így az utolsó harmad élvezetesebb. Szerettem itt is a váltott szemszöget, bár én adtam volna Graham-nek is megszólalási lehetőséget, szívesen láttam volna a fejébe. Az ő karaktere felhúzta a könyv színvonalát alaposan és ez az egyik, amiért emlékezetes marad.
A szerző képes volt úgy intézni a befejezést, hogy kétséged ne legyen abban, hogy akarod a folytatást. Amolyan jó is meg nem is, reményteli és kétségek közötti vég, nincs mese, várjuk a következő részt.

Borító: Tetszik tulajdonképp.

Kedvenc karakter: Graham

Szárnyalás:  Graham és Emma véletlen találkozása.

Mélyrepülés: Reid: "Én az vagyok, aki vagyok"

Érzelmi mérce: Pia, drog, szex, kizárólag 16 fölött.

Értékelés:




Játék:

Nem egyedi eset, hogy a filmsztárok a való életben is egy párt alkotnak filmbeli partnerükkel - még ha nem is örökre szóló kapcsolatok ezek, azért némelyik éveket is kibír. A turné minden állomásán mutatunk egy-egy filmes fotót, nektek ki kell találni kik vannak a képen. Tehát a színészek neveit várjuk a rafflecopter megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk!
Ezen az állomáson olyan könnyű a párosunk, hogy hátulról is fel kell ismernetek őket!

a Rafflecopter giveaway
 
Résztvevő blogok:
01.07. - Cbooks
01.09. - Deszy könyvajánlója
01.11. - Angelika blogja
01.13. - Dreamworld
01.15. - Kelly & Lupi olvas
01.17. - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók