KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. január 8., csütörtök

Tammara Webber: Breakable - Törékeny


Tammara Webber: Easy című könyve sokunknak kedvence lett, leginkább Lucas karakterének köszönhetően. A Könyvmolyképző Kiadó még karácsony előtt jelentette meg a Breakable - Törékeny című kötetet, mely Lucas szemszögéből íródott, de nem egyszerűen az Easy újraírt változata, hanem rengeteg visszaemlékezéssel kiegészülve valós képet rajzol Lucas felnőtté válásáról. A blogturné keretében négy blogger bejegyzését olvashatjátok a könyvről, és egy könnyű de hasznos játék keretében három példányt nyerhettek meg a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó 2014 december 12.  Elit megjelenés
432 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 4,08
Besorolás:romantikus, realista. new adult

Landon Lucas Maxfield gyermekként azt hitte, tökéletes az élete, és örömmel nézett a reményteljes jövő elébe – mígnem egy tragédia szétzúzta a családját, és kételyeket ébresztett a fiúban mindennel szemben, amiben addig hitt.
Nem akart mást, csak maga mögött hagyni a múltat. Miután megismerkedett Jacqueline Wallace-szal, könnyen jött a vágy, hogy mindazzá váljon, amit a lány igényel…
Már amennyire könnyen jöhetett annak a férfinak, aki megtanulta, hogy a lélek törékeny, és hogy mindazt, amiben reménykedünk, egy szempillantás alatt elragadhatják tőlünk.

Figyelem! A bejegyzés tartalmazhat spoilereket azoknak, akik nem olvasták az Easy - Egyszeregy könyvet. Először is gyorsan pótoljátok be ezt a hiányosságot! Utána térjetek vissza!

Már többször is írtam, mennyire szeretem, ha egy általam kedvelt történetet a szerzője újból elővesz, hogy megírja más szemszögből újra. Ám ne úgy képzeljétek, hogy ezek az újrázások egyszerű retellingek, a Breakable esetében  különösen nem az. Egy fantasztikusan jól felépített történetet kapunk, felváltva Landon és Lucas szemszögeivel, bemutatva az életét a múltban és a jelenben. Landon végigvezeti az olvasót, hogyan válik belőle Lucas, hogyan hatottak rá a múltbéli események, hogyan alakultak a kapcsolatai a családtagjaival, barátokkal, ellenségekkel. Természetesen nagyon jó volt újraolvasni minden Jacqueline-nel kapcsolatos jelenetét, az első pillanatoktól kezdve az érdeklődő, puhatolózó pillantásoktól a vágyakozásig, az első csókig, ésatöbbi. Imádtam a levelezésüket megismerni a másik oldalról is, és látni  Lucas lebukástól való félelmeit.
Miért volt talán még romantikusabb, mint az első rész? Igaz, hogy a Landon fejezetek a múltba vezettek, amikor  Jacqueline még nincs a képben, de Lucas  a jelenben sokkal grafikusabban, árnyaltabban mutatja meg kettejük kapcsolatát, a közös sistergő jeleneteiket.  Kétségtelen, hogy imádtam ezeket a részeket, mert végül is ezért a kapcsolatért szerettem meg az Easy-t (no meg Lucas karaktere miatt). A legjobbak között tartom számon a szerző azon készségét, ahogy a fiúk fejével tud gondolkodni. Fergetegesen jól csinálja.
Mégis a fő értéke számomra a könyvnek a Landon féle flashback fejezetek. Annyi szívfájdalom, bánat és önmarcangolás járja át ezt a fiút, hogy nem lehet könnyek nélkül megúszni az olvasást. Persze tudjuk, mi történt a múltban az első kötet alapján, mégis annyi mindent kapunk még a nyakunkba, hogy a fal adja a másikat. Landon apja szinte élve eltemetkezik, alig kommunikál vele, az iskolaváltással kapcsolatos problémákat is túl kell élnie. Nehezen alakít kapcsolatokat, barátságokat pláne. Annyira mélyen beágyazódik a fájdalma, mégis képes talpon maradni és megtartani a belső erejét. Nagyban hozzájárul ehhez Heller karaktere, aki nem hagyja, hogy elkallódjon, hatással van rá, és meggyőzi a továbbtanulásról. Heller kulcsfigura a történetben, egy nagyon jólelkű barát, pedagógus, apafigura.
Óriási meglepetésként ért a minap felröppent hír, hogy a sorozat újabb kötettel bővül az idén (egyelőre angolul), Tammara ezúttal Boyce Wynn történetét meséli majd el, aki ebben a kötetben tűnt fel, először ellenségként, majd Landon legjobb barátjaként. Őszintén szólva nem volt a szívem csücske, kíváncsian várom,  vajon a szerző meg tudja  szerettetni velem a karaktert?
Összességében nagyon szerettem a könyvet, és az Easy-vel együtt magasan a műfaj legjobbjai közé sorolom, örök újraolvasós kedvencekké váltak, mindenkinek szívből ajánlom.
Borító:  Lucas

Kedvenc karakter:  Lucas

Szárnyalás:  Landon tetkói, minden körítéssel, amit Arianna tetováló művésznek köszönhetünk.
Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Valóságos érzelmi hullámvasút a történet, a mélyen gyökerező fájdalomtól a sistergő érzéki jelenetekig minden benne van. 16 éven felül ajánlom. 

Értékelés:
Lucas ajak-piercingje megihletett, hogy egy kis összeállítást mutassak hasonló srácokról, nekem nagyon tetszett az ő magyarázata a testén viselt ékszerekre és tetkókra!

Játék:

Lucas többféle állást is vállal, hogy fedezze az egyetemi tandíj költségeit, valamint önkéntes feladatokkal is segíti a társait. A blogturné mind a négy állomásán keressétek meg és rendezzétek sorba a kiemelt betűket, melyek egy-egy elfoglaltságát jelölik, majd írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem, a kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre válaszolni az értesítő levelünkre! Sok szerencsét!

a Rafflecopter giveaway


Résztvevő blogok:
01.06. Angelika blogja
01.08. Kelly Lupi olvas
01.10. Kristina blogja
01.12. Insane life


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók