KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. április 8., szerda

Jamie McGuire - Gyönyörű tévedés (The Maddox Brothers #1)


A Maxim kiadó jóvoltából megjelenik Jamie McGuire, Gyönyörű tévedés című könyve, ami a Gyönyörű sorscsapás című sorozatnak a mellék története. A Maddox testvérek sorozatban a többi testvér történetét ismerhetik meg az olvasók, ezúttal Trentonét.
Maxim Kiadó, 2015
362 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads:4,16
Besorolás: NA, realista, romantikus

A függetlenségét szenvedélyesen védelmező Camille Camlin, becenevén Cami boldogan hagyta a háta mögött a gyermekkorát, mielőtt az véget ért volna. Dolgozik, amióta megszerezte a jogosítványt, és a főiskola első éve óta albérletben lakik. Most a Red Doorban pultos, és a munkán meg főiskolai óráin kívül nincs másra ideje. Trenton Maddox az Eastern Állami Egyetem koronázatlan királya volt, aki már középiskolásként egyetemista lányokkal járt. A barátai irigyelték, a nők be akarták törni, de miután egy tragikus baleset fenekestől felforgatta az életét, Trenton otthagyta az egyetemet, hogy megbirkózzon iszonyatos lelkifurdalásával.
Tizennyolc hónappal később Trenton otthon lakik özvegy édesapjával és egy helyi tetováló szalonban vállal munkát, hogy fizetni tudja a számlákat. Amikor már azt hiszi, hogy az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba, a szeme megakad a Red Doorban egyedül üldögélő Camin.


Anno 2012-ben jelent meg nálunk Jamie McGuire első regénye, Gyönyörű sorscsapás címmel. A könyv a mai napig nagyon megosztja az olvasókat, a főhőst Travist, van aki isteníti, van, aki a pokolba kívánja, de egy biztos, senki nem tud elmenni mellette szó nélkül. Én most nem fogok egyik fél mellé sem állni, ez a poszt amúgy sem erről szól, de az biztos, hogy a regény befejezése után én is kíváncsi lettem a többi Maddox tesóra.

Trenton első körben éppolyan nagyszájú bajkeverőnek tűnik, mint Travis. Camival körülbelül egyezett is a véleményünk róla - ő volt a "nem rossz pasi, nagyon nem rossz, de inkább messziről nézegetjük" kategória. Aztán persze nem tudtam neki én sem ellenállni, az udvarlása - úristen, minden bevetett, amit csak lehetett, hogy Camit megszerezze - szó szerint teljesen levett a lábamról. Igen, ő sem volt jófiú, ezt többször is bebizonyította, sőt volt hisztis pasi is néha:), de mégis, ő volt az, akire sok nő vágyna. Határozott, tisztában van az értékeivel és úgy is viselkedik. Ő a tetovált rosszfiú, de persze, mint az ilyen regényhősök általában, úgy ő is a zord - de ettől függetlenül nagyon dögös - külseje mögé rejti a valódi énjét. Nekem ő még a legrosszabb pillanatában is ezerszer jobban bejött, mint Travis:). Imádtam, ahogy levette a lábáról Camit, főleg az első "randijuk" volt emlékezetes. A fiú tisztában volt, hogy a lány sose menne el vele sehová randizni, hisz a hírneve mindenhol megelőzi, így "piszkos" eszközöket vetett be annak érdekében, hogy Cami mégis kimozduljon vele. És elérte vele a célját? Persze, hogy igen:).

Cami már nem volt ennyire egyértelműen kedvenc. Szimpatikus volt, kedves, hol kellően sajnáltam, hol irigyeltem, de két dolog volt, amivel nem lopta be magát a szívembe. Az egyik a tetoválások. Ugye Trenton tetoválóművész és ahogy lassan melegednek össze Camival, úgy várható egyre inkább, hogy a "tetkó-szűz" lány feladja a fene nagy elhatározását, miszerint neki soha nem lesz tetoválása és enged a fiúnak. Ez eddig nem is lett volna gond, nekem is van tetoválásom és imádom:), de amiket és ahogy megengedett Trentonnak, az számomra több, mint furcsa volt - főleg első tetoválásoknak. Jó, itt a fiúra is haragudtam, mert kettőjük közül neki kellett volna az okosabbnak lennie és megmagyaráznia a lánynak, hogy mit is vállal be...
A másik pedig a szerelmi háromszög. Ugye ma már egy romantikus regény sem létezhet enélkül. Itt se ússzuk meg természetesen:). A felállás persze az egy lány két fiú, ami megszokott, hiszen az olvasók főleg lányok, akik titkos álmaikat élhetik így át, miszerint két jó pasi küzd értük:). Ami viszont kevésbé tetszett, az Cami határozatlansága - ez a szerelmi háromszöges történetekben legtöbbször probléma. Hiszen hogy is van az a híres mondás?
"Ha egyszerre két embert szeretsz válaszd a másodikat, mert ha igazán szeretted volna az elsőt, nem szerettél volna bele a másodikba."
Cami nem ismeri ezt a mondást, vagy ismeri, de nem meri/akarja alkalmazni. Ráadásul mindezt úgy, hogy az első pasival nem szakít / szakít, de csak lélekben / mégis megpróbálja újra / ááá, nem, nem megy ez így - és ez ment a végtelenségig, ezzel persze kellően és jogosan felbőszítve Trentont és hamis kétségek között hagyva a másik srácot.
Persze azért volt, amit nagyon szerettem Camiban, ez pedig a testvére iránti szeretete és odaadása. Képes volt a végletekig védelmezni és szembeszállni a családjával azért, hogy megmentse.

A szerelmi szálról pedig tettem már említést feljebb, de azért azt nem hagyhatom ki, hogy milyen kémia volt a két főhős között már az első találkozásuktól kezdve. Egyszerűen izzottak a lapok, amikor ezek kettesben voltak! Imádtam minden sorát, itt az írónő igazán jó munkát végzett:).

Ami viszont számomra először kicsit meghökkentő volt, az az, hogy a két történet - ez és Travisék története - egy időben zajlik. Először nem is értettem, hogy Travis miért hetyeg a bárban a két totál ismeretlen csajjal, amikor ő már Galamb párja. Aztán, ahogy haladtunk előre, úgy derült ki szépen lassan, hogy most úgy is végignézhetjük a "kicsit" zűrös szerelmes párunk kapcsolatának alakulását, ahogy a többiek is látták. Őszinte leszek. Számomra Travis kívülről nézve, úgy, hogy nem ismertem a gondolatait, hogy nem egy szerelmes nő szemével láttam, egy kicsit ijesztő volt:). 

És a vége? Ott van a csattanó, ami nálam inkább megdöbbenést váltott ki, hogy "ennyi?" Ez volt az a nagy titok, ami T.J.-t, a másik fiút övezte? Én ezer más dologra gondoltam, miközben próbáltam rájönni, hogy mi is lehet T.J története, miért is ennyire titokzatos a srác... 

Összességében a kis hibáitól eltekintve nagyon élveztem ezt a regényt és meg merem kockáztatni, hogy jobban tetszett, mint Travisék története. Trenton nagyon különleges srác, vele új kedvencet avattam, a szerelmi szál nagyon intenzív, a helyszínek nagyon élőek az ott dolgozókkal együtt - nem tudom, hogy hol szerettem volna szívesebben dolgozni, Cami munkahelyén, a Red Doorban vagy pedig Trentonékkal, a Könnyű Karcolásban.
A könyv a Maddox tesók rajongóinak kötelező!

Borító: Gyönyörű, nagyon tetszik!

Kedvenc karakter: Trenton, Olive, Kody és a Könnyű Karcolás kis csapata

Szárnyalás: Trenton udvarlása

Mélyrepülés: Cami családja

Érzelmi mérce: Izzik a levegő a két főhősünk között!

Értékelés:
Megrendelhető a képre kattintva:
https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354

Nyereményjáték:
Trenton egy tetováló szalonban dolgozik és imádja a tetoválásokat. Ezúttal a ti feladatotok kitalálni melyik könyvben hangzanak el az idézetek. Egy valamiben egyezik a könyvek témája, az idézet egy-egy tetovált szereplőtől, szereplőről hangzik el. Elég a könyv címét is megírnotok.
Figyeljetek oda, mert sajnos nem tudtok javítani az elküldött megfejtéseken.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. 

"– Ez nem gyermekbántalmazás?
– Az lenne, ha gyerek lennél. Tizennyolc éves lettél, Luis. Férfi. Viselkedj is úgy!"

A blogturné további állomásai:
Április 5 - Angelika blogja
Április 6 - Insane Life
Április 7 - Book Heaven
Április 8 - Kelly Lupi olvas
Április 9 - MFKata gondolatai
Április 10 - Kristina blogja
Április 11 - CBooks
Április 12 - Dreamworld
Április 13 - Tekla Könyvei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók