KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. június 4., csütörtök

Cassia Leo: Fekete doboz


Mikki és Crush történetét jelenteti meg hamarosan a WOW Kiadó, melyet a new adult rajongók már repesve várnak. A New York Times és USA Today bestseller listás szerző Cassia Leo: Fekete doboz című könyvében egy megrázó szerelmi történetről olvashattok!
Érdemes követni az öt állomásos blogturnét, a vélemények és érdekességek mellett egy példány nyereménykönyv vár kisorsolásra a kiadó jóvoltából. Sok szerencsét!

WOW Kiadó 2015. könyvhét
304 oldal
Fordította: Molnár Kamilla
Goodreads: 4,03

Besorolás: new adult

Magával ragadó történet, tele titkokkal, rejtélyekkel és meglepő fordulatokkal.
Főszereplői megállíthatatlanul sodródnak egymás felé:
Egy 19 éves lány, aki meghalni indul Los Angelesbe, mert úgy érzi, képtelen tovább megbirkózni a betegségével és a múlt tragikus árnyaival. A családja semmit nem sejt a tervéről.
Egy 21 éves fiú, aki sötét titkokat rejteget. A lelkét nyomasztó terhek mégis szelíddé, szeretettel telivé tették. Keserű gondolatait csodálatos dalokban fogalmazza meg.
A Fekete doboz, amely nemcsak egy különleges dal, hanem egy könyv címe is. Ráadásul tényleg létezik egy fekete doboz, de senki nem tudja, mi van benne, és hol van a kulcs, amelyik nyitja.
Bár nem sejtik, ők hárman nem először találkoznak, de most a sorsuk elkerülhetetlenül, véglegesen összefonódik. Újabb és újabb titkokra derül fény, s a múlt rejtélyei lassan átadják a helyüket az elfogadásnak, a megértésnek... és végül talán a szerelemnek.

Azt hiszem sikerült a műfaj egyik legszívszorítóbb történetét megírnia a szerzőnek, ami sok olvasót kitessékel majd a komfortzónájából. Nekem kifejezetten bejött, szeretem átélni és megérteni azokat az érzéseket, amit a könyv közvetít. Cassia írásmódja brutálisan őszinte, mindkét fél szemszögét mesterien szövi szívszorító  történetté.  Ez nem hagyományos szerelmi sztori, itt rejtélyek lapulnak, reménytelenség és veszteség hangulata lengi körbe ezt a két embert. Amikor találkoztak és lassan megismertem őket, azt gondoltam ennyi fájdalom és veszteség nem is fér el az emberben. Mikki annyira mélyen sérült, kimondhatatlan.....  és legbelül teljesen tisztában van vele, hogy a betegsége nem kezelhető, mert bármilyen kezelés hatása alatt áll, akkor már sosem lesz az igazi önmaga. Sosem lesz már semmi ugyanolyan, mint régen... Nehéz ezt megfogalmazni.
Crush... Ilyen hatású névvel még sosem találkoztam könyvben. Ebben tökéletesen benne van az ő személyisége. Have you ever really love a woman?  És sírok, most is. Kicsit visszaadta a hitemet Crush. Elfogadó, megértő, gyengéd. Áldásos a hatodik érzéked, ráéreztél, és bekattant a védelmező ösztönöd.
A flashback jelenetek a jelennel összeadódva mutatják meg, hol is keresztezték már egymás útját, miért van az, hogy megmagyarázhatatlanul kötődnek egymáshoz, valami láthatatlan szál segítségével.
Cassia zseniálisan mutatja meg, hogyan épülhet fel ez a szerelem, mindkét oldalról édesen és torokszorítóan. Az érzelmi és a fizikai kölcsönhatások különösen finom módon alakítják ezt a kapcsolatot.
Engem nagyon jókor kapott el ez a könyv. Az élet teljesen más területén, de segített átgondolni dolgokat. Mit szabad elviselni és mit nem? Mennyire engedhetek a befolyásolásnak? (semennyire) Szabad szeretni valakit feltétel nélkül?
A Fekete doboz nehéz olvasmány, talán több fokkal is erőteljesebb és merészebb, mint a kortársai, bátran foglalkozik a bipoláris betegséggel, erőszakkal, öngyilkossággal. Mint olvasó, rendkívüli módon értékeltem, hogy őszinte hangon ír a szerző, reális karakterekkel. Picit nem reális véletlenekkel, de ennek kitárgyalása oldalakat venne igénybe és elmenne értelmetlen filozofálás felé.
Ha valamit ajánlhatok az olvasással kapcsolatban: ne olvasd gyorsan. Ehhez a könyvhöz idő kell, és egy százas papírzsepi.
Köszönetet mondok a kiadónak, hogy elhozták a magyar olvasóknak ezt a könyvet.

Borító: Őszintén szólva én az eredetinek jobban örültem volna, mert abban van remény, és végül a könyv mondanivalója közelebb áll ehhez, mint a magyar borítóhoz, ami viszont Mikki személyiségét próbálja tükrözni. 50-50%

Kedvenc karakter: Crush, Mikki

Szárnyalás: A fekete doboz ötlete. 

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Kizárólag felnőtt olvasóknak ajánlom, 17 éves kortól.

Értékelés:


Ha megtetszett, megrendelheted itt:


http://wowkiado.hu/


Játék:

Minden állomáson kiemelt betűk várnak összeolvasásra, melyeket a rafflacopter doboz megfelelő sorába kell írnotok. Egy kis segítséget természetesen adunk a megoldáshoz!Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az értesítő e-mailre.
Az ötödik állomás kérdése: Mi az egyik főszereplő valódi neve?

Résztvevő blogok:
05.27 Deszy Könyvajánlója
05.29 MFKata Gondolatai
05.31 Angelika blogja
06.02 Dreamworld
06.04 Kelly és Lupi olvas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók