KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. június 2., kedd

Cathy Cassidy: Cseresznyés ábránd - Csajok és csokik #1

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Cathy Cassidy: Cseresznyés ábránd című regénye, a Csajok és csokik sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Cherry Costello édes és szórakoztató történetét.
2015. május 19-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kolibri Kiadó 2015.
368 oldal
Fordító: Angyalosy Eszter
Illusztrátor: Sara Flavell
Goodreads: 4,02

Besorolás: ifjúsági, romantikus

Öt lány, öt nézőpont, öt könyv.

Cherry története, a Cseresznyés ábránd az első.
Cherry Costello élete hamarosan örökre megváltozik.
Somersetbe költözik az apukájával, ahol egy új anyuka és egy csomó vadiúj testvér vár rá.
Rögtön az első napon megismeri Shay Fletchert, aki annyira szívdöglesztő, hogy az már közveszélyes. Csakhogy Shay foglalt: Cherry új mostohatestvérével, Honey-val jár.
Cherry pontosan tudja, milyen kockázatos Shayjel barátkoznia – hiszen ezzel mindent tönkretehet. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy távol is tudja tartani magát tőle…
Csajok és csokik. Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced? Talán a Cseresznyés ábránd főhőse, Cherry? Az a lány, akinek tejeskávé színű a bőre, sötétbarna szeme pedig mandulavágású. Akinek élénk a képzelete, szórakoztató a társaságában lenni, és aki mindig kiáll magáért.

Cseles ez a fülszöveg, mert egy könnyed nyári ifjúsági könyvet ígér, amit persze meg is kap az olvasó, plusz még sok más egyebet is. Hogy engem hogyan érintett ez a történet? Nem is gondoltam volna...
Először is, pontosan emlékszem, hogy ennyi idősen, mint Cherry, nekem is úgy hozta az élet, hogy új környezetbe, új iskolába kellett mennem. Azonnal  átéreztem a helyzetet, az ismeretlentől való rettegést. Azt tudnotok kell, hogy a skót iskolarendszer más egy kicsit, 12 éves korukig tart a Primary school, és utána mennek a Secondary school-ba ami a 7-11 osztálynak felel meg. Tehát Cherry épp a hetediket végezte el, amikor a nyári szünet elején összepakolnak és apjával maguk mögött hagyják Glasgow-t, hogy Somerset-be költözzenek. Cherry apja új életet akar kezdeni új szerelme oldalán, aki egy kis fogadót vezet a tengerparton és négy leánygyermeket nevel. Nagyon kedvesen fogadják őket, kivéve a legidősebb lányt, Honey ugyanis kifejezetten sértve érzi magát, hogy meg kell osztania a szobáját, és egyáltalán az életét a jövevényekkel. Honey 14 éves, és nagyon megviselte a szülei 3 évvel korábbi válása.
A család többi tagja igyekszik túllépni ezen, de Honey nem tud, folyton az apja után sóvárog, aki sorra mondja le a megbeszélt találkozókat, nem törődik a lányaival.
Cherry végül a kertben álló cirkuszi kocsiban lel saját kuckóra, és ezen a ponton rettentően irigyeltem őt. Nekem is kell egy ilyen!!
A másik három lány nagyon helyes, kettő közülük Sky és Summer ikrek, ők 12 évesek, és a legkisebb lány Coco 11 éves. Segítőkész, okos lányok, Cherry-nek nem is velük van problémája, hanem egyre határozottabban saját magával. Cherry ugyanis szeretné minél inkább elfogadtatni magát, és szerinte ez úgy a leggyorsabb és legkönnyebb, ha kitalál apróságokat az életével kapcsolatban. Ezek a füllentések persze sosem sülnek el jól, és a bizalom alaposan meginog iránta.
Nem lenne ez a történet az olvasók kedvence legalább egy jóképű srác nélkül. Persze hogy itt is felbukkan, szinte azonnal, ahogy Cherry Somerset-be érkezik. Shay Fletcher nevét bizony megjegyzik majd az olvasók, mert őrá rá lehet mondani a minden idők leghelyesebb álomfiúja címet.
Egy baj van, ami nem is lehetne súlyosabb, hogy ő épp Honey-val jár, bár egyértelmű a szimpátia Cherry-vel az első pillanattól. Ez a kis szerelmi háromszög végig feszültséggel telíti meg a fejezeteket.
Mint fentebb említettem, meglepett ez a könyv, hiszen felnőtt fejjel is találtam benne közös pontokat a szerzővel illetve a szereplőkkel. Cherry karakterét nagyon megszerettem, a fejében a hatalmas fantáziájával együtt. Azok a mesék, amiket kitalált és elmesélt Shay-nak, összetörték a szívemet.
Különleges volt a kapcsolatuk, nagyszerűen építi fel a szerző ezt a barátságot, vonzalmat, szerelmet.
Ami még különlegessé teszi a könyvet, persze hogy a csokoládé. Egy kis családi manufaktúra növi ki magát, mindenféle ízű és formájú csokibonbonokkal találkozhatunk a történetben, úgyhogy az olvasáshoz nem árt bekészíteni néhány szemet ezekből a csodákból.
Összességében egy olyan könyvet kaptam Cathy Cassidy tollából, ami szórakoztatni fogja a 13 éves lányomat, tetszeni fog neki a szerelmi szál csokiba mártva, nekem pedig egy érdekes visszaemlékezést nyújtott, valamint új kedvenc lánykaraktert avattam a félig skót, félig japán Cherry személyében. Várom, hogy a többi lánytestvér történetét is megismerjem, a könyv végében ugyanis a következő részből található előzetes, mégpedig Sky története, Mályvacukor égbolt címmel.

Borító: Vidám, tetszik.
 
Kedvenc karakter: Cherry, Shay

Szárnyalás:   Csokifesztivál

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Édes kis tini szerelem alakul a könyvben, 12 éves kortól ajánlom.

Értékelés:


Blogturné Extra: Karakterkártyák:
A másik két karakterkártyát a Dreamworld blogon találjátok!

 Ha megtetszett, ITT BESZEREZHETED!!!

Nyereményjáték

Mostani játékunk során a csokié lesz a főszerep.
Minden állomáson találtok egy csokoládés idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvből származik az aktuális bölcs gondolat. Ha ez megvan, akkor a könyv és az író nevét nevét írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egyikét. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.
“– Olyanok, mint a belga csoki: bűnös, de teljességgel ellenállhatatlan élvezet.”
A turné állomásai
05/19 Zakkant olvas
05/22 Deszy könyvajánlója
05/24 MFKata gondolatai
05/27 CBooks
05/30 Dreamworld
06/02 Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók