KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 1., vasárnap

Lacey Weatherford: Chasing Nikki - Nikki nyomában (Chase Walker #1)


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Lacey Weatherford: Chasing Nikki - Nikki nyomában című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere, 2015. november elsejétől kétnaponta mutatja be nektek Chase és Nikki történetét, illetve néhány, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nemcsak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és a szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző, 2015
272 oldal
Fordította: Papolczy Péter
Goodreads: 3,99
Besorolás: YA, romantikus, realista
Megtetszett? Megrendelheted itt!
Chase Walker régebben rendes srác volt – megnyerő, sportos, fényes jövő várt rá. De az életét sújtó tragédia után mélységesen elkeseredik. Az alkohol és a kábítószer fogságában fel sem tűnik neki, hogy eltékozolja az ifjúságát, mígnem egy nap letartóztatják. Chase anyja nem bírja tovább nézni, ahogy a fia tönkreteszi az életét, így vidékre költöznek nyugdíjas katona nagyapjához.
Chase egyáltalán nem örül az új helyzetnek, míg össze nem ismerkedik Nikkivel, a helyes pomponlánnyal, aki rá sem néz a magafajta rögbijátékosokra. Chase azonban nem az a típus, aki megfutamodik a kihívások elől, és elhatározza, hogy meghódítja Nikkit. Hamar rájön, micsoda mélységek rejlenek a csinos pofi mögött. Nikki balzsam a meggyötört lelkének. De amikor a lány életét is tragédia sújtja, Chase egyszeriben a végső megpróbáltatás előtt találja magát.
Bízhat Nikkiben, és mindabban, amit tőle tanult? És ez elégnek fog bizonyulni?
Egy tragédia megváltoztatja az életedet. Kettő felforgatja.


Lacey Weatherford nekem már bizonyított a Crush című sorozatával. Ennek kapcsán beszélgettem már vele többször, ismerőse lettem, úgyhogy a Facebookon mind privát, mind az írói oldalát látom. Körülbelül a Crush-sal egy időben jött ki a másik sorozata is, a Chasing Nikki és az olvasók ugyanolyan lelkesen imádták, ahogy a Crusht, ráadásul hatalmas promója volt, az írónő mindenhová cipelte magával a borítómodell fiút, a Facebookon is állandóan a kettőjük fotójaiba botlottam, így végül nem volt kérdés, hogy elolvassam-e ezt a könyvet. Persze a rengeteg regény, ami olvasásra vár, nem engedte, hogy hamarabb kezdjek neki ennek a sorozatnak, de végül a KMK "szervezte meg a találkozómat" Chase Walkerrel és a történetével.


Chase
Imádom a fiú szemszögű regényeket, főleg, ha az adott főhős rosszfiú. Chase Walker pedig nem egyszerű eset, alapjában véve nem rosszfiú, az iskolájában nagyon népszerű, sikeres sportoló, jó tanuló, de egy családi tragédia teljesen kifordítja önmagából az amúgy rendes fiút. Inni kezd, minden balhéban benne lesz, amíg végül az édesanyja úgy dönt, hogy ebből elég és leköltöznek vidékre, a katonás nagypapához. Chase nem örül ennek, hiszen minden hátra kell hagynia, ami még valamennyire a régi életéhez kapcsolja, de hamar beilleszkedik az új iskolájába is és ugyanazt az életmódot folytatja, amit a régi helyén elkezdett - hiszen partnereket ehhez bárhol találhat.

" – Chase, mesélj magadról valami érdekeset.
[...]
– Valami érdekeset? Hát, lássuk. Letartóztattak, mert kiskorú létemre alkoholt fogyasztottam. Anyám arra jutott, hogy egy kis régi vágású vidéki életre lehet szükségem, így kényszerített, hogy ideköltözzem.
– Khm, értem – mondta dadogva Mr. Ralston, váratlanul érte őt a válaszom. – Nem éppen ilyesmire gondoltam. Inkább arra voltam kíváncsi, mi érdekel, miben merülsz el szívesen.
Megfordultam, egyenesen Nikkire néztem, és elmosolyodtam.
– A rögbi érdekel, és lányokban merülök el szívesen."


Szóval Chase keményfiú. De csak kívülről. Belülről rágja a fájdalom, a gyász és nem tudja megbocsátani magának, hogy elveszítette az édesapját. De ami a legrosszabb és a legfájóbb az egészben az az, hogy a fiú tudja, hogy baj van, csak nem tud és nem akar segítséget kérni.

"Mindenki bajkeverőnek, rossz fiúnak, bunkónak látott. Pedig nem voltam az. Csak valami elromlott bennem."

Egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt a fiút. Legszívesebben belemásztam volna a könyvbe, hogy megvigasztaljam, hogy segítsek neki. De erre végül is nem volt szükség, mert jött valaki, aki ezt megtette helyettem:).

Hiszen Chase mélyrepülése egészen addig tart, ameddig meg nem pillantja Nikkit, a gyönyörű pompomlányt.
Nikki
Kettőjük között eleinte csak harc ment, mert a fiú nagyon meg akarta szerezni a lányt, Nikkinek viszont nem volt ínyére a balhés, bunkó srác és ahogy tudta, hárította Chase közeledését. A fiú viszont nem adta fel és küzd a lányért, aki végül hajlandó vele találkozni, de a saját szabályai szerint. Imádtam azt az első randevút, ahogy Niki mindent bevetett, hogy a Chase-t elüldözze magától, ennél jobban szerintem kevésbé lehet megszívatni egy srácot az első randevún:). Kettőjük kialakuló kapcsolata pedig gyönyörű, ahogy megtanítják egymásnak, hogy bízzanak és higgyenek magukban és, hogy bármikor számíthatnak a másikra. Nikki pedig tündéri lány, tökéletesen illett Chase-hez. Persze, neki is vannak problémái - kinek nem lennének, de mégis, a fiúnak tökéletes lelki társa lesz.
Aztán történik valami. Valami borzalmas. Ami miatt picit úgy éreztem, mintha egy Nicholas Sparks regényt olvastam volna. Ő képes ilyenekre. Ennél többet nem mondok, mert nem akarok spoilerezni, de annyit azért még elárulok, hogy szükségetek lesz egy csomag papírzsepire. Vagy kettőre.
Összességében imádtam a történetet nagyon, bár azt el kell ismerjem, hogy nem egy túl bonyolult sztori. Hasonlót olvashattatok már nem is egyet, de mégis, Lacey valami hihetetlen módon tud úgy írni, hogy az ember az első mondatok elolvasása után teljesen képes belemerülni a történetbe és csak azt veszi észre, hogy a köszönet nyilvánításnál tart. 
A regény, az egyszerűsége mellett mindazonáltal nagyon erős érzelmi húrokat képes megpendíteni, nem hiszem, hogy képes lesz bárki is érzelemmentesen végigolvasni - főleg a végét. Ez a történet magában is megállná a helyét, de miután megtudtam, hogy lesz folytatása is - tűkön ülve várom, hogy megtudjam mi fog a második részben történni!  
Borító: igen, tudom, hogy ez egy romantikus történet, így a fiú-lány szereplők fontosak így rajta (és köszönöm, hogy megvette az eredeti borítót a kiadó), de nekem valamiért az a variáció jobban tetszik, ahol a fiú egyedül van rajta

Kedvenc karakter: Chase, Nikki

Szárnyalás: Chase és Nikki kapcsolata és a fiú szemszög

Mélyrepülés: ami a könyv végén történik:(

Érzelmi mérce: jaj, édesek együtt, nagyon aranyosak, forr a levegő minden találkozásuknál:) - de minden a YA keretei között

Értékelés:


Blogturné extra - interjú fordítás az írónővel
(nem a teljes fordítást hoztam, egy-két kérdést kiszedtem, ami esetlegesen spoilergyanús - Lupi)

Eredetileg honnan jött a Chasing Nikki ötlete?
Az Of Witches és Warlocks sorozat egyik részén dolgoztam, miközben a fiam állami focimeccsére tartottunk. Odafordultam a férjemhez és annyit mondtam neki: "Egy focis történetet kellene írnom! A történet itt játszódhatna. Nagyon jó szórakozás lenne!!" Mire azt válaszolta: "Meg kellene írnod!" Az elkövetkező két év folyamán töprengtem a történeten, de egészen addig nem történt vele semmi, ameddig nem láttam Chase Waldent focizni és ekkor kezdett a történet valójában megfogalmazódni bennem és ténylegesen kialakulni olyanná, amilyennek most olvashatjátok.

Mivel Nikki természetfelettiről szóló könyveket olvas, ki a kedvenc vámpírod?
Hm... Ezt nehéz eldönteni. A tévé sorozatokban vagy Damon Salvatore vagy Angel. A könyvekben szeretem Devlint a The Mystic Wolves sorozatból vagy Edward Cullent a Twilight Sagaból. Biztos vagyok benne, hogy még vannak kedvenceim, de ezek jutottak hirtelen az eszembe.

Melyik a kedvenc természetfeletti regényed?
Haha. Ezek elég NEHÉZ kérdések! Nagyon sok természetfelettivel foglalkozó regényt szeretek. Nagyon elfogult vagyok Cassandra Clare: A végzet ereklyéi sorozata iránt, de per pillanatnyilag a kedvencem Wendy Higgins Angyali gonosz sorozata. Komolyan SZERELMES vagyok Kaidanbe!

Még mindig barátok vagytok Chase Waldennel? Olvasta a Chasing Nikki-t?
Igen, barátok vagyunk Chase-szel. Jelenleg is, miközben írom ezt az interjút az ő mezét viselem, úton, hogy megnézzem őt, ahogy a State Football Playoff meccsen játszik. Nagyszerű srác és szuper tehetséges. Az egyik saját gyerekemnek tekintem!
Chase elolvasta a könyvet és tetszett neki. Hajnali egykor, miután befejezte, küldött nekem egy sms-t és elmondta benne, hogy megríkattam - amit még soha ért el egy film vagy könyv sem és hogy fogalmam se lehet róla, hogy mennyire közel jártam hozzá a valóságban. Azt mondta, hogy reméli, egy szép napon ő is megtalálja majd a saját Nikkijét. A következő reggel, hajnali hatkor megtalált engem, tele ötletekkel a fotózással kapcsolatban. Az összes képet az ő ötlete alapján készítettük el és azt hiszem, csodálatosan néz ki a borítón. Mesés egy srác!

Chase mellett volt még másik szereplő, akit valódi személyről mintáztál?
Van egy két ember illetve név a könyvben, amelyeket megemlítek. A bátyám, Glen Jackson és a fiam, Jace játékosok Chase csapatában. A szülővárosom labdarugó edzőjét, Tenney edzőt képzeltem el, amikor Hardin edzőről írtam, bár az egyik segédedző neve itt Hargrove, így azt hiszem egyfajta keveréke a kettőjüknek. Nikki és az édesanyja tulajdonságai a két unokatestvéremen alapszanak. Az unokatestvéremet valójában Britany Nikole-nak hívják, ebből lett a könyvben Nikki és Brittney.

Eredetileg is úgy tervezted, hogy átugrod a nyarat a történetben?
Először nem. Az eredeti koncepcióban úgy terveztem, hogy többet írok a fociedzésekről és a szurkoló táborról, de amikor valójában írtam, akkor úgy éreztem, hogy ez nagyon sok ismétlés lett volna és nagyobb szükség van arra, ami a könyv végefelé történik, így átugrottam ezt a részt, hogy a történet gördülékenyebb legyen. Néhány jelenetre, amit szerettem volna megírni, a végén lévő levélben utaltam.

Melyik fejezetet volt a legnehezebb megírni?
A 19. fejezetben elég sok minden "ölt meg". Tényleg belebetegedtem a sok sírásba. Az a rész nagyon durva volt.

Nehéz egy fiú szemszögéből írni?
Egyáltalán nem! Nem tudom, hogy ez azért volt, mert nagyon sokat beszélgettem Chase-szel és megkértem, hogy adjon nekem útmutatókat. Közelről figyeltem őt és megpróbáltam belevinni ezeket a tini srác tulajdonságokat a karakterbe. Pluszban a karakter nagyon sok Chase és az én keverékemből, így ez segített nekem a karakter belső párbeszédéhez kapcsolódni. Valójában nagyon szórakoztató volt!

Anélkül, hogy túl sokat elárulnánk a cím jelentéséből. A cím írás közben jött vagy azt választottad ki először?
A cím jött először, Chase és Nikki nevének a játékából.

A Chasing Nikkit az elejétől a végéig írtad? Vagy először megírtál egy fejezetet a közepéből vagy a történet végéből és utána mentél vissza?
Ez a könyv egyenesen az elejétől a végéig íródott. Azt hiszem, csak egy olyan könyvem van, ahol a könyv felénél előreugrottam a végére megírni az utolsó két fejezetet és utána visszajöttem, hogy kitöltsem a hiányzó részeket. Jobban szeretek egyenesen haladni előre, mert akkor a történet ugyanúgy épül fel bennem, ahogy a történet csúcspontja az olvasó számára.

Melyik részt volt a legnehezebb megírni a Chasing Nikkiben?
Hogy kényszerítsem magam arra, hogy megírjam a végét. Néhány hétre abbahagytam az írást, amikor elértem arra a részre, tudva, hogy bele kell tennem néhány nagyon nehéz személyes érzelmet és emléket is. Végül nekiláttam és megírtam a végét olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudtam. Nagyon nehéz volt gondolatban itt lennem. Az epilógus utolsó két szavát az édesanyám halálának az évfordulóján írtam, nem sokkal azután, hogy megtudtam, hogy az egyik unokatestvérem öngyilkosságot követett el. Ez egy nagyon nehéz időszak volt a számomra. Eléggé magam alatt voltam.

Melyiket szereted jobban nézni? Az egyetemi focit vagy a Nemzeti Futball Ligát? Melyik a kedvenc csapatod?
Szeretem a focit, de a középiskolai foci a kedvencem. Mi egy olyan államban éltünk, ahol a riválisaink körülvettek minket, így nem volt ismeretlen az számunkra, hogy egy nagy meccsre akár 6-8 ezer ember is eljöjjön. Azt hiszem ,hogy az emeli a téteket, ha ismered is a srácokat, akik játszanak.
Ami a főiskolai és a Nemzeti Futball Ligát illeti, a hazai csapatokhoz vagyok hűséges, akár jók, akár rosszak. Az Arizona State University és az Arizona Cardinals csapatát szeretem.

Végig úgy tervezted, hogy a Chasing Nikki sorozat lesz egy önálló könyv helyett?
Őszintén szólva, tudtam, hogy van egy második része a történetnek, de nem tudtam, hogy milyen lenne a fogadtatása a téma miatt. Így először azzal a szándékkal jelent meg, hogy ez egy önálló könyv egy nagyszerű üzenettel és reméltem, hogy lesz néhány ember, akinek tetszeni fog. Meglepődtem azon, hogy mennyi embert érintett meg érzelmi szinten. Az olvasók szó szerinte elárasztottak az üzeneteikkel, megosztották velem a saját tapasztalataikat, vagy elmesélték, hogy a könyv hogyan segített át őket nehéz időszakokon és könyörögtek azért, hogy írjam meg Chase további történetét. Így a Finding Chase az olvasóimnak készül. Azért létezik, mert ők akarták.

Forrás

Nyereményjáték:
Chase Walker nagyon tehetséges amerikai futball játékos és a regényben is elég sok szó esik erről a játékról. Így mi is úgy döntöttünk, hogy ez a sport lesz a nyereményjátékunk középpontjában.
Minden blogon egy-egy híres amerikai futball csapat logóját fogjátok látni. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik csapatról van szó, és az elnevezésüket írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. 


A blogturné további állomásai:
November 1 - Kelly Lupi olvas
November 3 - CBooks
November 7 - Insane Life
November 9 - Dreamworld
November 11 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók