KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 7., hétfő

Jennifer L. Armentrout: Shadows - Árnyak (Luxen # 0,5)


Ismeritek már Daemon és Katy történetét, de vajon mi történt Dawsonékkal?
A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a Luxen sorozat kiegészítő novellája, a Shadows - Árnyak, ami elmeséli az előzményeket.
A blogturné során hat blogger tesz közzé bejegyzést és ha velünk játszotok, tiétek lehet egy példány a könyvből. Légy részese te is!
Könyvmolyképző, 2015
202 oldal
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Goodreads: 4,17
Besorolás: YA, romantikus, sci-fi

Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.


A kiegészítő novellákat mindig picit fenntartással fogadom, mert nagyon sok író csak és kizárólag a pénzszerzés miatt írja meg őket. Tudnék jó pár ilyet felsorolni, de most nem teszem. Az írónő azonban szerencsére itt nem ezt tette (vagy legalábbis nem látszódik a történeten:), mert minden sorából süt az, hogy a szívét lelkét beletette és sokat dolgozott azért, hogy Dawson és Bethany történetét éppúgy szeressük, mint Daemonét és Katy-ét.

Engem mindig is érdekelt a kettőjük története, mert nagyon megható volt, hogy Dawson mennyire kétségbeesetten akarta visszakapni a barátnőjét, így egy nagy, csillagokban megírt szerelmet sejtettem a háttérben. Magáról a történetről nem szeretnék sokat beszélni, hiszen akik olvasták a sorozat többi részét, azok teljesen tisztában vannak az eseményekkel. Egyedül két dolog volt homályos: hogyan jött össze Dawson és Bethany, illetve pontosan mi is történt velük a későbbiekben. Az első rész iránti kíváncsiságomat teljes mértékben kielégítette az írónő, mert kétszáz oldalon keresztül lehettem néma szemtanúja, ahogy a két fiatal megismerkedik és egymásra talál. Kettőjük szerelme sokkal csendesebb, sokkal nyugodtabb, mint Daemon és Katy sokáig tartó macska-egér játszmája. Ez talán Dawson és Bethany természetéből is adódik, hiszen egyikük sem olyan forróvérű, mint a másik kedvenc párocskánk. Picit úgy is éreztem, hogy, ha Dawson nem lenne Luxen, akkor talán még unalmasnak is mondhatnánk a szerelmüket, annyira hétköznapi lenne az egész. A fiú meglátja a lányt, a lány a fiút, a fiú megszólítja a lányt, a lány örül neki, randevúznak, egymásba szeretnek, majd megpróbálják a családjaiknak is bemutatni egymást.
De sajnos a valóság ennél sokkal zordabb, hiszen Dawson Luxen és mint földönkívülinek, rengeteg szabálynak kell megfelelnie. És ezek közé nem fér bele egy "földi" lány szerelme. De az érzelmeket nem lehet befolyásolni, főleg nem lehet parancsolni nekik:). Így egy nagyon szívet melengető szerelmes történetet kapunk, persze sok-sok kavarodással. Imádtam a kapcsolatuk minden pillanatát és még jobban azt a kémiát, ami kettőjük között ott volt.

Ami viszont érdekesség volt a számomra, hogy így, hogy Daemont a testvére szemszögéből láttam, már nem volt az az észtveszejtő pasi, akibe belezúgtunk a sorozatban. Nekem sokszor idegesítő volt a stílusa, ha ezen novella alapján kellene megítélnem őt, akkor nem lenne nagy kedvencem.

Illetve még egy dolog. Nekem valahogy túl hirtelen lett vége. Amit fentebb írtam, hogy két részre voltam kíváncsi, csak az első részre kaptam megnyugtató választ. A második rész, hogy mi történt velük AZUTÁN - sajnos kimaradt. Pedig érdekes lett volna azt is olvasni, még ha fájó is.

Összességében azonban azt kell, hogy mondjam, hogy ezt a novellát / rövid regényt, még ha rövid és nem is ad minden kérdésünkre választ, de akkor is minden Luxen rajongónak olvasnia kell. Viszont azt javaslom, hogy ezt ne a sorozat végén, hanem a legelején olvassátok (tudom, könnyű mondani), mert így sok minden érthetőbb lesz (például, hogy Daemon miért ennyire bunkó Katy-vel és úgy unblock az emberekkel, hogy a többi luxen is miért ennyire távolságtartó és még sorolhatnám).

Borító: beleillik a sorozatba, semmi extra

Kedvenc karakter: Dadwson, Bethany

Szárnyalás: Dawson és Bethany szerelme

Mélyrepülés: RÖVID

Érzelmi mérce: aranyos, romantikus egy keserű befejezéssel (minden a YA keretei között)

Értékelés:
Nyereményjáték:
Dawson és Daemon nem ember, ahogy pedig tudjuk a történetük egészen más irányt fog venni, mint szeretnék.
A mostani játékban könyvborító részleteket találtok, amelyeken egy közös pont lesz, földönkívüli szerepel a könyvben és a középpontban földönkívüliek lesznek. Nehezítésként, nem csak a sorozatcímre vagyunk kíváncsiak, hanem a kötet címére is.
Játékra fel! :)

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




A blogturné további állomásai:
November 29 - Insane Life
December 1 - Angelika blogja
December 7 - Kelly Lupi olvas
December 9 - Dreamworld
December 11 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók