KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. május 16., hétfő

James Frey - Nils Johnson-Shelton: Sky Key (Endgame #2)


James Frey izgalmas könyvsorozatával már megismerkedhettünk tavaly. Az Endgame című könyv minden várakozást felülmúlt, a könyv nagy siker szerte a világban. James Frey most egy szerzőtárssal kiegészülve tovább szövi a Végjátékot, ami ebben a kötetben még súlyosabb és még izgalmasabb, mint eddig.

Tarts velünk és a Blogturné klub 5 tagjával, akik nyomon követik a Játékosokat, akik azért harcolnak egymás ellen, hogy megtalálják az Ég kulcsát. A turné végén, ha te is jó vagy nyom olvasásban, akkor megnyerheted a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyv egyik példányát. A Végjáték elkezdődött, semmi sem állíthatja meg!

Libri, 2016
560 oldal
Fordította: Nagy Gergely
Goodreads: 4,1
Besorolás: YA, disztópia, sci-fi

Két kulcs és kilenc játékos maradt.
New York. Aisling Kopp elhatározza, hogy kiszáll, és véget vet a gyilkos játéknak. Mielőtt azonban döntő lépésre szánhatná el magát, a CIA közbelép. Mint kiderül, tudnak az Endgame-ről, és feltett szándékuk, hogy hasznot húzzanak belőle…
Etiópia. Hilal ibn Isa al-Salt épphogy túlélte az első menetet. Az Akszúmi törzsnek azonban titkos tudás van a birtokában, amely megállíthatja az idegen lényeket, a halálos Endgame játékmestereit…
London. Sarah Alopay találta meg az első kulcsot. Jagóval a győztes oldalon állnak. De Sarah démonai ugrásra készek, már nem szállhat ki, vagy győz, vagy végleg elbukik…
Kilencen maradtak játékban. Ki a következő áldozat?
Olvasd el a könyvet.
Kövesd a nyomokat.
Oldd meg a rejtélyt.
Csak egy maradhat.
Amit a kezedben tartasz, az nem csak egy könyv.
Te magad vagy a főszereplő, és ha jól teszed a dolgod, akár a győztes is lehetsz.
A sorsunk a te kezedben van.

James Frey és Nils Johnson-Shelton Endgame-regényei több mint negyven országban tartják lázban az olvasókat. Nagyszabású multiplatform játék társul hozzájuk, és a történet filmváltozata is készül!

Az első részt nagyon szerettem. Egy számomra teljesen új típusú könyvet tarthattam a kezemben, amit az izgalmassága mellett az is vonzóvá tett, hogy nyerni is lehet vele egy rakás pénzt. Persze esélyem nem volt megnyerni a főnyereményt (amit azóta valaki már zsebre is vágott, ahogy olvastam:), de a történet továbbra is érdekes maradt, így a második résznek is nagy izgalommal vágtam neki.

Az első részben sok minden történt. Megismertük a szereplőket, elindult a Végjáték, megismerhettük azokat, akik ezt az egészet kitalálták és el is jutottunk egy bizonyos pontig. Persze a játéknak nincs még vége - úristen, mennyire de nincs, így a megmaradt 9 játékos tovább űzi-hajszolja egymást és a kulcsokat. Amit a regény legfőbb erősségének éreztem, azok az akciódús jelenetek. Nem egy regényben olvasom, hogy a főhősők mennyire vagányok, mennyire halálos harcosok és profik, de amikor az akcióra kerül a sor, akkor valahogy ez nem jön át a lapokon keresztül. Vagy túl egyszerűen oldanak meg az írók mindent, vagy csak "szájkaratésok" a főszereplők. Na itt nem volt ilyen problémám. Ahogy a fülszövegben is félig-meddig olvasható, az első rész végén történtek nem maradnak titokban. A világ tudomására jut, hogy mi is történt és a CIA pedig beleavatkozik és szeretné elkapni a játékosokat. Legalábbis egy részüket. És itt jönnek olyan akciójelenetek, amelyeket nagyon szívesen látnék mozivásznon is, mert valami elképesztő mozgalmasra és izgalmasra írták meg őket. Egy-egy ilyen rész olvasása után teljes mértékben elhittem, hogy igen, ez a 9 fiatal a világ legkeményebb és legképzettebb gyilkos csapata, akikbe még a legelitebb kommandós csapatnak is beletörik a bicskája. Esélytelen bárki rá, hogy beleavatkozzon a kilencük "játékába".

"A Játékosok vadászok. Találékonyak. Ügyesek. Kegyetlenek.
A Játékosok gyilkosok.
A Játékosok mind pszichopaták.
Kis szörnyetegek. "

És ez teljesen így is van. Egy két eset kivételével mindenkivel hidegvérrel végeznek, ha arról van szó. És ügyesek, tényleg ügyesek. Olyan helyzetekből is kivágják magukat, amiből "normál" ember soha. És nagyon jól felkészültek. Tényleg mindenhez értenek, a helikopter vezetéstől a weboldal hackelésig, mindenhez.
A megmaradt szereplők pedig már jóval beláthatóbbak, mint az eredeti, nagyobb csapat. Most már például vissza tudom mondani a neveket, hogy kit miről lehet felismerni, ki kivel van "csapatban", melyik vonalhoz tartozik. A kedvencem továbbra is Sarah és Jago. Nagyon jó kis ütős csapatot alkotnak, mind a kettő másban jó és így kiegészítik egymást. És persze van köztük valami, ami több, mint bajtársiasság:), hiszen az írók nagyon picit teret engedtek a romantikának is, de nagyon visszafogottan, épp csak annyira, hogy mi is lássuk, hogy ők ketten egy pár. Vannak persze összezördüléseik, sőt, néha rezeg is a léc kettőjük között, de azért imádtam őket végig.
És persze a "rosszfiú", An. Őt tudom, hogy nagyon sokan utálják és utálni is fogják, mert ő tényleg egy pszichopata őrült, de ettől függetlenül félelmetesen kegyetlen és jó játékos. És én épp ezt becsültem benne. Ő abszolút egyedül játszik, nincs mögötte segítő csapat vagy barát, vagy szerető vagy család, de mégis, számomra az egyik legesélyesebbnek látszik. (tudom, hogy a rosszak nem lehetnek befutók, de ha a valóságban játszanának, tényleg hatalmas esélye lenne megnyerni ezt a játékot).

A szereplőink pedig újra utaznak. Bejárják a Földet, olyan fegyvereket szereznek, amelyek csak a legendákban léteztek, én pedig imádtam velük lenni. Nem volt olyan játékos, akinek a részét kevésbé izgatottan olvastam volna. Mindnek volt valami a tarsolyában, ami miatt különleges, ami miatt még a játékban lehet. A Teremtők (az írók:))) pedig olyan kegyetlen lépést találtak ki ebben a részben, ami nem csak nekünk volt sok, hanem még az abszolút kőszívűnek hitt Játékosokat is megingatja a hitükben. Egyébként azt nagyon élveztem benne, hogy most már kapizsgálják, hogy mire is megy ki ez a játék és (remélhetőleg) a harmadik részre már egy ütős csapatot fognak alkotni. Ha ez így lesz, akkor jajj a Teremtőknek:).

Ha akarnék se tudnék semmi negatívumot említeni a második résszel kapcsolatban. Nem egy "összekötő üres járat", hogy meglegyen a trilógia, hanem egy nagyon ügyesen, kreatívan összerakott profi rész lett, aminek élveztem minden sorát. Aki olvasta és szerette az első részt, annak ez a második rész is tetszeni fog. Ezt garantálom.  
És hogy ezzel a résszel is pénzt lehet nyerni? Kit érdekel? Kérem azonnal inkább a harmadik részt:). 
 
Borító: Látványos, tökéletesen illik a sorozatba. 

Kedvenc karakter: Jago, Sarah, Aisling és akármilyen vadul hangzik, de An is 

Szárnyalás: az akciódús jelenetek 

Mélyrepülés: hogy nem én fejtettem meg az első részt:))) és úgy érzem, hogy a másodikat se én fogom:( 

Érzelmi mérce: valami halovány romantika van, de ennek a könyvnek nem ez az erőssége 

Értékelés:
Nyereményjáték:
A Végjátékban játszó Játékosok rendkívül okosak, és jártasak abban, hogy megtalálják egymást. Most téged is arra buzdítunk, hogy vedd elő a térképedet, és segíts megtalálni néhány helyszínt, aminek köze van a könyvek helyszíneihez.
Minden blogon találsz koordinátákat, és egy képet a helyről. A koordináták és a kép segítségével kell megtalálnod, hogy melyik várost / vagy éppen helyszínt rejtettük el. Ha rájössz, és beírod a Rafflecopter dobozba a konkrét helyszínek pontos nevét, akkor a turné végén megnyerheted a 3 könyv egyikét. Játékra fel!

 é. sz. 36° 10′ 30″, ny. h. 115° 08′ 11″

A blogturné további állomásai:
Május 12 - Zakkant olvas
Május 16 - Kelly Lupi olvas
Május 18 - CBooks
Május 20 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók