KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. június 7., kedd

Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság

Jennifer E. Smith egy édes ráadással lepte meg a Milyen is a boldogság regényébe beleszerelmesedő olvasóit. Egy hosszabb novella erejéig ismét betekintést nyújt Graham Larkin és az ő Ellie-je életébe, hogy megtudjuk, hogyan is fest az ő boldogságuk... A Maxim Könyvkiadó hozza el nekünk az Ilyen a boldogság című kisregényt a  Könyvhétre, és az általuk felajánlott példányokat meg is nyerheted a nyereményjátékunk során.


Maxim Könyvkiadó 2016. június 9. Dream válogatás
120 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 3,98
Besorolás: YA, kisregény, romantikus


Ellie O’Neill és Graham Larkin azonnal egymásba szerettek, amikor egy elírt e-mail cím váratlanul összehozta őket. Már több mint egy év eltelt azóta, hogy elbúcsúztak egymástól. Akkor megígérték, hogy írnak egymásnak, de a levélváltások egyre ritkábbak lettek, végül teljesen elmaradtak.
Ellie elsős az egyetemen, és úgy érzi, tovább kellene lépnie, és maga mögött hagynia a múltat. Graham pedig azzal próbálja elterelni a figyelmét, hogy film- és reklámszerepeket vállal. Egy nap azonban Graham New Yorkba érkezik. Ellie-ben megelevenednek a régi szép emlékek, de fél, hogy az érzései nem találnak viszonzásra. Ennek ellenére barátnőivel elmennek a fiú filmpremierjére.
És amikor Ellie és Graham újra szemtől szemben állnak, fellobbanhat-e újra a láng? Vajon túl tudnak lépni a többhónapnyi hallgatáson és a fájdalmas érzéseken, és megtalálják a boldog végzetüket?

Nagyon szeretem Jennifer E. Smith  regényeit, különösen kedves volt nekem a Milyen is a boldogság?, melynek értékelését itt találhatod.
Könnyed, nyári olvasmányként jellemeztem, mely a többi regényéhez hasonlóan mindig nagyon szeretni való romantikus szálat tartalmaz. Hiányoltam viszont a végéről az epilógust, kíváncsi voltam, mi történik velük később. Így teljesüljön minden kívánságom, hiszen egy egész kisregényre való epilógust kaptam!
Hálás vagyok a szerzőnek maximálisan, mert egy nagyon cuki  írást kerekített a rajongóknak. Ellie és Graham  története ott maradt abba, hogy a srác filmjének forgatása véget ért Henley-ben és vissza kellett térnie Los Angelesbe. Egy jó darabig leveleztek még, de Ellie egyre inkább úgy érezte, túl kis pont ő a fiú életében, nem igazán lehetnek érdekesek az ő gimis drámái az ünnepelt sztár életének csillogásához képest. Egy nap aztán nem válaszolt az utolsó levélre. Eltelt egy év, és immár Ellie a Harvardra jár, de nem érzi igazán jól magát.  Amikor New Yorkba hívják egy hosszú hétvégére a barátnői, igent mond, és életében először sétál a felhőkarcolók között.
Merő véletlen, vagy a sors keze, hogy a híres Ziegfeld Movie Theatre előtt  filmbemutatóba botlanak. A barátnői a kordonhoz húzzák  őt is, és igen, megérkezik Graham, de mielőtt hozzájuk érne a vörös szőnyegen, a rendezők véget vetnek a dedikálásnak, a sztároknak be kell menniük az épületbe.
A tömeg lassan elszállingózik, vele száll el a remény is, de az utolsó pillanatban Graham menedzsere meglátja Ellie-t és beinvitálja őket. Graham kihívja a lányt a sötét teremből, és amíg tart a filmbemutató, megszöknek, és megpróbálják  tisztázni a félreértéseket. 
Ez a rövidre szabott  kalandozás New Yorkban adja meg a válaszokat az olvasóknak, hányadán is állnak egymással a fiatalok és hogyan tervezik folytatni az életüket. Annyira jó volt olvasni, milyen hamar egymásra hangolódtak, viccesek és komolyak voltak egyszerre. Beszéltek és hallgatták egymást, kérdezz-felelek játékot játszottak, ettek és sétáltak, leültek a Central Park egyik padjára, és élvezték, hogy senki nem ismeri fel Graham-et Manhattan utcáin.
Azt gondolnám, egy ilyen rövid szösszenetben nem létezhet karakterfejlődés, nagyon viccesen hangzik, de Ellie-re igenis óriási hatással van ez a találkozás, és tovább tud haladni azon az úton, amit már korábban elhatározott, megpróbál nyitottabb lenni a világra, erre a nagyvilágra, amelynek Graham is része, valós, érdeklődő, igazi része. Graham azt nyújtja az olvasóknak, amit eddig, végtelenül kedves, szeretetre és szerelemre vágyó fiatal, akinek szüksége van egy ilyen lányra, mint Ellie, aki kizökkenti a taposómalomból és valódi mosolyt csal az arcára a felvett álca helyett.
Oké, oké, ez egy tündérmese, de akkor is ki merem jelenteni, hogy vannak a való életben is ilyen párok, akik sztár és civil párosként együtt tudnak maradni. Na ez jó végszó volt. Ne hagyjátok ki!!!

BorítóSemmi köze a történethez. Nem is értem.
 
Kedvenc karakter: Ellie, Graham

Szárnyalás: Élveztem a visszaemlékezős részeket is, de a legjobb  a Central Park-os jelenet volt.
Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Übercukiságfaktor kileng.... és csók csók csók.

Értékelés:


Nyereményjáték:

Ellie-t és Grahamet a véletlen, pontosabban egy elírt email címre küldött üzenet hozta össze, ezért mostani játékunkban a leveleknek jutott a főszerep. A blogturné minden állomásán egy-egy híres ember szerelmes leveléből találtok egy idézetet. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok, azokkal a szavakkal ki öntötte írásba gyengéd érzelmeit. Ha ügyesek vagytok, s Fortuna is mellétek szegődik, megnyerhetitek a regény három példányának egyikét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

"Három csókot küldök önnek, egyet a szívére, egyet az ajkára, egyet a szemeire."

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:

06.01. - Angelika blogja
06.03. - Always Love a Wild Book
06.05. - Deszy könyvajánlója
06.07. - Kelly & Lupi olvas
06.09. - Cbooks
06.11. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók