KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. július 3., vasárnap

Chanda Hahn: Tündérkönyv - Balszerencsés tündérmesék #3

A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Chanda Hahn: Tündérkönyv című regénye, a Balszerencsés tündérmesék sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere ismételten elmerül a Grimm-mesék veszélyes világában, hogy aztán szerencsét próbáljon egy ismeretlen világban Mina oldalán.
2016. június 27-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Kiadó 2016. július 7. Dream válogatás
312 oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 4,24
Besorolás: YA, retelling, tündérek

A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.

Gondolkodtam, vajon hogyan kezdjem a bejegyzést, hiszen ha már olvastad az első két részt, bizonyára megszeretted a sorozatot, és nyilván olvasni akarod a harmadik részt is. Ha teljesen újoncként csöppentél ide, máris ajánlom neked ezt a sorit, mert tényleg átlagon felüli a története, érdemes belevágni.  (Az első  és a második részről is olvasd el a véleményem!)
A  szerző rögtön az elején jól arcon legyinti a kedves olvasót egy tragikus eseménnyel, ugyanis tűz üt ki az otthonukban, és Mina nem tudja kimenteni az öccsét. Bár van itt egy nem elhanyagolható részlet, amin vaksin átsiklanak, de bennem már innentől reményt keltett, hogy nem igazán lezárható ténnyel állunk szemben, és minden új oldalon vártam, mikor derül ki ez a csavar. Nem kellett sokat várni....   Mina és az anyja egy titokzatos régi  házba költöznek, és megpróbálják újrakezdeni a mindennapokat, az iskolát sem hanyagolhatja el. Egy idegen azonban megzsarolja a lányt, és nem kisebb dolgot kér tőle, minthogy jusson át a tündérek földjére és szerezze meg a Grimoire ottani változatát, amelyet mellesleg bombabiztosan őriznek. Cserébe olyan dolgot ígér, aminek Mina nem tud ellenállni.

Egyre inkább azt éreztem az olvasás során, hogy itt már egyáltalán nem hangsúlyosak a  mesebeli elemek, nem kötődik szorosan a történet konkrét mesékhez. Mina nagyszerűen helyt állt, bátor, erős lány vált belőle, aki akár egyedül is felveszi a harcot bárki ellen, ha arról van szó. Itt már önállóvá válik a története, neki kell alakítania az eseményeket.  Jared nagyon nem akar neki segíteni, nem akarja, hogy átmenjen az ő világába, ahonnan valami miatt száműzték a testvérével, Teague-el együtt. Ezt a titkot a végletekig őrzi, és valóban, amikor a végkifejletben ez kiderül, az álladat valahol a padló szintjén kell keresgélned. Jared sokat szerepel végre ebben a részben, és nagyon élveztem minden szóváltásukat Minával, jó sok humort csempészett így a történetbe az írónő. Végre Brody háttérbe szorult és kibontakozhat Jared és Mina között az, amire már régóta vártam. 
Valami csodálatos, ahogy a szerző végigvezeti az olvasót Tündérföldön, a korábban megszokott stílusa itt még inkább kibontakozik, jók a leírások, nagyon könnyen el tudtam képzelni mindent. Kedvenc részeim azok voltak, ahol találkozhattam néhány mitikus lénnyel is, például a főnix madárral,  de nem csak állatokat sorolhatnék, elég nagy szerephez jut egy bizonyos zöld szemű sellő srác is...  Az események sűrűn követik egymást, nincs megállás. Mina már korábban is meggyőződhetett róla, hogy vannak a Grimmeknek segítői, szerencsére a tündéreknél is bebizonyosodott, hogy nincs egyedül a bajban. És persze, Jared sem tud kívül maradni, pedig neki ez élet-halál kérdés, mégis követi a lányt ide is.
Nagyon hatásos a történet befejező szakasza, konkrétan akkora fordulat következik be, ami már kínzásnak minősül, ha azt  tekintem, hogy vajon mikor tarthatom a kezembe a negyedik részt. És még az sem a befejező rész, hiszen jelenleg öt részes a széria.
Mint ahogy fentebb is említettem, ez a sorozat minden résszel egyre jobb és izgalmasabb, ha még nem kezdted el, itt az ideje, hogy hozz egy jó döntést!

BorítóIMÁDOM
 
Kedvenc karakter: Jared

Szárnyalás: Jared és Mina szóváltásai

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Lesz egy csókjelenet, ami le fog venni a lábadról!

Értékelés:


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során a Tündérvilágba kalauzolunk el benneteket, megmutatjuk, milyen csodálatos vagy éppen félelmetes lények lakják. Ám odaát minden kicsit másként működik, ez alól pedig kalandtúránk sem kivétel. Nektek magatoknak kell meglelnetek a rejtőzködő teremtményeket!
A feladatotok egyszerű: rakjátok ki a puzzle-t, és a képen látható lény vagy lények nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. (Nem árt valóban kirakni, ugyanis csalóka lehet a kép - ezért akad, ahol elrejtve megtaláljátok a keresett elnevezést!)
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Továbbá a kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:
06/27 Deszy könyvajánlója
06/29 MFKata gondolatai
07/01 Dreamworld
07/03 Kelly & Lupi olvas


2 megjegyzés:

  1. Szia! Esetleg nem lehet tudni mikorra várható a negyedik rész ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, az idei tervekben nem láttam, úgyhogy jövőre :)

      Törlés

Rendszeres olvasók