KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. július 29., péntek

Ismerj meg minket! Blogturné


A Blogturné Klub fennállása harmadik évéhez érkezve ismételten különleges turnéval jelentkezünk.
Számos változáson estünk át a kezdetek óta, új tagokkal bővültünk, szélesítettünk repertoárunkat, úgyhogy úgy gondoltuk - meghallgatva kéréseiteket is -, elérkezett az ideje egy olyan turnénak, melyben nem a könyvek, hanem bloggereink, az ő élményeik és olvasmányaik kapnak főszerepet.
Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket!
És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk nyeremény nélkül Titeket, kedves olvasók!
Hetente két blogger mutatkozik be. A teljes menetrendet a bejegyzés alján találjátok. Extraként egymásnak is (minden állomás a soron következőnek) teszünk fel kérdéseket.

Mint tudjátok, ketten vagyunk a blog szerzői: Kelly és Lupi. Ez alkalommal én (Kelly) válaszolok a kérdésekre, remélem kielégítő válaszokkal szolgálok a kérdéseitekre!
Legyen az első téma az EXTRA: Rácz-Stefán Tibi volt az előttem posztoló klubtársam, aki egy elég kemény kérdést tett fel nekem, amivel jól beletenyerelt az idei évem fájó pontjába:

Tibi: Melyik volt az a turnés könyv, aminek kiszálltál a turnéjából?

1. Adódik a kérdés: Hogy is van ez, hogy kiszállhattok egy-egy turnéból? Igen, van olyan helyzet, amikor annyira távol áll a blogger az adott történettől, hogy nem kívánja végigolvasni, mint ahogy ez bárki ember fiával megtörténhet, akkor bizony szól a turné kapmányfőnökének, hogy kiszáll a buliból. Ez csak akkor nagyon gáz, ha előre megkapjuk a könyvet, így nem véletlen, hogy a tagjaink alaposan átrágják, mit is vállalnak el. Egyben ez magyarázat is arra a sokszor feltett kérdésre / vádra, hogy miért írunk többnyire lelkendező értékeléseket. Egyszerű az ok: megpróbálunk jól választani és a tapasztalat azt mutatja, elég ritkán fogunk mellé.
2. Miből is szálltam ki? Hosszúra nyúlik vissza a Könyvmolyképző Kiadónál megjelent Julie Cross: Tempest blogturnéja, ugyanis másfél évvel ezelőtt már megkaptuk a magyar szöveget, nagyon készültünk a megjelenésre, ráadásul én magam lettem volna a kampányfőnök, szóval különösen vártam.
Azt sajnos nem tudom részletesen elétek tárni, mennyi variáción ment át a borító, de ami végül elfogadásra került, az nekem az év csalódása lett. Ennek a borítónak semmi köze nincs a valódi történethez, mérhetetlen félrevezetésnek érzem. Annyira felhúztam magam, hogy kiszálltam az egész turnéból, és nem írtam a blogon sem véleményt róla, pedig a történetet nagyon szerettem. Buta lázadás, de én ilyen vagyok.

Ki van a blogger neved mögött? - Mesélj néhány szóban magadról.

Szerencsés vagyok. Évek óta azt csinálom, amit a legjobban szeretek, olvasok, blogolok, és segítem a könyvkiadást is, de ez maradjon az én titkom, hogy milyen módon. Jelen pillanatban ez érdekel és még jó darabig remélem így is marad. Tudom, páran furcsán tekintenek rám a korom miatt, de ez engem nem érdekel. Lupival is szerencsém van, hogy rátaláltam, és elvállalta a társbloggerséget, jól érezzük magunkat a mi kis világunkban. 
Hogy valami titkot is kibeszéljek, már sokan kérdeztétek, hogy lettem Kelly. Ezer éve (2004-ben) nyitottam az első blogom, teljesen más profillal,  akkor foglaltam le ezt a nevet, méghozzá Kelly Rowland után, aki akkoriban az egyik kedvenc énekesnőm volt. (Ha valaki nem ismerné, ő akkoriban a Destiny's Child tagja volt.)

Eddig az idei könyvek közül melyik a kedvenced?

Még mindig a Winner's Curse.

Mi a legjobb a turnézásban?

Azt hiszem, a több mint ötszáz blogturné bizonyítja, hogy van helyünk a könyvek világában. Én élvezem, hogy szinte minden kiadóval remek a kapcsolatunk, megtisztelnek bennünket a bizalmukkal, információkkal látnak el a megjelenésekről. De a legjobb a turnézásban maga a folyamat, ahogy a könyv kiválasztásától  eljutunk a posztolásig, összehangoljuk az extráinkat, megbeszéljük az olvasással kapcsolatos élményeket a turné résztvevőivel. Ami mégis a legszuperebb dolog, hogy remek közösséget alkotunk, azzal együtt, hogy elég sokat vitázunk, próbálunk rendet tartani a dolgainkban, de általában a káosz a jellemző a főszezonokban. Mégis működik a dolog, immár három éve!

Nem unjátok meg a határidőre való olvasást?

Ez nehéz kérdés megint, de van megoldás. Ennyi tapasztalattal a hátunk mögött megismertük már a határainkat. Tudni kell beosztani az időt, gondolni kell a posztírásra is, amit lehetőleg ne az utolsó pillanatban kezdjük el. Például én tudtam, hogy ma fogom ezt a posztot közzétenni, de az előző két napom is foglalt volt, most épp 21.53 van, és nem tudom mikor leszek kész. Remélem éjfélig befejezem... Szóval papolok az időbeosztásról, de magam sem tartom be, és ezzel így jár mindegyikünk néhányszor. Vannak nagyon pontos bloggerek, Angelikához például órát lehetne igazítani. Nekem sok kávéra van szükségem!  Sokszor a technika ördöge szól közbe, elmegy a net, áramkimaradás van, vagy épp a Blogger szórakozik velünk, ilyenkor történnek azok a bosszantó csúszások másnapra. Esetleg tudunk napokat cserélni egymással, de a játék miatt a csúszás még mindig jobb megoldás. Ezek miatt kérjük a türelmeteket!

Melyik a kedvenc (btk-s) mémed? Mutasd meg, és mondj róla néhány szót!
Amikor egyszerre nagyon sok az olvasnivaló, november-december táján és tavasszal a könyvfesztivál és könyvhét előtt, akkor gyakran álmodozunk arról, hogy kifogy a papír a nyomdából, és néhány könyv megjelenése eltolódik. Egy ilyen pillanatban készült ez a meme, kicsit drasztikusabb megoldással, esetleg valaki felgyújthatná a papírgyárat.


Volt olyan könyv, amit csak azért olvastál el, mert a többiek rávettek, vagy kellettél a létszámhoz, és végül annyira imádtad, hogy ha tehetnéd, újraolvasnád?

Igen, Loki vett rá Susan Kay: Fantom című regényének olvasására, mégpedig azzal, hogy korábban már olvasta és meghatározó élmény volt az életében. Nem bántam meg, tényleg nagyon jó a történet, és nekem is örökre szóló olvasásélményt tudott nyújtani. De többször is előfordul, hogy kevés jelentkező van egy-egy könyvre, ilyenkor a mini turné érdekében általában olyan blogger is részt vesz a turnén, aki épp a "határait feszegeti". Mivel eddig jól sültek el ezek a beugrók, én szívesen vállalkozom rá, szuper könyvek kerültek így a kezembe.

Ha tehetnéd, melyik turnés regényhős bőrébe bújnál 24 órára, és mit csinálnál?

Paige Mahoney bőrébe bújnék és megtudnám, mi történik a Csontszüret sorozat harmadik részében, amit igencsak várok már. Imádom ezt a világot, nem lenne rossz eltölteni egy napot a többi szereplővel. Nemrég leplezték le az új borítót, de a regény csak 2017. márciusában jelenik majd meg Londonban a Bloomsbury kiadásában. Ilyenkor mindig arra gondolok, volt már nálunk is pár könyvnél világpremier közeli megjelenés, vagy túl sokat kívánok?

Melyik turnés olvasmányodon sírtál/nevettél a legtöbbet?

Kim Holden: Bright Side volt a legtöbbet sírós, és Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve volt a legszórakoztatóbb.


Melyik turnés könyvből készítenél filmet, és kikre osztanád a szerepeket?

Ez elég nehéz kérdés, mert szerintem több a  kevésbé sikeres adaptáció, mint az a néhány film, ami igazán jól sikerült feldolgozás. A könyv mindig jobb, én ezt vallom. Nem tudom például elképzelni, hogy Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó történetéből készült film vissza tudná adni azokat az érzéseket, amit az olvasás során éreztem. Közel sem! Ha mégis választanom kéne, azért Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás című regényéből készült adaptációt mindenképpen megnézném Colton Haynes főszereplésével, a női partner legyen .............. tökmindegy.

Kampányfőnökként melyik volt a számodra legkedvesebb turné?

Nehéz dolog kampányfőnöknek lenni. Nagyon sok dologra kell odafigyelni, hogy minden klappoljon. Van köztünk olyan, aki nagyon ritkán vállalja ezt el, és van úgy hat ember, akik nagyrészt elviszik a hátukon ezt a feladatot. A jó kf-séghez idő kell, ki kell találni az extrákat, a játékot, bannert készíteni,
összeállítani a doksit. Nekem a játék kitalálása a legnehezebb, de például bannert szeretek készíteni, itt meg is nézheted az eddigieket
Az idei legkedvesebb  Amie Kaufman, Meagan Spooner: Lehullott csillagok blogturnéja volt, nagyon szerettem a könyvet is, a játék is könnyű volt, sokan is pályáztak a nyereményjátékra. 


Melyik volt az a könyv idén, amire nagyon vártál?

Mindig nagyon sok könyvre várok. Nem véletlen, hogy a Goodreads-en akkora a to-read listám, mint ide a Hold, én minden egyes könyvet komolyan is gondolok, amit listára teszek. Az idei megjelenések közül Amy Harmon: Arctalan szerelem könyve volt, amire legjobban vártam. Illetve itt is azt vártam a legjobban, hogy melyik kiadó meri bevállalni az egyik legjobb new adult magánkiadós könyv kiadását Magyarországon. A Twister Média lett így számomra a legvagányabb kiadó díjasa.

Turnék miatt szoktad a határaidat feszegetni? - Más műfajt olvasni,  amit lehet, hogy más esetben nem olvasnál el?

Nem kell határokat feszegetni, mert minden műfajból olvasok, az egy dolog, hogy vannak kedvencek, ez a young adult és new adult. Mindig is sok middle grade könyvet olvastam a gyerekeim miatt, de mára már saját kedvtelésből teszem. Évente néhány klasszikus és szépirodalmi regény mindenképpen olvasásra kerül nálam blogturnéktól függetlenül. Szerintem kell a változatosság az olvasmányok terén.

Játék:

ÖT NYEREMÉNYKÖNYV VÁR GAZDÁRA!!!

1db Amy Tintera: Reboot 
1 db Abbi Glines: A végzetem
1 db Kami Garcia: Unbreakable - Törhetetlen
1 db Rachel Cohn, David Levithan: Nick és Norah  végtelen éjszakája
1 db Ben Aaronovitch: London folyói

Mostani játékunk során, a turné tematikájához igazodva, kíváncsiak vagyunk, mennyire ismertek minket. Minden blogon találtok egy kérdést, ami turnéinkhoz és magához a Blogturné Klubhoz kapcsolódik, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni az összeset. Ha ez megvan, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott, mesés nyeremények valamelyikét.
Aggodalomra viszont semmi ok, csak olyan kérdésekkel találkozhattok, melyekre a választ blogjainkon, közös blogunkon, vagy számos elérhetőségeink valamelyikén megtaláljátok. Ráadásul akkor is nyerhettek, ha a tizenkét megfejtésben vannak hibáitok. Figyelem! Kizárólag Magyarország területén belül postázunk, illetve a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a kiértesítést követően, ellenkező esetben újat sorsolunk.
Kérdésem: Ki volt az első vendég a Karácsony a Blogturné Klubbal turné során?
a Rafflecopter giveaway

Menetrend

2 megjegyzés:

  1. Óóó, mennyire egyetértek a filmes adaptációs javaslatokkal.. :))

    VálaszTörlés
  2. De jo volt ezt olvasni. Coltont en ia megnézném Traviskent. :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók