KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. október 27., csütörtök

Debbie Macomber: Első hó


Debbie Macomber egy újabb szerelmes regénnyel örvendeztette meg a romantikus regényeket kedvelő rajongókat, amit most te is jobban megismerhetsz a Blogturné Klub bloggerei segítségével. Az Első hóban Ashley és Dashiell kényszer szülte párosa sok vicces, kalandos, romantikus dolgot át él együtt.  Ha velünk tartasz a páros útja során, most te is megnyerheted a turné végén a General Press Kiadó által felajánlott könyv egy példányát. Romantikus utazásra fel!

General Press Kiadó 2016. október
214 oldal
Fordította: Gieler Gyöngyi
Goodreads: 3,63
Besorolás: romantikus

Ashley ​​Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.
Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket – lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg őket az élet.

Újra elérkezett az alkalom, hogy felkérjem   @bozs barátnőmet, egy vendégposztra. Tudom, hogy a romantikus szerzők közül Debbie Macomber az egyik kedvence, ezért megkértem, hogy  olvassa el és értékelje az Első hó című történetet a blogunkon mint vendégblogger!

Bozs (Valentényi Erzsébet):   Macomber könyveket a nyári szabadságom ideje alatt szoktam olvasni, amikor semmi kedvem gondolkodni, még egy könnyed történeten sem. Szabadságos időszakra tartogatom azt az évi 1-2 darabot, ami elég ahhoz, hogy gondolkodásmentes vágyaimat és gyönyörű, mutatós borítójával a borítóimádatomat feltöltsem és kielégítsem. Ezzel a történettel és a pazar hóeséses borítóval kiválóan lehet az ünnepekre hangolódni, ami szerintem sosem korai. Egy hideg, esős őszi/téli délután könnyedén elolvasható. A legjobb egy puha takaróba beburkolózni, meleg teásbögrét kézbe fogni és elmélyedni Ashley és Dashiell históriájába.
Szeretem az olyan történeteket, amikor látszólag egymáshoz nem illő emberek kényszerülnek együtt utazni, és a végére persze megkedvelik egymást. Ez egy jellemző klisé a romantikus road-trip könyvekben, de nincs bestseller könyv klisé nélkül, és ezt a szerző igen jól tudja több tucat könyvsiker után. Aki az ő könyveit választja, pontosan tudja, mit fog kapni. Aki meg pont ezzel a történettel kezd, nyilván a borító és/vagy fülszöveg alapján dönt, ami jellemzően utal a tartalomra.  A két főszereplő közötti kémia kedves, az évődések, ugratások remekül szórakoztatnak, a vicces és megható jelenetek során könnyen a szívünkbe zárjuk őket és drukkolunk a boldog befejezésig. Ashley kicsit éretlen még, tulajdonképpen érthető, hogy nem nagyon voltak még komoly kapcsolatai, Dash viszont kellemes pasi, tetszett az udvariassága.

A leírások alapján pontosan el tudtam képzelni a szereplőket, a jelenteket, minden olyan, mintha egy Hallmark filmből léptek volna elő, ami nem is véletlen, hiszen ebből a történetből is készült film.
Mivel ismerem az író más műveit a sztoritól nem vártam sokat, kiszámítható volt. Macomber nagyon egyszerű nyelvezettel ír, de néhol  a párbeszédek elég bugyutára sikerültek, az olvasó legszívesebben veszekedne a szereplőkkel, hogy a való életben ilyeneket nem mondunk egymásnak. Viszont többségben vannak a megindító, szívhez szóló, önzetlen események, amik miatt mindenképpen vegye kézbe a könyvet a lazításra vágyó, könnyed romantikát kedvelő olvasó. Remélem nem nagy spoiler ha elárulom, hogy szerepel a történetben egy imádnivaló kiskutyi, szóval garantáltan szívmelengető részek is csatlakoznak a rózsaszín vattacukros romantikához. Komolyan, már csak a feldíszített karácsonyfa hiányzik a fotelem mellől, hogy teljes legyen a feeling. Szeretitek az igazi telet? Azokat a részeket szerettem a legjobban olvasni, amikor szakadt a hó, igazi nagybetűs TÉL volt! Ropogó hó, amiben már évek óta nem volt részünk, de majd ezen a télen! Addig is jó olvasást, remélem sikerült megteremteni a hangulatot hozzá!

Borító: Nagyon hangulatos!

Kedvenc karakter: Dash 

Szárnyalás: Természetesen a kutyus!

Mélyrepülés: FBI

Érzelmi mérce: Cuki téli hangulat rengeteg romantikával!

Értékelés: 



Blogturné extra: a szerzőről

Debbie Macomber amerikai bestseller író 1948-ban született a Washington állambeli Yakimában. Több mint 170 romantikus regény szerzője, művei több mint 200 millió példányban keltek el világszerte, 10 regénye lett No.1. helyezett. A regények mellett megjelent két szakácskönyve és egy színező albuma is. Öt romantikus regényéből készült film, és egy sorozat.
"Soha ne add fel az álmaidat!" - így hangzik Debbie Macomber mottója, melyre saját szédületes pályafutása a bizonyíték. Ki gondolta volna, hogy a négygyerekes, diszlexiás családanyából egyszer világhírű írónő lesz? A sikert csakis saját hitének és kitartásának köszönheti. A kiadók öt éven keresztül visszautasították a kéziratait, végül egy magazinnál vállalt munkát szabadúszóként, hogy segítse családját. Abból a pénzből, amit a cikkeiért kapott, részt vett egy romantikus írói konferencián, ahol kiválasztották egyik művét és a Harlequin Enterprises Ltd. nyilvános kritikával illette. Debbie nem adta fel, és elküldte ugyanazt a regényt a Harlequin riválisának, a Silhouette Booksnak. Ez a könyv lett az első romantikus regény, amelyről a Publishers Weekly írt. Neve ma már nem hiányzik a világ egyetlen bestsellerlistájáról sem, olvasók milliói várják újabb és újabb regényeit.
Önkéntesként is dolgozik. Fiatalok mentorálásában segít, valamint részt vesz a bántalmazott nők számára rendezett adománygyűjtéseken, valamint orvosi és tudományos kutatásokat támogat.
Debbie férjével, Wayne-nel Port Orchardban él. Amikor nem ír, akkor legszívesebben köt és utazik.
Díjai: B. Dalton Award, Romance Writer of America Award.
A szerző honlapja: http://www.debbiemacomber.com/
Forrás: Líra

Nyereményjáték

Debbie Macomber történeteiben mind-mind romantikus sorsok fonódnak egymásba. Az írónőnek több mint 50 romantikus regénye jelent meg, ám mi most csak néhányra koncentrálunk. Minden blogon találsz 1-1 eltévedt hópelyhet, amiben egy-egy regénycím lapul, ám a nagy havazásban a betűk összekeveredtek rajtuk. A te dolgod, hogy ezeket helyes sorrendbe tedd és kijöjjön belőle Debbie Macomber egy-egy regényének címe, amit a Rafflecopter helyes sorába beleírj.
A turné végén, ha minden állomáson megtaláltad az elhagyott hópelyheken szereplő címeket akkor esélyed van megnyerni a 3 könyv egyikét. Hópehely keresésre fel!

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:
10.27 Kelly és Lupi olvas
10.29 Szembetűnő
10.31 Zakkant olvas
11.02 Könyvvilág
11.04 Kristina blogja
11.06 Dreamworld

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, engem a film címe is érdekelne! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, itt a linkje: http://www.imdb.com/title/tt5070196/ (csak másolni tudod a linket)

      Törlés

Rendszeres olvasók