KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 19., szombat

Audrey Carlan: Calendar Girl: Január - Február - Március (Calendar Girl 1-3)


Az Insomnia könyvek elhozták nekünk az új nagy szenzációt, Mia Saunders 12 hónapig tartó kalandját. Az első részben megismerhetjük Mia kalandjait január, február és március hónapokban. A Blogturné november 11-től 19-ig, kétnaponta jelentkezik újabb állomásokkal.

Libri, 2016
388 oldal
Fordította: Farkas Melinda
Goodreads:4,03 - 4,04 - 4,10
Besorolás: erotikus, realista

Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100,000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie… volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. Neked sikerülne? 

Audrey Carlan eredetileg magánkiadásban megjelent sorozata ma a világ egyik legforróbb könyvszenzációja, amiből mozifilm és tévésorozat is készül, miközben Mia Saunders nem mindennapi történetét több millió női olvasó csodálja Brazíliától Kínáig.

Erre a könyvre azóta kíváncsi vagyok, amióta csak hallottam róla. Az ilyen típusú könyvek nem igazán az én stílusom, ahhoz már olvastam jó párat ebből a kategóriából, hogy egy idő után telítődjek velük. De a sztori újnak tűnt, így kíváncsian vettem a kezembe a regényt.

A könyv a várható tizenkét hónapból egyelőre hármat ölel fel, három különböző történettel, Mia  első három kuncsaftjával. Azt mindenképpen el kell, hogy mondjam, hogy ez egy rettentő idealizált történet, hiszen mind a három "kuncsaft" olyan pasi, akiért az ember lánya ölni tudna:), ráadásul gazdagok - jó, ez szinte feltétel, hogy ki tudják fizetni Mia árát, harmadrészt pedig a viselkedésük is olyan, hogy ilyen "belsővel" elég lenne az is, ha egy fokkal szebbek lennének az ördögnél, a nők nagy része már akkor is a lábuk előtt heverne. Így viszont már a "félisten" kategóriába sorolnám mindegyiküket:). 

Itt igazán egyetlen egy gyenge láncszem van, az pedig Mia. Ő az, akivel együtt kellene éreznünk, de valamiért ez nem sikerül. Én el tudnám azt fogadni, hogy mit tesz azért, hogy megszerezze a pénzt, hiszen mindenkinek szíve joga azt csinálni, amit szeretne. De hogy lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy ő nem örömlány, azt egy picurkát erősnek érzem. Még az első pasinál, Wesnél meg is érteném a dolgot, hiszen valami alakul kettőjük között, ami azért több, mint egy "eszkortkapcsolat", de amikor a szívét és a lelke nagy részét a férfinál hagyva átköltözik a második kuncsafthoz, körülbelül 10 percnek kell eltelnie, mire Mia már West elfeledve azon morfondírozik, hogy vajon mikor fogja a férfi lefektetni. Aztán a harmadikhoz továbbköltözve, az első kettőt rém gyorsan elfeledve az új ügyfélre próbál koncentrálni... Én értem, hogy ez munka és itt "feladat" van, de akkor ne magyarázza nekünk azt, hogy ő nem örömlány. Itt szerintem elnevezés kérdése az egész és nem véletlen, hogy még a történetben is mindenki erre asszociál az "eszkortlány" elnevezés alapján.
Hogy mi fogott mégis meg a történetben? Pont a három különböző férfi története, bár én úgy éreztem, hogy Wesre elég sok időt hagyott az írónő, ott azért jobban bele tudtam élni magam a történetbe - sőt őszintén bevallva, nekem ő eddig a befutó, őt nagyon imádtam én is:). A másik kettőnél sajnos azonban nem ezt éreztem. A második ügyfélnél nem is zavart nagyon, hogy nem mélyedtünk nagyon bele abba az egy hónapba, mert nekem Alec nem volt igazán szimpatikus, nem is nagyon tudtam a történetükkel mit kezdeni. Ellenben a harmadik ügyfél, Anthony! Úristen, az ő története nagyon tetszett, ott viszont nagyon keveselltem, amit kaptam belőlük. Picit úgy is éreztem, hogy nagyon össze lett csapva a részük, hiszen ami ott történt, azért az nem egy hétköznapi dolog volt, ráadásul a körülmények sem olyanok voltak, amelyek ennyire könnyen megoldódtak volna a valós életben. De hát ez egy regény, az írónőnek meg szíve joga olyan hosszú részeket írni, amiket ő akar. Mindenesetre nekem kevés volt:).

És hogy mennyire forró a történet? Ezt mindenképpen +18-s karikával látnám el, mert ahhoz képest, hogy Mia "csak" eszkortlány, azért beleveti magát az élet sűrűjébe. Nem is nagyon volt olyan lap, ahol ne történt volna valami. Erre legjobb példának a kollégáimat hoznám fel. Amíg olvastam, addig bevittem magammal a munkahelyemre is, ahol a fiúk azonnal lecsaptak a könyvre, a címe teljesen lázba hozta őket. Bele-belelapoztak, sőt a mi és az egymás szórakoztatására fel is olvastak belőle, de bárhol ütötték fel a könyvet, mindenhol valami forró szexjelenetbe botlottak. A végén már vetélkedtek, hogy ki tudja olyan résznél kinyitni a könyvet, ahol nincs szexjelenet. Nem nagyon lett győztes:).

Összességében, ha Mia gyengécske jeleneteit nem veszem figyelembe, akkor engem elszórakoztatott ez a könyv és kíváncsian várom, hogy hogyan fog folytatódni (bár egy picike ízelítőt már kaptunk belőle a könyv végén, hogy ki várható az áprilisi "kuncsaftnak"). Azért én valahol várom azt, hogy nem minden ügyfél lesz ilyen szőke herceg fehér lovon, mert rendben van, egy ilyen regénynél a szépet és a jót szeretnék olvasni - amolyan "Micsoda nő" stílusban, de valahol viszont várnék egy pici realitást is, mert nem hiszem, hogy pont tizenkét tökéletes férfiba nyúlna bele Mia. De majd meglátjuk. Én mindenesetre Wesnek szurkolok!

Borító: Nagyon tetszik, szerintem teljesen jól illik a történethez

Kedvenc karakter: Weston, Tony és Hector

Szárnyalás: a történet egyedisége

Mélyrepülés: ahogy Mia megpróbálja elmagyázni nekünk, hogy ő nem örömlány, ő annál több...

Érzelmi mérce: szigorúan 18+ a történet, a hozzá tartozó nagyon forró szexjelenetekkel

Értékelés: 

Nyereményjáték:
Minden állomáson egy-egy híres és jóképű pasi fotóját találjátok majd a bejegyzéseknél a játék rész alatt. Amellett, hogy nézegethetitek őket, a Rafflecopter dobozba be kell írnotok a pasi nevét, és a hónapot, amelyikben ünnepli a születésnapját! 

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
November 11 - Kristina blogja
November 13 - Deszy könyvajánlója
November 15 - Zakkant olvas
November 17 - CBooks
November 19 - Kelly Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók