KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 19., szombat

Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kate O’Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja a tizenhárom éves Emily és Pegazus veszélyekkel teli kalandját, melyben mitológia és valóság csap össze.
Tartsatok velünk, hiszen a rengeteg érdekesség mellett nyerhettek is! Állítsátok magatok mellé Fortunát, és vigyétek haza a könyv egy példányát.

Könyvmolyképző Kiadó
272 oldal
Fordította: Varga Tibor
Goodreads: 4,22
Besorolás: middle-grade, fantasy

A mitológia és a valóság egy új legendában csap össze!

Rick Riordan, a PERCY JACKSON sorozat írójának ajánlásával!

Amikor Pegazus egy borzalmas viharban a tizenhárom éves Emily otthonának tetején landol, a lány élete örökre megváltozik. A mondabeli, gyönyörű szárnyas csődör hátán azonnal őrületes csaták közepébe csöppen, amiben a görög istenek csapnak össze a nirádoknak nevezett négykarú kőóriások népével.
Vajon sikerül megmenteni az Olümposz lángját, mielőtt az örökre kialudna?

Két részre bontanám az értékelésem, az első felét olvassák a gyerekek, vagy akik a gyereküknek szánják ezt a könyvet, a második részben a felnőttekhez szólnék.
Megtámadták az olümposziakat! Most egy olyan történetet kapsz a kezedbe, ahol a görög istenek (római nevükön, vagy keverve) nem halhatatlanok, nem állnak mindenek felett, őket is le tudják győzni, mégpedig a nirádok. Nem tudni honnan jöttek, ki küldte őket, csak úgy jönnek és harcolnak. Egyedüli fegyver ellenük Pegazus kantárja és patkója, valószínűleg ez az aranyötvözet kivételes dolog, csak ez az, ami árthat nekik. De jaj, ezt épp el akarja lopni Paelen, a tolvajok istene, és sikerül is neki, miközben próbálja a harc kellős közepén Pegazust megragadni. Egy tér-idő-vihar ugrással a mai New Yorkba kerülnek, Paelen nagyot zuhanva az utcán landol, Pegazus pedig Emily lakásának tetőkertjében. A 13 éves kislány egy osztálytársa,  a magánakvaló, de Pegazus rajongó Joel segítségével megpróbálják megmenteni a szárnyas teremtmény életét. Közben Paelen kórházba kerül, ahol ufónak nézik a gyors gyógyulása miatt, de a kantárt elveszik tőle, ami miatt kénytelen együttműködőnek tettetni magát. Sajnos a nirádok is átjutottak az időkapun és üldözik mindnyájukat. Sok izgalmas kaland vár rájuk, míg utat találnak a meneküléshez, de ez még nem minden, Emily-re még nagyobb megpróbáltatások várnak az Olümposzon.

Mindez remekül hangzik, és ha 9-13 éves vagy, nagyon fogod élvezni a könyvet. Mindig történik valami szomorú, amit egy kis humor követ, majd izgalmas harcok követik egymást, és kezdődik újra a menet. Gyorsan olvasható a történet, nincs benne sok magyarázat, nem fog a szerző logikai kérdésekkel untatni. Szerethetők a karakterek, fiú vagy lányként is azonosulni tudsz valamelyik főszereplővel,  mindenki hajt végre hőstetteket, senki sem adja fel. Ha szereted a  mitológiai alakokat, ne hagyd ki ezt a történetet!

Gyerekek, innentől már nem nektek szól a bejegyzés!
Felnőtt olvasók, akik a gyönyörű borító miatt, vagy a Pegazus, Olümposz címszavak miatt veszitek meg a könyvet, mert rajongói vagytok a görög mitológiának, ti bizony csalódni fogtok. Kezdjük azzal, hogy az isteneitek már a könyv elején elvéreznek, láthatjuk a haláltusájukat premier planban. Még Pegazus is lándzsával az oldalában küzd az életéért. Hogy miért? A nirádok! Nincs megmagyarázva róluk semmi, csupán ennyi:
A nirádoknak valahogy akkora hatalmuk volt, hogy a legerősebb olümposziakat is képesek voltak megölni.   Valahogy... értitek?
Azoknak főleg nagy csalódás lesz, akik ismerik Percy Jacksont, nem lehet nem észrevenni a rengeteg koppintást és a szerző ezt még összemixeli a Men in Black filmekből vett klisékkel.
A karakterfejlődést el is lehet felejteni, egyedül Paelen volt az, aki mutatott pozitív irányú változást, de ez sajnos nem menti meg a többiek egysíkúságát. Magyarázatot gyakorlatilag semmire nem kaptam, engem már az is szemöldökrángatásra késztetett, hogy Emily miért fordult egy olyan osztálytársához segítségért, akit addig agresszívnek és kiállhatatlannak ismert? Ja és a regény összes halandó szereplője könnyen és gyorsan elhitte a olümposziak létezésének és a mai New Yorkba jutásának tényét és helyénvalóságát.
Tudjátok, mit nem értek? Hogyan adhatta ehhez az ajánlóját Rick Riordan? Á, megvan. Pontosan tudta, ha valóban elolvasta, hogy ez nem egy rivális történet, nem egy lány változatú Percy Jackson.
Ha tesztelném, hogy mi maradt meg a fejemben pár nappal az olvasás után, a válaszom az, hogy gyerekkönyvben nem olvastam ennyiszer a kínzás szót, mint ebben. 
Kizárólag gyerekeknek ajánlom max 13 éves korig.

Borító: Gyönyörű.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Ó, hát az nem volt.

Mélyrepülés: Nehéz választani..

Érzelmi mérce: -

Értékelés:



Nyereményjáték:

Mostani játékunk során a római mitológiában való jártasságotokat teszteljük.
Minden állomáson láthattok egy képet, rajta különféle dolgokkal. Ezek alapján ki kell találnotok, melyik római istenre gondoltunk, majd beírni a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ám ez még nem minden! A nirádok ugyanis elrejtettek néhány félrevezető dolgot a fotókon - második körben tehát arra kell rájönnötök, melyek ezek, majd az oda nem illő tárgyak/jelenségek betűjelét beírni az erre kijelölt részbe. Összesen tehát 8 mezőt kell kitöltenetek ahhoz, hogy megnyerhessétek a könyv egy példányát.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway


Állomások:
11/15 Sorok Között
11/17 Dreamworld
11/19 Kelly & Lupi olvas
11/21 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók