KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 20., vasárnap

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses - Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara #1)


Sarah J. Maasról már az Üvegtrón sorozatánál kiderült, hogy hatalmas mesemondó, aki szereti a megszokott történeteket újraírni. Az ACoTar külföldön már meghódította az írónő rajongóit, így most itt az idő, hogy nálunk is megismerjétek Feyre, Tamlin, Rhys, Lucien és a többiek történetét, a Szépség és a Szörnyeteg egy új feldolgozásában. 

Tartsatok velünk, mert az értékelések mellett érdekességeket tudhattok meg a regényről, illetve egy kilenc állomásos “próbán” bizonyíthatjátok a rátermettségeteket, a három legügyesebb és legszerencsésebb pedig a könyv egy-egy példányával lehet gazdagabb!

Könyvmolyképző, 2016
512 oldal
Fordította: Hetesy Szilvia
Goodreads: 4,3
Besorolás: New Adult, fantasy

Amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. Magával hurcolja a lányt egy baljós és mágikus vidékre, amit ő csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.

Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden hazugságot és figyelmeztetést, amit korábban a tündérek veszedelmes világáról hallott. Azonban a birodalom felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és a lánynak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.Szexi, akciódús új sorozat – lehetetlen letenni..


Újabb értékelést már nem írok, bár akik ismernek tudják, hogy mennyire odavagyok ezért a sorozatért, így bármikor tudnék újra és újra ömlengeni róla:). 
A régi értékelésemet ITT olvashatjátok (érdemes elolvasni, mert a játékban majd segíthet:), az értékelés helyett pedig én most egy extrával készültem.

Blogturné extra - Interjú és karakterfordítás az írónővel

Kérdés: - Az ACOTAR úgy van felcímkézve, mint "a Szépség és a Szörnyeteg elegyítése egy kis tündér mendemondával". Miután már olvastam egy pár variációját a Szépség és a Szörnyetegnek és Tam Linnek, teljesen lenyűgözött, hogy az ACOTARban ez a két történet mennyire zökkenőmentesen lett vegyítve. Amikor elkezdeted megírni az ACOTAR-t, a történetből mennyi volt már meg a fejedben?  Hogyan döntötted el, hogy a legendás ballada / tündérmese melyik részét szövöd bele a történetbe és mit adtál te hozzá, hogy a történet inkább a sajátod legyen?

Válasz: - Először is  - köszönöm szépen! Annyira hihetetlenül kedves, hogy ezt mondod! A válasz pedig a kérdésedre.... Habár az ACOTAR három különböző tündérmesét elegyít / mesél el újra, de már az elejétől kezdve tudtam, hogy ez egy saját, eredeti fantasy regény lesz - fejet hajtva az itt és ott lévő történeteknek és az ihletnek. Így, amikor elkezdtem megírni, volt egy homályos elképzelésem arról, hogy a történet merre menjen annak a három mesének és a hatásuknak köszönhetően, de hagytam azt is, hogy a fejembem lévő történet és a szereplők abba az irányba menjenek, amerre akarnak. 

Kérdés: - Az ACOTAR-ban több forró jelenet van, mint az Üvegtrón sorozatban, így megkérdezem, hogy találkoztál-e a szerkesztő / kiadó részéről elutasítással vagy ellenállással, hogy mi szerepelhet és mi nem ebben a könyvben?

Válasz: - Ami azt illeti, nem! Az én csodálatos kiadóm már az elejétől kezdve megengedte, hogy felnőtt tartalom is lehessen ezekben a könyvekben, ami egyszerre volt megkönnyebbülés és öröm. Bámulatos, ha a jeleneteket úgy írhatod meg, ahogy el akarják mondani magukat - és a kiadóm ebben teljes mértékben támogatott!

Kérdés: - Feyre ugyanolyan vagány hősnő, mint Celaena. Mi volt az az egy dolog, amit Feyre karaktere magadról megtanított és amit Celaena még nem tett meg?

Válasz: - Milyen érdekes kérdés! Feyre határozottan azt tanította meg, hogy erő van abban, ha megnyitod magad egy másik személynek, a szerelemnek, az életnek. Még ha ez elég rémísztő is, még ha meg is sebezhet, de akkor is van erő abban, ha megnyitod ezeknek magad.

Kérdés: - A tündér szereplők általában nagyon jók a szavak kifordításában, nagyon trükkösek és megtévesztőek. Volt olyan közülük, aki becsapott téged, miközben írtad a történetüket, vagy te magad hazudtál nekik? Ha igen, akkor mesélnél nekünk többet ezekből az élményekből?

Válasz: - Haha, mialatt írtam az ACOTAR-t, határozottan volt néhány meglepetés, amelyet nem láttam előre. Mint például Rhys. Ó, Rhys. Minden tervezés nélkül sétált be az oldalra és teljes mértékben átvette a hatalmat minden felett. De egészen addig nem vettem észre, hogy mi és ki is ő valójában, ameddig nem mélyedtem bele jobban a könyvbe.

Kérdés: - Ha örökre maszkot kellene viselned, milyen stílusút vagy témájú maszkot viselnél és az hogyan képviselne téged, mint személyt / írót?

Válasz: - Alexander McQueen. Nem is kérdés. Tökéletes kombinációja lenne a romantikának, a sötétségnek és az epikus dicsőségnek. Mint amit alapvetően én is írok. 

Interjú Luciennel:

Kérdés: - Amikor Tamlin behozta Feyrét a világodba, mi volt az első benyomásod róla? Tényleg elhitted, hogy képes megtörni az átkot?

Válasz: - Ha nem hivatalosan beszélünk - amit a kedvedért javaslok - amikor először megpillantottam Feyret, azt gondoltam, hogy Tamlin elveszítette az átkozott eszét. És amikor rájöttem arra, hogy Feyre jelenléte azt jelentette, hogy a barátom halott... Átok vagy nem átok, nem bántam volna, ha Tamlin átadja a Bogge-nak. Szóval, nem - nem gondoltam, hogy vajmi esélye is van arra, hogy megtörje az átkot. Azt gondoltam, hogy aljas volt, kegyetlen és tudatlan. Szerencsére Feyre megváltoztatta a véleményemet. Egy kicsit.

Kérdés: - A Tamlinhoz való hűséged megkérdőjelezhetetlen, de ha lenne egy dolog, ami ezt megváltoztathatná, mit gondolsz, mi lenne az?

Válasz: -  Az egyetlen dolog, ami megváltoztathatta volna, az már hosszú, hosszú ideje halott.

Kérdés: - Nem volt esélyünk rá, hogy megismerjük a szerelmedet. Mesélnél róla egy picit?

Válasz: - Nem akarok erről beszélni. Soha.

Kérdés: - Ha egy dolgot kérhetnél, az mi lenne?

Válasz: - Hogy visszakaphassam őt és elfutni jó messze attól a pokoltól, amivé Prythian vált.

Kérdés: - Mint tündér, jó vagy a szavak kifordításában, mi volt a legnagyobb hazugság / csavarás, amit valaha is mondtál?

Válasz: - Nem lennék jó hazudozó, ha ezt elismerném, ugye?

Kérdés: - Tudom, hogy halhatatlan vagy, de csak kíváncsiságból, gondoltál már a halálra? Mit gondolsz, mi lenne a sírfeliratodon, ha egyszer meghalnál?

Válasz: - Itt nyugszik A Rókák Legravaszabbika és a Leghűségesebbike.
.... Vagy valami hasonlóan lenyűgöző. De menj és beszélgess Feyrével a halálról - ő nagyon szeret eltűnődni az ilyen dolgokon.


Nyereményjáték:
Feyrének a regényben különböző próbákat kell kiállnia, ezért úgy gondoltuk, hogy Nektek is ez lesz a dolgotok. Minden egyes blogon egy-egy feladatot/fejtörőt kaptok és a helyes válasz(oka)t kell beírnotok a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Most mindenképpen érdemes tüzetesen végigolvasni az értékeléseket, mert jó pár kérdésre ott kaphattok válaszokat. És mi lesz a jutalmatok? Három ügyes játékos 1-1 könyvvel lesz gazdagabb!

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk!

A leírásból találjátok ki a könyvbeli szereplőt és írjátok be a nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe: 

Faj: főtündér

Külső: Rövid, kékesfekete haj. Sápadt arcszín. Rendkívül vonzó.

Személyiség: Meglehetősen arrogáns és “szégyentelen flörtőlő". Mestere a manipulációnak, a megtévesztésnek, a csalásnak és a hazugságnak.

Kedvenc időtöltése: repülés.


A blogturné további állomásai:
November 20 - Kelly Lupi olvas
November 21 - Függővég
November 22 - Sorok között
November 23 - Insane Life
November 24 - MFKata gondolatai
November 25 - Deszy könyvajánlója
November 27 - CBooks
November 28 - Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók