KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 8., kedd

Elle Kennedy: The Deal - Az üzlet


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából nálunk is megjelent Elle Kennedy nagysikerű Off-Campus sorozatának első kötetete, a The Deal - Az üzlet.
Hannah a traumát átélt lány és Garrett az iskola szépfiúja minden oldalon mosolyt csal az olvasók szájára, de vajon ez elég, hogy több lehessen közöttük, mint barátság? Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, gyertek és kövessétek a blogturné állomásait! Játszatok velünk és tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Könyvmolyképző Kiadó 2016.
440 oldal
Fordította: Barthó Eszter
Goodreads: 4,33
Besorolás: new adult, romantikus

A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával...
Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.
…ami jobban sül el, mint remélte. 
Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Természetesen nem hagyhattam ki az olvasmánylistámból Elle Kennedy regényét, hiszen a tavalyi évben szinte naponta futottam bele a magasztaló értékelésekbe. A nekem 95%-ban mérvadó Goodreads-en is  hihetetlenül gyorsan emelkedett az értékelők száma (jelenleg 64,5 ezer!) és az átlaga is nagyon magas. Tehát nagy várakozással kezdtem neki az olvasásnak, talán ez lesz a new adult listám etalonja!
A fülszövegben egészen jól kirajzolódik a történet, azzal szükséges még kiegészíteni, hogy Hannah múltában történt egy esemény, ami lelkileg erősen befolyásolja őt, a hozzá kapcsolódó  bírósági ügy pedig a családi kasszát csapolta meg, ami miatt alig tud találkozni a távol élő szüleivel.  Garrett nem küzd anyagi gondokkal, viszont a híres, korábban profi hokisztár apja elvárása rányomja bélyegét a hétköznapjaira. Tehát problémás múlttal rendelkezik a két fiatal.

Ami a legjobban tetszett a regényben az a szerző stílusa, remekül írta meg a két főszereplő váltott szemszögét, valóságosak a párbeszédek, tele szellemes adok-kapok játékkal, semmi erőltetett sallang nem került  a történetbe. Pontosan egyensúlyozott a lelkileg megviselő részek és a rengeteg humor között. Szépen bontotta ki a karaktereket, imádtam, hogy a két főszereplő lassan, idővel talál a szerelemre. Nem erőltette az írónő a szerelmi háromszöget, éppen annyi volt, amennyit megkívánt a történet. A szexi jelenetek kellemesek voltak, vagyis inkább hot hot hot.... Őszintén megmondom, pozitívan csalódtam Garrett-ben,  nem vártam tőle, hogy ennyire figyelmes és szenvedélyes lesz egyszerre, és főképp türelmes. Főleg azok után, mennyire nagyképűnek tűnt első benyomásra, mellesleg tényleg rendelkezik azokkal az adottságokkal, amitől akár beképzelt is lehetne. Hannah viszont azonnal szimpatikus lett, erős, két lábbal a földön járó lány, aki tisztességgel küzd a hétköznapokban, és nagyon szeretne sok év kihagyás után igazi kapcsolatot. A lány ének tagozatos, nagy tehetséggel, szívből énekel, úgy éreztem, a sportvonal kicsit leárnyékolta ezt a szálat.
Nagy erőssége a könyvnek a mellékszereplők felvonultatása... Garrett hokizik, egyik csapattársával bérel házat, ahol szinte folyamatosan zajlik a csapatépítés, bulizás, csajozás. Imádtam ezeket a srácokat, mert valóságosak voltak, néha állatok, néha tahók, de többnyire hatalmas szívvel megáldott igazi barátok, akik számíthatnak egymásra bármilyen ügyben.
Miért nem vagyok mégsem teljesen elájulva ettől a történettől? Lehet, hogy ez egyedi probléma, de én ennek a történetnek minden egyes fordulatát előre láttam, kitalálható volt minden csavar. Egyetlen pillanatra sem unatkoztam, nagyon olvastatta magát és kíváncsi is voltam minden újabb oldalra, de egyszer sem tudott meglepni, nem volt meg a végén sem az a katarzis érzés, egyszóval hiányérzetem volt a könyv befejezése után. Sajnos még egy  súlyos szemöldökrángatásom volt, és ez Logan-hez kötődik. Éppen ezért várom a következő részt, mely vele foglalkozik, ha jól sejtem. Kíváncsi vagyok mit hoz ki Elle Logan karakteréből.
Biztos vagyok benne, hogy a new adult műfaj  rajongói nagy örömmel fogják fogadni a regényt, én szívből ajánlom ezt a könyvet nekik, remek szórakozást nyújt az olvasók számára.

Borító: Imádom amikor a kiadó megtartja az eredetit!

Kedvenc karakter: Garrett

Szárnyalás: Egyértelműen az a jelenet, amikor Hannah berobog a hokicsapat zuhanyzójába Garrett-et keresve...  "Mindenhol péniszek!"

Mélyrepülés: A kliséhalmaz se zavarna, ha nem lenne ennyire kitalálható minden "fordulat".

Érzéki mérce: 18 éven felülieknek szól!  Nagyon jól megírt érzéki jelenetekkel!

Értékelés:


Nyereményjáték:

A The Deal - Az üzlet kötet egyik főszereplője Garrett, aki profi hokijátékos és egész életét a jégkorong határozta meg. Hazánkban, ha nem is a legnépszerűbb sportok közé sorolható a jégkorong, de bizony nekünk is vannak szép eredményeink.
Vajon mennyire ismeritek a hazai válogatottat?
Minden állomáson egy képet találtok és a játékos jelenlegi klubjának a nevét, ezek alapján kell megtalálnotok melyik játékost látjátok és beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.
(Képek forrása: http://www.jegkorongblog.hu )

Feladvány: csatár, Fehérvár AV 19


Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Állomáslista:

11.03 Kristina blogja
11.04 Insane Life
11.05 Angelika blogja
11.06 Sorok között
11.07 Deszy könyvajánlója
11.08 Kelly & Lupi olvas
11.09 CBooks
11.10 Dreamworld


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók