KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 3., csütörtök

Nicole Christie: Falling for the Ghost of You - Érzéki csalódás



Vannak tiltott szerelmek. De amikor olyan csábító! Vannak titkok. De amikor nem is számít rájuk az ember! A Blogturné Klub november 1-től ezeknek a titkoknak és a tiltott szerelemnek a nyomába indul az Érzéki csalódás blogturnéján, és hogy mi lesz a vége? Meglátjuk.

Könyvmolyképző, 2016
320 oldal
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Goodreads: 3.98
Besorolás: NA, realista, romantikus

Egyszer már megégette magát; vállalja-e újra a kockázatot?

A tizenhét éves Violet Mercer arra tér haza Hawaii-on töltött nyári vakációjából, hogy a barátja megcsalja egy barátnőjével. És ha ez önmagában nem volna elég pocsék dolog, az anyja hozzámegy egy férfihoz, akivel csak nemrég ismerkedtek meg.

A dolgok még kínosabbra fordulnak, amikor Violet találkozik az új, gazdag mostohaapjával és annak fantasztikusan jóképű fiával ­ aki előtt éppen aznap járatta le magát! Zane O'Connor szexi és elbűvölő... és egyáltalán nem Violet súlycsoportja. Őt látva Violet azt is elfelejti, hogy az exe egyáltalán létezik. De soha nem lehet esélye nála... igaz?

Vajon túléli-e a szerelem az igazságot?
Dobd fel vele a napod!

Őszinte leszek, ez a történet majdnem kimaradt az életemből. Valamiért nem jelentkeztem a turnéjára, majd Deszy kérdezett rá, hogy Kelly vagy én direkt nem veszünk-e részt a turnéban, mert szerinte ez a könyv tetszene nekünk. Újra elolvastam a fülszövegét, majd azonnal jelentkeztem, mert rádöbbentem, hogy igen, ezt olvasni szeretném.
Ahogy sokan mások, úgy néha én is vágyom valami egyszerűre, valami cukira, olyan történetre, ahol nem kell sokat gondolkodni és teljesen kikapcsol. A fülszöveg olvasása után úgy gondoltam, hogy ez a regény is ilyen lesz (és végre nem sorozat, tehát mindent megkapok egy könyvben), a történet is alapjában véve újdonságként hatott, tehát minden adva volt ahhoz, hogy ezt a regényt imádjam.
És mennyire jött be a történet? Hát lássuk.

Violet nincs jó passzban. A nyarat végig melóval töltötte, hazaérvén kiderül, hogy a pasija megcsalta és szakít vele. Ahogy elhagyja dúlva-fúlva a szakítás helyszínét, totál hülyét csinál magából egy dögös srác előtt, majd hazaérve kiderül, hogy az édesanyja sem vesztegette az idejét, a nyár alatt beleszeretettt valakibe, akivel már az esküvőt tervezgetik.
Az már csak hab a tortán, hogy kiderül, hogy a "dögös idegennel" elég sok időt fognak eltölteni együtt, hiszen Violet az édesanyja házasságával nemcsak egy mostohaapát, hanem egy mostohabátyót is kapott, aki nem más, mint az a srác, aki előtt leégette magát.
A "sok időt eltölteni" pedig hirtelen valósággá válik, amikor az édesanyja a párjával elutazik egy hónapra, Violetnek pedig egy véletlen folytán megszűnik a szállása, így kénytelen a mostohabátyjához költöznie. És innentől indul a móka!

Be kell, hogy valljam, a történet első felét imádtam. Egyszerűen képtelen voltam letenni a könyvet, annyira vicces, édes, humoros, romantikus volt a történet és persze azt sem hagyhatom ki, hogy forró jelenetekből sem volt hiány.
Violet hatalmas karakter, óriási humorral, még nagyobb szarkazmussal és ami az egészet tetézi, eszméletlenül szerencsétlen. Amit elronthat, azt el is ront, a kínos szituációk a lételeme. Az édesanyja ebben tökéletes párja, ketten felülmúlhatatlanok. Nem is csoda, hogy a legjobb rész az egész könyvben szerintem az első közös vacsora, ahol Violet édesanyja a létező összes módon "leégeti" a lányát. Nem tudtam abbahagyni a nevetést, annyira képtelen volt az egész helyzet:).
Zane pedig... igen, ő a tökéletes pasi ebben a történetben, mindene megvan, ami csak egy "szőke herceg" fegyvertárába kell. Jóképű, dögös teste van, humoros, intelligens és amikor kell, akkor nagyon tud flörtölni és udvarolni. Engem, ami igazán megfogott benne, az az, hogy végre nem egy focisztár volt, nem a helyi bandák főnöke, hanem egy "kocka". Oké, hogy nem az átlagpasik sorát gyarapította persze, de végre nem a kakaskodásaival és a "rosszfiús viselkedésével" keltette fel a figyelmet. És ez picit frissítő volt a sok "alfahím" története között:).
A két főhősünk együtt pedig? Violet még inkább sziporkázik - főleg, mert az ő szemszögéből ismerjük meg az egész történetet, így mindent az ő stílusában kommentál, a boldog, a szomorú és a nagyon szerencsétlen élményeit is. És ez annyira élővé teszi, hogy néha egy-egy megjegyzésével szinte magamra ismertem - de szerintem ti is így lesztek vele:).
Persze nem csak humor van a kettőjük között, hiszen ahogy összerázódnak, úgy lesznek egyre forróbbak a lapok, nem is tudom, hogy ki rágta jobban a körmét, hogy történjen már köztük valami - Violet, Zane vagy én:).
A történet pedig aranyos, romantikus, izgalmas - hiszen a kettőjük kapcsolatát próbálják titokban tartani, ami nem is annyira könnyű, hiszen annyira erős köztük a kémia, hogy komolyan vaknak kell lennie az embernek, ha nem veszi észre, hogy van köztük valami. De persze nem rózsaszín minden, hiszen, ha Violet túl is tudna lépni azon, hogy Zane-re a környék összes nője lelkesen ráröppenne (nem tud persze túllépni, de nő legyen a talpán, aki ezt szó nélkül elviselné:), a fiú pedig néha túlságosan is kedvesen fogadja ezt a "közeledést", akkor is ott van egy titok. Valami, ami tönkreteheti ezt az egészet.
És számomra itt romlott el az egész. De nagyon. Egészen a titok ki nem derültéig 5+ csillagos (lepkés) volt a történet. Tudtam, hogy lesz benne valami, ami megkavarja az egészet, mert nagyon szépen, sőt, túlságosan szépen haladtunk előre, de ez a csavar..... MIÉRT? Még valahol meg is értettem volna, hogy ki mit miért csinált, de hogy Violet erre nem jött rá magától? Ide még fűznék valamit, de azzal már spoilereznék:( - úgyhogy elégedjetek meg annyival, nálam nagyon lerontotta az olvasás élményét. Ezt még az epilógus tudta tetézni, ahol Zane számomra abszolút hiteltelenül viselkedett. Legalábbis egy annyi idős fiúhoz képest...

Szóval nehéz mit mondanom erről a könyvről. Az első felét imádtam, bármikor újraolvasnám, de onnantól, ahonnan bejön a csavar, háát, már nem mondanám felhőtlen szerelemnek a történetet. Ettől függetlenül tudom, hogy nagyon sokan szeretni fogjátok, még a számomra hihetetlen csavarral együtt is, úgyhogy hajrá, olvassátok el, aztán kíváncsian várom, hogy nektek mi a véleményetek róla:).

Borító: Nekem tetszik. Fiatalos, aranyos, amilyen a történet is maga

Kedvenc karakter: Zane, Violet és Violet anyukája

Szárnyalás: az a bizonyos első vacsora - amit Violet és az anyukája műveltek, az leírhatatlan:)

Mélyrepülés: a csavar... most komolyan.. nem volt jobb? Ennél rosszabb csak az epilógus volt...

Érzelmi mérce: vannak benne forró jelenetek - igen, ez már NA kategória :)

Értékelés:


Nyereményjáték:
Az Érzéki csalódás főhőse imádja a nyulakat, így mostani nyereményjátékunkban egy kis számolgatásra invitálunk. Minden állomáson találsz egy nyulas képet - lehet, hogy könnyen megtalálható helyen, lehet, hogy a képet egy szóra kattintva találod meg. Keresgélj! 

A képeken különböző számú nyulakat látsz. Nincs is más dolgod, mint beírni, az egyes állomásokon hány nyulat számoltál, a végén pedig plusz pont üti a markodat, ha azt is megírod, összesen, minden állomást összevéve hány nyulat találtál.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné további állomásai:
November 1 - Dreamworld
November 2 - Deszy könyvajánlója
November 3 - Kelly Lupi olvas
November 4 - Sorok között blog
November 5 - CBooks
November 7 - Insane Life
November 8 - Kristina blogja
November 9 - Letehetetlen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók