KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 23., péntek

Bessenyei Gábor: A feledés folyója (Az Olimposz legyőzése #2)


Indul az újabb istenvadászat! Az Olimposz legyőzése második részében Erik, Adria és Marcell ismét visszatér az ókori Görögországba, hogy helyrehozzák az időzavart, és leleplezzék az áruló görög isten újabb ármánykodásait...

Tartsatok velünk a blogturnén, ahol a Blogturné Klub négy bloggere mutatja be nektek a könyvet, sőt, egy példányt meg is nyerhettek belőle!

Könyvmolyképző, 2016
408 oldal
Besorolás: middle-grade, fantasy

Indul az újabb istenvadászat!
Marcell, Erik és Adria nyara más, mint a kortársaiké, hiszen a tanév végén hihetetlen kalandokba keveredtek. Lenyűgöző kalandokat éltek át, leleplezték az áruló görög istent és helyrehozták az időzavart.
Ám valami még sincs rendben. Egyre több furcsaság akad a jelenben.
Hogyan kerülnek hárpiák egy panelházba?!
Zeusz kérésére visszautaznak az ókori Görögországba, megtalálni a medréből eltűnt alvilági folyót, aminek vízétől a holtak elfelejtik az emlékeiket.
Az alvilág már az összeomlás szélén áll, az idő szövete meghasadt, és mitikus szörnyek szöknek át a jelenbe.
A jövő harcosai versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a feledés folyóját, mielőtt minden összeroppan. Ám ahogy nyomoznak, és megismerik az istenek korábbi tetteit, egyre több szörnyűségről hallanak. Talán még nagyobb a veszedelem, mint gondolták…
Hőseink újabb sodró kalandra indulnak. Tarts velük az izgalmas úton!

A tavalyi év nagy meglepetése számomra Bessenyei Gábor és a regénye volt. Nem hittem volna, hogy egy middle-grade könyv ennyire le tud kötni és ennyire tudom majd szeretni. De így volt, ezért méltán adtam rá 5 pillangót. Idén pedig megjelent a sorozat második része, amire boldogan vetettem rá magam. Bár az első résznek nem volt kifejezett függővége, de még élénken élt az emlékezetemben kedvenc halálistennőm, Kéer és a hozzá tartozó fergeteges jelenetek és persze kíváncsi voltam arra is, hogy a három főhősünk most milyen kalandba keveredik.
Mert ugye a három srác körül továbbra is zajlik az élet. Próbálnak visszatérni a saját életükbe, de újra furcsaságok történnek. Hárpiák jelennek meg a semmiből és riogatják az embereket. Végül megjelenik Klothó, elárulja, hogy hatalmas gond van, eltűnt Léthé, a feledés istennője és ismét összeomlás fenyegeti a világukat és az emberek világára is óriási veszély leselkedik. Főhőseink újra az ókori Görögországban találják magukat, hiszen maga Zeusz kéri ismét az ő segítségüket.

A regény újra a már megismert sémát követi egy bizonyos szintig, hiszen ugyanúgy egy rejtéllyel állnak szemben a fiatalok, amit csak a saját ügyességük és az istenek segítségével fejthetnek meg. Ami különlegesebb volt számomra, az az, hogy ebben a részben a srácok picivel több időt töltöttek a jelenben. Élveztem, hogy Gábor megmutatta, a srácoknak mennyire nehéz visszatérni a valóságba, hiszen ők már hősök, különleges képességekkel, amelyeket azért nem ártana titokban tartani. Persze ez több, mint lehetetlen, hiszen egy tetoválást, egy fegyvert, egy megnövekedett erőt azért előbb-utóbb valaki csak észrevesz. Hármójuk közül ráadásul Marcell van a legrosszabb helyzetben, hiszen az ő szülei azok, akik a leginkább aggódnak a fiúkért, látják, hogy valami nincs rendben, így a srácnak van a legnehezebb dolga, ő latolgat a legtöbbet, hogy mit is akar pontosan - a szülei normális fia lenni vagy pedig hőssé válni ismét a múltban.
Kéer (Forrás: http://bessenyeigabor.blogspot.hu/ ) 
Persze, Adriát és Eriket se feledjük, hiszen ők is fontos szereplői a történetnek. Tetszett, hogy az útjaik különváltak, így más-más szálon követhettük a nyomozást, de nehéz lett volna választani, hogy melyik kötött le jobban. Mind a három fiatal másért érdekes, más dologért izgalmas követni őket. És persze nem feledkezhetek meg a nagy kedvencemről Kéerről sem, "akinek" ugyanúgy vannak nagyon jó kis jelenetei, mint az előző részben - alig vártam, hogy végre újra összekerüljön Heraklésszel:)))) Azért, hogy ne legyen minden szép és jó vele kapcsolatban  se (ezt tényleg én írtam volna le jellemzésnek egy halálistennőről?:))), Kéer is elég sokat szenved, hiszen azzal, hogy segített a srácoknak, a pozíciójában változás következett be és ezt eléggé nehezen viseli.
A történet maga pedig elég jó felépített, így olvasva is éreztem, hogy hatalmas munka állhatott mögötte. Szerintem nem én leszek az egyetlen, aki olvasás közben úgy érzi, hogy hiába olvasott, hiába tanult róluk, szinte semmit nem tud a görög istenekről és a szerteszét ágazó családi kapcsolataikról. Valószínűleg, ha jobban ismerem a mitológiát, akkor lehet, hogy már jóval hamarabb rájövök a megfejtésre is, de így ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel próbáltam én is rájönni az összefüggésékre, mint a három főhősünk:).
Azért a két fiú, egy lány felállás előbb-utóbb a romantikát is hozza magával, még akkor is, ha a srácok még nagyon fiatalok, így a romantika inkább csak egy aprócska morzsát jelent, mint például a fiúk nem teljesen értik, hogy Adriát miért veszik nőszámban az ókori Görögországban, hiszen ő "csak Adria". De valami megindul bennük azért, így ha a sorozat még jó darabig folytatódik, akkor akár többet is kaphatunk a romantikából:).

És a történet vége? Ezt most már merném függővégnek nevezni, hiszen történik valami az egyik szereplővel, ami miatt úgy érzem, hogy lesz itt még izgalom bőven:). Úgyhogy kedves Gábor, tessék minél hamarabb a következő részt megírni, mert nagyon kíváncsi vagyok:).
Összességében egy olyan folytatást kaptam amit vártam, bővelkedett izgalomban, akcióban és humorban és persze úja bebizonyosodott, hogy nem ártana feleleveníteni a görögi mitológia tudásomat, hogy legközelebb gyorsabban rájöjjek a megfejtésre:).

Borító: Nagyon látványos és szép, tökéletesen illik a történethez

Kedvenc karakter: Kéer! és persze a csipet-csapat, de közülük is leginkább Marcell és Adria

Szárnyalás: Kéer jelenetei:)

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce:  valami picike romantika fellelhető már néha, de nem ezen van a hangsúly

Értékelés: 

Nyereményjáték:
Az Olimposz legyőzése sorozatban nagyon látszik, hogy a szerző, Bessenyei Gábor hatalmas kutatómunkát fektetett a történetbe, hogy mi, az olvasók jobban megismerhessük a görög mitológiát.
A mostani játékunk során azt teszteljük, hogy Ti mennyire ismeritek a mitológiai alakokat, és/vagy isteneket. Minden állomáson találtok egy leírást, nektek pedig meg kell fejteni, hogy kiről van szó. A megoldást a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük, és a könyv egy példányát sorsoljuk ki. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Az emlékezés istennője, a múzsák anyja.


A blogturné további állomásai:
December 22 - Sorok Között
December 23 - Kelly & Lupi olvas
December 27 - Deszy könyvajánlója
December 30 - Bibliotheca Fummie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók