KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 21., szerda

J.M. Darhower: Sempre - Mindörökké

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg J.M. Darhower: Sempre - Mindörökké című regényét. A történet nem véletlenül kapta meg a Rázós könyvek besorolást, két fiatal próbál kiszabadulni a maffia árnyékából, élet - halál árán. Négy blogger véleményét olvashatod erről a világszerte óriási népszerűségnek örvendő könyvről, és esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét, ha velünk tartasz a blogturné játékán.

Könyvmolyképző Kiadó - Rázós könyvek  2016. dec. 19
516 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,22
Besorolás: YA, maffia, realista, romantikus

Mindörökké tart majd, vagy pedig belepusztulnak?
Haven Antonelli és Carmine DeMarco igencsak eltérő körülmények között nevelkedett. Haven második generációs rabszolgaként elszigetelten élt a sivatag kellős közepén. Napjai kemény munkával teltek szörnyű bántalmazások között. Carmine gazdag maffiózó családba született, életét kiváltságok és kicsapongások határozták meg. Egy sorsfordulat mégis egymás közelébe sodorta őket. Titkok és hazugságok hálójában kell rájönniük, hogy noha látszólag különböznek, mégis több közös vonásuk van, mint bárki is hinné. A kaotikus, pénz és hatalom uralta világból Haven és Carmine is szabadulni szeretne, ám a születésük előtti események miatt a megsemmisülés fenyegeti őket.A csalás és a gyilkosság egy létforma része, amiben semmit sem adnak ingyen. Főleg a szabadságot nem. De vajon milyen áldozatot kell hozniuk érte? Elmenekülhetnek a múltjuk elől? És főleg mit jelent szabadnak lenni?

Nyáron olvastam először a regényt a nyaralás alatt, teljesen lenyűgözött és most, hogy itt a megjelenés és a blogturné, újra beleolvastam, megszűnt a külvilág, belefeledkeztem teljesen. Annyira jó ez a történet, imádtam minden sorát.
Nem először hallottam modernkori  rabszolgaságról, hiszen a hírekben időnként előfordul még itt Európában is, hogy egy-egy farmon, tanyán fogvatartott embereket dolgoztatnak embertelen körülmények között.  Az amerikai kontinensen ez jóval gyakrabban fordul elő, és ha a birtok tulajdonosa még a maffiához is köthető, nincs az a seriff, aki akár csak meg merné közelíteni a helyet. Haven az édesanyjával együtt raboskodik a kaliforniai sivatag közepén álló farmon, ahol mindennaposak a verések, nem kapnak elég ételt és az istállóban alszanak. Ráadásul a ház úrnője megfenyegeti a férjét, hogy tüntesse el a lányt, amit az édesanyja meghall, és szökésre beszéli rá a lányát. Persze elkapják és nagyon megverik, de váratlan segítséget kap. Egy orvos, dr. DeMarco felajánlja neki, hogy tartson vele, választhat egy másik életet. Haven nehezen hagyja ott az anyját, de mégis ezt tartja jobbnak, abban bízik, hogy talál majd segítséget és akkor visszamegy érte. Így kerül kisegítőnek a családhoz Észak-Karolinába, semmit sem hozva magával, csak az egy szál ruháját, ami rajta van. Nagy változás áll be az életébe, itt senki sem bántja, igaz,  hogy nem mehet ki a házból még, de saját szobát, ruhákat kap. A házban él még az orvos két fia, Dominic és Carmine, anyjukat évekkel ezelőtt meggyilkolták. Dr. DeMarco sok időt tölt távol, így mindenki örül, hogy a lány majd a gondjukat viseli. Hová utazik? Ó, csak Chicago-ba, a La Cosa Nostra elkötelezettje, amitől megpróbálja a lehető legmesszebb tartani a családját, amíg csak lehet.
Dominic rendes srác, jól tanul, állandó barátnője van, ellenben Carmine a rosszfiú a családban, aki mindig bajba keveredik. Feszegeti a határait, és ezt főleg az apja tűrőképességén teszteli. A lányok egy éjszakánál tovább nem érdeklik, érzelmeket nem pazarol rájuk. Focizik, de nem veti meg az alkoholt és a drogokat sem. A magatartásának megvan a magyarázata, kicsi kora óta gyötri a bűntudat, ő ott volt, amikor az anyját lelőtték, és ez az emlék nem homályosul, a rémálmoktól nem tud aludni sem.
Ez a két sebzett fiatal először nagy ívben  kerüli egymást, csak lassan, apró lépésekben alakul ki közöttük a barátság, majd szerelem.

"Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem úgy sújt le valakire - tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed."

A Sempre  különleges helyet foglal el az olvasmányaim között. Ez a történet volt az első maffiás ya könyvem, aminek olvasása során rá kellett döbbennem, mennyire könnyű megkedvelni  a törvény másik oldalán állókat. A szerző pedig a kedvenceim közé lépett. Egyetlen pillanatra sem hagy unatkozni, hiszen az első döbbenetes fejezet után a szívedbe zárod a főszereplőt és tudni akarod, hogy mi lesz a sorsa. Lenyűgözően ír ez a nő az érzelmekről, nem csak a két szerelmesre gondolok itt, hiszen sokkal többről szól ez a regény. A fiatalok felnőtté válása ebben a történetben külön-külön már nagyon korán elkezdődött, de miután találkoztak, utána alakítják egymást igazán felnőtté.  
Az írónő Vincent DeMarco karakterébe beleadott mindent, tanítani lehetne a  vívódásait és kétségbeesett harcát a belső békéjéért. A szerző gyönyörűen végigvitte a fejlődését, azt, hogy mennyire megváltoztatta az életét Haven "megmentése". Mennyi mindent tanulnak ettől az ártatlan lánytól a fiával együtt. Carmine életében gyökeres változást hoz Haven, az addig önpusztító életet élő srác képes lesz újra szeretni és felelősséget vállalni.  Imádnivaló a szerelmi szál, rég nem találkoztam ennyire édes párossal. Carmine nem a gyengédséghez van szokva, mégis megtanulja, hogy visszafogott legyen, még véletlenül sem akarja megijeszteni a lányt. A végletek embere, az extrém védelmező ösztönök és az indulatkezelési problémák között megtalálni az egyensúlyt nem könnyű. De Haven kihozza belőle a legjobbat.
Haven számára kinyílik a világ, az addig ismert szolgalét után lehetősége lesz megismerni a világot, a tárgyaktól a fogalmakon át az érzelmekig, folyamatosan zúdul rá az Élet maga. És neki fel kell fedeznie ezt a világot és meg kell tudnia hol a helye és ki is ő valójában.
Nem lett volna ennyire remek a könyv a jó mellékszereplők nélkül. Élveztem minden jelenetet, amelyekben összeült a "család" Chicago-ban vagy a DeMarco házban. Corrado és Celia voltak még a kedvenceim. 
Nos, a történet bizony tartalmaz jócskán szívszorító jelenetet, visszaemlékezést, amik lelkileg odavágnak az olvasóknak. A maffia révén pedig nem maradnak el a lövöldözések, vagy épp a kivégzések sem, a szerző abszolút nem kíméli az olvasót. 
Sokat gondolok arra, kinek mit jelent a szabadság, a szereplőknek, az olvasónak, mennyire mást jelent a világ más-más szegletében.  Mit érzett Haven, amikor szabadon járhatott, amikor megkapta a kiérdemelt bizalmat ? És mit jelent a szabadság Carmine-nak? Ő hiába nőtt fel szabadon, ha a jövője kőbe van vésve, és gyakorlatilag nincs szabad választása?
Mit jelent nekem a szabadság? Szabad gondolkodást! Ami a saját fejedben van, az a tiéd, és nem veheti el tőled senki. Soha senki nem nézhet a fejedbe, csak saját magad. Ne add alább soha, légy szabad  és olvass mindörökké.

Borító: Nekem hiányzik a fegyver, ami az eredetin is rajta van.
 
Kedvenc karakter: Carmine

Szárnyalás: Annyi vicces poén van a történetben Haven tudatlanságára alapozva, például a mackó a málnásba mondás, ezek a részek mosolyt csaltak az arcomra.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: A gyilkosság, bántalmazás, stb miatt eleve felnőtt olvasóknak való. A szerelmi szál pedig édes és az olvasók korának megfelelően adagolt.

Értékelés:






Játék:

Négy állomás - Négy meghatározó dolog a történetből. Nincs más dolgotok, mint minden állomáson beírni a megadott kérdésre a választ a rafflecopter doboz megfelelő sorába! A képek segítenek! Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Kérdés: Mi a kedvenc itala Carmine-nek?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

12.21 Kelly és Lupi olvas
12.23 Insane Life
12.28 Deszy könyvajánlója
12.30 CBooks




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók