KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. január 7., szombat

Colleen Hoover, Tarryn Fisher: Never never - Soha, de soha

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Colleen Hoover és Tarryn Fisher közös sorozatának első része: Never never - Soha, de soha címmel. Mindkét szerző nagyon népszerű és sikeres, közös történetük garantáltan különleges élményt ígér. Hat blogger véleményét olvashatod Charlie és Silas küzdelméről az őket sújtó amnéziával szemben, kövesd az állomásokat és esélyed lesz megnyerni a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó 2016. december
176 oldal
Fordította: Kamper Gergely
Goodreads:
Besorolás: YA, misztikus, contemporary

Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!
Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.

Ma délelőtt óta vadidegenek.

A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.

Ne habozz! Imádni fogod.


Mindkét szerző roppant népszerű az olvasók körében, természetesen én is felkaptam a fejem, amikor megláttam ezt a sorozatkezdő kötetet, ami terjedelmét illetően egy fél könyvnek felel meg. Igazából ez a rövidség rögtön meg is zavart, mert az átlag 300-350 oldalas könyvek azok, amelyek tapasztalatom szerint a legjobban bejönnek nekem, amikkel 2 maximum 3 este alatt végzek. Nos, a Soha, de sohát egy ültő helyemben elfogyasztottam, egyszerűen nem tudtam letenni. Már itt jelzem az elején, hogy bizony helyes kis függővéggel zárul, szóval nagyon szépen kérem a kiadót, hogy ezt a sorozatot, ami konkrétan még két ilyen szösszenetet jelent, zavarják le még ebben az évben please!!!
A fülszöveg eléggé cseles, gyakorlatilag igazodik a méretekhez, nagyon keveset árul el, mégis felkelti az érdeklődést. Van tehát egy párosunk, akik egyik pillanatról a másikra amnéziába esnek, minden magyarázat nélkül. Iskolába vannak, de nem egy tartózkodnak egy helyiségben, külön-külön ébrednek rá erre az abszurd helyzetre, fogalmuk sincs, hogy kik ők, hogy hívják őket, nem ismerik fel a barátaikat, a testvéreiket, senkit. Hogy ne keltsenek feltűnést, ösztönösen sodródnak az árral, követik azokat, akik láthatóan a barátaik, így ebédidőben a "megszokott" asztalnál találkoznak, és mindketten veszik a lapot, hogy ők ketten egy párt alkotnak. Először nem is sejtik, hogy a másik is hasonló cipőben jár, de hamar kiderül, egyiküknek sem mond semmit az a tény, hogy ők négy éve szerelmesek egymásba. Elkezdenek közösen nyomozni, és minden egyes részlet ami kiderül a múltjukból, további zűrhöz vezet, ugyanis a családjaik viszályban állnak egymással, és egyikük sem nézi jó szemmel, hogy újra együtt vannak. Mert valami történt köztük, valami súlyos titok.
Egyszerűen imádtam az alapötletet, és az írás stílusa is rátett egy lapáttal, hogy azonnal megfogjon a történet. Folyamatosan fent tudják tartani a szerzők a feszültséget, remek arányban adagolják a romantikát, a drámát, csipetnyi humort is, és az amnéziás szál furcsaságai miatt a misztikum is körülöleli a történetet. Imádtam a helyszínt, New Orleans az egyik kedvenc városom, és a Bourbon Street atmoszférája a voodoo üzletekkel és a kajáldákkal valódi élményt nyújtott.  Váltott szemszögből mesél a két főszereplő, mindketten egyaránt hiteles karakterként  jelentek meg. Colleen írta Silas fejezeteit, Tarryn pedig Charlie szemszögét,  sikeresen megoldották a kétféle személyiség kialakítását is. Ezt úgy értem, hogy Charlie-nak és Silasnak volt egy saját személyisége, ugyanakkor rá kellett jönniük, milyenek voltak az amnézia előtt, mert ez nem egyértelmű számukra sem. Charlie abszolút elvonatkoztatta magát a korábbi énjétől, valahogy nem akart igazán azonosulni önmagával, mert az egyes részletek alapján úgy vélte, nem volt elég jó. Főleg nem volt elég jó Silasnak. A srác ennek a gyökeres ellentéte, ő vissza akar találni önmagához, és a szerelemhez, amit a lány iránt érzett. Ez egy olyan pont számára, ami ismerős, biztonságos, amihez ösztönösen vissza akar térni. De mindig ott van valami újabb részlet, ami újra és újra a bizonytalanságba taszítja mindkettőjüket.  Ott állnak ketten ebben a számukra ismeretlen világban, megvannak a közös fényképeik, a múltjuk kézzel fogható emlékei, de a fejükben minden kitörlődött, az érzéseik is. A vonzalom így is tagadhatatlan közöttük, de nem egyformán érzik ugyanazt. 
Van egy részlet a könyvben, ahol Silas lejátszik egy felvételt a telefonjáról, amiben rögzített egy behatolást a lány szobájába éjszaka, mert fel akarta köszönteni az évfordulójuk alkalmából. Végül egész más behatolás lett belőle... Nos, ez a rész mindent vitt, annyira cuki ez a srác, szerintem felkerül sok olvasó Best of Book Boyfriend listájára. Őt az első pillanattól imádni lehet, Charlie viszont bonyolultabb, de nagyon nagyon drukkolok nekik. Tudni akarom mi történt velük  valójában az amnézia előtt és mi fog történni most, miután a szerzők a  fent már említett függővéggel zárták a könyvet, ami azért halálra idegesít, de nem vonok le az értékelésből emiatt. Ide gyorsan a folytatást!!!

Borító: Pontosan visszaadja a történet hangulatát.
 
Kedvenc karakter: Silas

Szárnyalás:  A telefonos felvétel.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Egy emlékeiket elvesztő párnak kell újra egymásra találnia, ez olyan extra helyzet, hogy tudják, hogy megtörténtek már közöttük dolgok, mégis a jelenben olyan, mintha most ismernék meg egymást. Ettől különleges a szerelmi szál, ami a ya keretein belül marad.

Értékelés:


Blogturné extra: Íme egy fanmade trailer a történetről:




Játék:
Hat állomás, hat film! A játékunk természetesen az amnéziával függ össze. Minden állomáson egy-egy filmplakát részletet találsz, ami alapján ki kell találnod az adott film címét, melyben jelentős szerepet játszik az amnézia, illetve valamelyik főszereplő amnéziás. A feladatod az, hogy a film címét beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway


További állomások:

01.07 Kelly és Lupi olvas
01.09 Deszy könyvajánlója
01.11 Könyvvilág
01.13 CBooks
01.15 Dreamworld
01.17 Sorok között



2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Azt nem lehet tudni, hogy a folytatás mikor jelenik meg?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Azt nem lehet tudni, hogy a könyv folytatása mikor jelenik meg?

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók