KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. január 17., kedd

E.K. Blair: Bang

Művelt Nép 2016.
Fekete lótusz sorozat 1.rész
446 oldal
Fordította: Medgyesi Csilla
Goodreads: 4,24
Besorolás: adult,  dark romance, erotica

Úgy mondják, amikor bosszút állsz, elveszíted az ártatlanságod egy darabját. Csakhogy én nem vagyok ártatlan. Ellopták az ártatlanságomat. Nagyon régen ragadták el tőlem, azzal az élettel együtt, amit élhettem volna. És vele a lelkemet, az álmokkal és reményekkel teli ártatlan szívemet, amellyel megszülettem. Odalett. Eltűnt. És még választásom sem volt. Gyászoltam azt az életet. Gyászoltam az esélyeket. Eddig. Most készen állok visszavenni azt, ami mindvégig engem illetett. De minden tervben ott rejlik egy végzetes hiba. Olykor ez nem más, mint a szív.

Nem olvastam még semmit a kiadótól, tulajdonképpen Tijan: Fallen Crest High sorozatára várakozva néztem szét a megjelenéseik között, néhány fülszöveget átfutva megakadt a szemem a Bang-en. Mindig is érdekes emberi ösztönnek tartottam a bosszúállást, amin jókat lehet filózgatni, belemélyedni egy-egy történet kapcsán, mégis kinek van igaza, ki érdemli meg a büntetést, és vajon a főhős érez-e bármilyen mértékű elégtételt, ha a bosszúja beteljesül. Felkészültem tehát egy sötét hangulatú, de azért romantikus történetre, amely erotikával mélyen átitatott lesz, és a főhős végül a saját erejéből megszívatja az ellenfelét. Hogy én mekkorát tévedtem!
A szerzőt megjegyzem magamnak, mert oda tudott szegezni a fotelembe, gyakorlatilag néhány óra alatt felfaltam a regényt, minden egyes oldal után egyre kíváncsibb lettem, mi lesz a következő lépés. Ez a nő őrült és tehetséges egyszerre. Az írásmódja lehengerlő, szókimondó és őszinte, hihetővé teszi az egész történetet. Remekbe szabott karaktereket alakított ki, ebben nem tudtam hibát találni, telitalálat volt minden egyes szereplő.
Ez a nő addiktív, vonz és taszít egyszerre, a cselekmény minden egyes eleme provokál, felkavar. Annyi mocsok, brutalitás, fájdalom, szenvedés kavarodik a történetben, azt gondolnád, ezt már nem lehet felülmúlni, de a következő fejezetben kapod az újabb adagot. Amikor azt hiszed, már nem lehet fokozni, akkor 180 fokos fordulatot vesz az egész, a hideg számítás mellé bekapcsolódnak az érzelmek, amik mindent megváltoztatnak.
Ez a nő zseniálisan építette fel a dramaturgiát. Először nem érted, hogy Nina miért teszi amit tesz, miért játszik odaadó feleséget a gyűlölt férje, Bennett oldalán. Egyes szám első személyben mesél, minden egyes apró rezdülését ismerheted, ahogy a bál szervezése kapcsán megismerkedik a szállodatulajdonos Declan-nel. Lépésről lépésre követhettem, ahogy behálózza a pasit, felhasználva minden női praktikát, emberismeretet, trükköt. Évek óta megvan a terv, amit fogadott testvérével, Pike-al találtak ki, és végre megtalálták hozzá a megfelelő alanyt. És még mindig nem tudod, miért??
Ez a nő az arcodba vágja! Kegyetlenül, nem kímélve a kedves olvasót, Nina elmeséli a gyerekkorát, miken ment keresztül a nevelőszüleinél a négy évvel idősebb fogadott bátyjával együtt. Abban az isten háta mögötti lepusztult házban milyen perverz, beteg állat dolgok történtek velük, tehetetlenül szenvedtek évekig, nem mertek beszélni róla, mert féltek, hogy örökre elszakadnak egymástól.
Két idősíkon halad a szerző, egyik választ kapod a másik után, és már nem tudod eldönteni, ki jó és ki rossz, nem tudod ki mellé állj, van létjogosultsága egyáltalán a bosszúnak?
Ez a nő .... nagyon vigyázz, mert ez a nő meghúzza a ravaszt, és iszonyú nagyot szól. Képes a történet utolsó negyedét még jobban felpörgetni, de addigra már olyan sűrűn szőtte Nina a saját maga köré font hazugsághálóját, hogy nem képes kikeveredni belőle. Baaaaaaannnnggg.
Ez a nő megalkotott két olyan pasit is ebben a regényben, akik mellett nem tudsz érzelmek nélkül elmenni, ez pontosan a swoonworthy kategória. Pike az, aki 8 éves kora óta Nina mellett áll, ő az, aki megérti minden rezdülését, ő az, aki bármennyire kevés időre is, de feledtetni tudja vele a jelen nyomorúságát. El tudja érni, hogy mindig visszataláljon hozzá, mert szüksége van arra, amit nyújtani tud neki. Pike-nak egy dolog számít, hogy védelmezze és  boldognak lássa Ninát. De van az a határ, amit nem szabadna átlépnie.
És ott van Declan. Először puhatolózás, kihívás, felismerés Nina részéről, igen, itt van végre az a személy, aki megfelel a céljainak. Declan kemény, nagy farokkal rendelkező domináns pasi, aki szépen belesétál a csapdába, hogy aztán ő ejtsen áldozatot. A szívnek édesem, nem tudsz parancsolni. Minden egyes találkozással mélyült a kapcsolatuk, Declan hosszú idő után, de megnyílt Nina felé, és feltárta sebezhetőségét. Ez ráébreszti a nőt, hogy mennyi közös van bennük, és a hazug élete helyett Declan mellett valódi életet élhetne.
Bennett is jó pasi, de vele nehéz, mert egyáltalán nem láttam a fejébe. Kívülről egy nagyon szerelmes pasi, aki odavan a feleségéért, kicsit lehetne bonyolultabb a személyisége, nekem vegytiszta volt.
Ezt a nőt felmagasztalom az egekig, mert nem tudok még egy írót mondani, aki ennyire beteg és csodálatos egyszerre, aki ilyen tabudöntögető témákat lazán kiráz az ujjából, mély érzelmeket kiváltva az olvasóiból. Fél csillagot viszont le kell vonnom egyrészt Nina vaksága miatt Pike irányában, illetve a történet vége miatt, ami sokkolt, de annyira, hogy azonnal utána néztem a folytatásnak, ami némileg megnyugtatott. Persze nem árulom el mi az, de nekem a vége nem sült el a kedvemre....Bang!
Köszönöm az olvasás lehetőségét a kiadónak, megrendelhető ITT.


Borító: Eredeti, figyelemfelkeltő.
 
Kedvenc karakter: Declan

Szárnyalás: Az álom, a kórházban, tele szimbólumokkal.

Mélyrepülés:  A nevelőapa.

Érzéki mérce: Kizárólag felnőtt olvasóknak, sőt nem árt, ha már olvastál némi dark erotikát, ne ez legyen az első, ahhoz túl kemény!

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók