KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. április 29., szombat

24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál élményeim

Egy hét telt el a könyvfesztivál óta, most végre sikerül egy kis időt szakítanom az élménybeszámolóra, amit általában Lupi szokott megírni, de sajnos ő most nem tudott eljönni, nagy bánatomra.
Meglepő volt, hogy az idén nem volt belépőjegy, bár korábban is le lehetett vásárolni, nem bántam, hogy ezt kiiktatták a szervezők.
Az első találkozóm Deszy-vel karöltve fél 11-kor kezdődött, egy privát beszélgetésre invitáltak minket young adult témában, mondhatom nagyon kellemesen elbeszélgettünk, és hasznosnak minősítettük a találkozót.
Innen az első utam a Könyvmolyképző standjához vezetett, ahol azonnal lecsaptam Colleen Hoover: Maybe Someday könyvére, ezt mindenképp meg akartam vásárolni. (Egyébként maximum 3 db könyv volt az előzetes terv, illetve max. 10e Ft) Itt összefutottam Maisch Patríciával a Szembetűnő blog szerzőjével, nem mellesleg BTK csapattagom is, kiörömködtük magunkat, mivel személyesen most találkoztunk először. A General Press-nél átvettem a Lady Cassandra meghódítása című könyvet.  Deszy-t megkértem jöjjön ki velem Szaszkó Gabihoz, aki a külső Maximos standnál dedikálta első regényét. Vittem a saját példányomat, de egy hirtelen ötlettől vezérelve megkerestem a Maxim épületen belüli standját és vásároltam még egy példányt Lupinak is, meglepetés gyanánt, ha már nem tudott kijönni. A Maxim standja előtt összefutottam Lizzykével, aki lelkes romantikus rajongó és blogger, évek óta ismerjük egymást, mindig találkozunk a könyves eseményeken. Persze ő is könyvekkel teli zacskóval távozott a Maximtól. Ismerősként üdvözöltem a standnál Nemcsók Adriennt, számos regényük szerkesztőjét, és megtudtam, hogy a feszten kettő áráért hármat kap akció van, így az Édes semmiség és a Maradj velem mellé még egy Maradj velem került a táskámba, amit ki fogunk sorsolni az olvasóink között!
Kimentünk Gabihoz, akivel itt találkoztam először, sok-sok levélváltás és chat beszélgetés után! Nagyon-nagyon drukkoltam a könyvének még kézirat korából, és nagy öröm volt látni, hogy a decemberi megjelenés után milyen nagy volt az érdeklődés a regénye iránt. Mivel Gabi külföldön él, korábban Lengyelországban, most pedig Birmingham-ben, nem lesz elérhető minden könyves eseményen, így örülhetett, akinek sikerült a fesztiválon dedikáltatnia a Maradj velem-et. Volt is egy kis sor amikor odaértem, aztán sor került a dedikálásokra is. Sajnos keveset tudtunk beszélgetni, legközelebb muszáj lesz kibeszélni, ami bennünk maradt. Például a következő résszel kapcsolatban - ami még idén megjelenik, és Gabi szerkesztői munkája is nagyon érdekel.
Rohannunk kellett Deszy-vel tovább, mert idén mindenképp be akartunk ülni a sci-fi-s kiadók előadására. Sok érdekességet tudtunk meg a Gabo SFF, a Fumax és az Agave háza tájáról, mik az idei terveik, mi most a trend külföldön és itthon, hogyan alakul a magyar szerzők megjelenése. Érdemes volt meghallgatni a kiadók álláspontját, később a nézői kérdésekre is szívesen válaszoltak. Az előadáson is összefutottam ismerősökkel, fel sem tudok sorolni mindenkit.
Ezután az első hivatalos BTK Para Piknik-re gyülekeztünk. Futólag láttam Aranymagot, minden könyves eseményen intünk egymásnak :) BTK-s tagtársammal Szatmári Beával is itt találkoztam először (Könyvvilág)  
Oké. Leteszem a nagyesküt, hogy jövőre fix helyünk lesz, a galérián például, ugyanis komoly érdeklődés volt az olvasók részéről és mondhatom, hogy jól elbeszélgettünk a BTK titkairól. Persze, hogy leginkább a kényes kérdések és a soha máshol meg nem osztott információk érdekelték a hallgatóságot. Akik végig kitartottak velünk a benti és a kinti beszélgetésen, különböző menő könyves swag-okat zsákmányolhattak. Idén a saját BTK jelvény mellé Kozári Andi (Függővég) által tervezett BTK könyvjelzőt készíttettünk, a színét közösen szavaztuk meg. A különleges dedikált matricák és könyvjelzők, karkötők, tetkók nagy sikert arattak. És természetesen könyves nyeremények is voltak, hat könyv talált új gazdára a mesekönyvtől az erotikus műfajig. Nagyon sokat nevettünk a részben előre megírt, részben improvizált kvízkérdéseken. A BTK részéről Deszy, Toffy, Fummie, Bea és én vettünk részt a talin és nagyon örültünk, hogy sokan eljöttetek, reméljük jövőre még klasszabb lesz.
17 órára rohantunk egy újabb helyszínre, a Könyvmolyképző évek óta szokásosan megrendezett találkozójára. Az egyórás esemény első felében Varga Bea (On Sai) beszélgetett Szélesi Sándorral a frissen megjelent Kincsem könyvéről. A szerző olyan érdekesen és szenvedélyesen mesélt a regény keletkezéséről, a hosszas gyűjtőmunkáról, a szereplőkről, akik tényleg a valós személyek, hogy azonnal beleszerettünk a történetbe és még könyvhét előtt egy blogturnét is összehozunk ennek a remek történetnek. A beszélgetés második részében Katona Ildikó kiadóvezetőt hallgathattuk meg, beszámolt sok háttér-információról, ami az Alexandra boltok átvételével kapcsolatosak. Óriási fába vágta a fejszéjét a kiadó, sok üzletet szándékoznak átvenni, folynak a tárgyalások. Ildikó szerint az Alexandra nevét nem szabad "kidobni", ez egy bevezetett név, kis átalakítással viszik majd tovább. A Bookangel Kft. veszi át az üzleteket, és folyamatosan tárgyalnak a kiadókkal is, valamint a webáruház átvétele is folyamatban van. Ildikó hangoztatta, hogy imádja az üzletet, és úgy tűnik ért is hozzá. Nagyon tetszik az a meglátása, hogy összefogni kell a könyves szakma érdekében, nem pedig egymás ellen fordulva küzdeni a nagyobb szelet tortáért. Sok sikert kívánok ehhez az embert próbáló órási munkához!
Ezután már csak egy vágyam volt, hogy a Gabo standján szétnézzek, és az engem érdeklő 6 könyvet leredukáljam 3 db-ra. Eileen Cook: Címlapsztori - segített a döntésben a nagyon vagány borító, Julie Buxbaum: Három dolgot mondj - ezt már régen kinéztem még az angol megjelenésekor, Tommy Wallach: Akkor felnéztünk - ennek nem világbajnok a borítója, konkrétan olyan, mintha egy homeless lenne rajta, de viszont érdekel.
Örültem még pár futó találkozásnak, Zakkant olvas, Nita könyvgalaxis, Always Love a Wild Book,  és Tibi a Sorok között bloggere, aki sztáríróvá nőtte ki magát, nem vicc, ez a saját tapasztalatom.
Ezután hazaindultunk Lizzykével, fáradtan, de élményekkel és könyvekkel gazdagon.
Több éves tapasztalat, hogy nagyon kevés egy nap a fesztre és a szombati nap nagyon zsúfolt. Újra megfogadtam, hogy pénteki napra szabit veszek ki, hogy nyugiban végig tudjam mazsolázni a standokat, a szombati napot pedig az előadásokra és a találkozókra szentelem.
Íme az instás kép a szerzeményekről, utána jön a meglepetés!




Mint ahogy a bejegyzésben is írtam, kisorsolunk egy dedikált példányt Szaszkó Gabriella: Maradj velem című regényéből. Töltsétek ki a rafflecopter doboz sorait és várjátok a sorsolást!
Figyelem: Csak magyarországi címre postázok, a nyertest e-mailben értesítem, amennyiben 3 napon belül nem jelentkezik, új nyertest sorsolok. Sok szerencsét!

a Rafflecopter giveaway




4 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy beleírtál! Olyan jó mindig ismerős arcokat látni!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a lehetőséget! Nagyon megszeretném nyerni a könyvet! Olyan jó lenne már nyerni is :D

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a lehetőséget :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók