KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. április 10., hétfő

Penelope Ward: Stepbrother ​Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Az első benyomás nem mindig az utolsó. Az ellentétek vonzzák egymást. A tiltott gyümölcs a legédesebb. A beszólások mögött sokszor fájdalom lapul. Egy pillanat megváltoztathat mindent. Van második esély? Közhelyek, közhelyek, az életünk mégis sokszor közhelyek sorozata. A Legdrágább mostohabátyámban sok minden ismerős lehet, Elec és Greta története mégis új. A Blogturné Klub 7 állomásos turnéra indul, hogy elmerüljön különleges kapcsolatukban, ami nem mentes nehéz és felszabadító pillanatokban. Tarts velünk, és ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted!

Könyvmolyképző Kiadó
312 oldal
Fordította: Benedek Dorottya
Goodreads: 4,15
Besorolás: new adult, romantikus

Nem kellene akarnod őt.
Amikor a mostohabátyám, Elec a gimi utolsó évében hozzánk költözött, nem voltam felkészülve arra, hogy mekkora szemét.
Utáltam, hogy bunkón viselkedik velem csak azért, mert nem akar ott lenni.
Utáltam, hogy lányokat hoz haza a suliból és visz fel a szobájába.
De amit a legjobban utáltam, az az volt, ahogy a testem akaratom ellenére reagált rá.
Először azt hittem, csupán kőkemény, tetovált izmai és markáns arca lehet vonzó benne. De a dolgok új irányt vettek köztünk, mígnem egy éjjel minden fenekestül felfordult.
Aztán épp olyan gyorsan, ahogy betoppant az életembe, már vissza is ment Kaliforniába.
Évek teltek el, mire újra láttam Elec-et.
Amikor a tragédia lesújtott a családunkra, újra szembe kellett néznem vele.
És szent ég, a kamasz, akiért egykor megőrültem, most férfivá érett, aki egyenesen az eszemet vette!
Volt egy olyan érzésem, hogy megint darabokra törik majd a szívem.

Tudom, hogy sok kedves olvasó már sikítva menekül a klisés new adult történetek elől, és valóban az utóbbi években virágkorukat élik a szexis, de akár még pityergést is kiváltó érzelmes sztorik. Igaz, hogy az én zsánerem a ya szerelem, amikor még először élik át (legalább az egyik fél) a szerelem varázsát, de ettől még élvezettel olvasom a második esély történeteket is.

A Legdrágább mostohabátyám tőlem megkapta a maximális pontot, a kisebb hibákat el kellett néznem, mert maga a történet és a szereplők különlegessé tették számomra. Imádom a tiltott szerelmeket, kimondottan keresem is ezeket a sztorikat, így nagyon megörültem, hogy lehetőségem nyílt a blogturné keretein belül olvasni a könyvet.

Penelope Ward-ot tehetséges írónak tartom, mert egy szinte hétköznapi alaphelyzet köré felépített egy érzelemdús történetet, amivel az első sortól az utolsóig fent tudta tartani az érdeklődésemet.
Két részre válik a történet, az első részben ismerkednek meg egymással a majdnem 18 éves főszereplők. Elec szülei elváltak, évek óta festőművész anyjával él Kaliforniában, és egy munka miatt hosszú időre magára kellene hagynia a fiát, ezért Elec apja magához veszi pár hónapra Bostonba. Greta az anyukájával együtt izgatottan készül a sosem látott mostohatestvér fogadására. Elec sokkolja a családot, durván beszél, tetovált, dohányzik, összességében egy dühös lázadó srác képét mutatja. Hamar kiderül, nincsenek felhőtlen viszonyban az apjával és ezen nem is kíván változtatni egyik fél sem. Greta próbál barátkozni vele, de ez csak lassan, többszöri adok-kapok játékkal fűszerezve alakul. Elec titkolja, hogy miért utálja a saját apját, nem beszél egyáltalán arról, ami köztük korábban történt, ami miatt gyűlöli őt az új családjával együtt.
Greta egy édes, naiv lány, aki a saját észérvei ellenére Elec bűvkörébe kerül, szinte első látásra. Imádtam, ahogy a szerző megalkotta az ő karakterét, a remegő térdek, az idegesség, a pillantások mind az első szerelem jeleit mutatják. Elec valósággal kerüli őt, bosszantja mindennel, ráadásul az orra előtt visz fel lányokat a szobájába. Ám amikor Greta kiáll Elec-ért egy vita alkalmával, a srác elfogadja a barátságát, és végre közelebb kerülnek egymáshoz. De még mennyire!
A kémia közöttük sistergő, tiltott érintések és csókok egyre közelebb hozzák őket egymáshoz.

És. Akkor. A. Hidegzuhany. Elér a történet a fordulóponthoz, Elec-nek váratlanul haza kell utaznia az édesanyjához. De még mielőtt elutazik, hosszas vívódás után enged Greta kérésének, és együtt töltik az utolsó éjszakát, úgy, hogy tudják, valószínűleg sosem találkoznak többé. Újfent dicsérem a szerzőt, mert ezt a jelentős éjszakát ötcsillagos módon írta meg, beleadva a fiatalok minden mély érzelmét, és a másnapnak minden görcsös fájdalmát.
Hét évvel később találkoznak újra, és szerintem ez az a pont, ahonnan nem szabad többet elárulni a történetről. Mindketten változtak, de van amiben mégsem. Hogy mi történik, megkapják-e az élettől a második esélyt, kiderül, ha elolvasod!

Még annyit a karakterekről, hogy imádtam Elec-et (a nevét kivéve), még ha az elején nem is mutatja, milyen ő valójában, a könyv végére minden olvasó megtudja, mert ő maga meséli el, milyen volt neki ez a találkozás, ez a kapcsolat a kezdetektől. Nagyon örültem a szerző megoldásának, hogy az olvasók egy ponton beleláthatnak a srác fejébe akkor is, ha Greta szemszögéből íródott a történet. 
Greta édesem, fájt a szívem érte, nagyon megkedveltem őszinte, nyíltszívű karakterét. Tetszett nekem ez a páros, jól kiegészítették egymást, Greta frappánsan odamondogatott Elec-nek, nem maradt alul. A szerző a sok fájdalom mellett jól balanszírozott a humorral, többször is hangosan felnyerítettem egy-egy beszólásukon.
Persze vannak mellékszereplők, barátnők, barátok, de egyikük sem hagyott mély nyomot bennem, a cselekmény szempontjából nem jelentősek. Greta anyja volt számomra az, aki csalódást okozott konkrétan, többször is kihúzta magát a problémák megbeszélése alól és ez baromira nem volt szimpatikus.  
Úgy gondolom hallunk még a szerzőről, szeretni fogják az olvasók ezt a történetet, ahogy engem is megvett magának. Remek példa arra, hogy érdemes teret adni a második esélynek, nekem nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott, neked sem fog csalódást okozni.

Borító: A tetkók ott vannak, ahol lenniük kell, tetszik.
 
Kedvenc karakter: Elec

Szárnyalás: Érdemes szép fehérneműket tartani a szekrényünkben, főleg ha a mostohabátyánk ellopja az összeset és egyenként adja vissza, remek poénkodással.

Mélyrepülés: Nekem a 7 év soknak tűnt.

Érzéki mérce: 17 év felett ajánlom, bőven vannak sistergő jelenetek.

Értékelés:


Jace és Clary
Nyereményjáték

Mostani játékunkban a tiltott szerelmek sorába invitálunk titeket!
Minden állomáson megtaláljátok egy páros nevét, olyanokét, akik valamilyen okból maguk is tiltott, tabunak számító kapcsolatba keveredtek. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, pontosan melyik könyv párosáról van szó. (A könyvek esetében szerző-cím párosokat várunk, természetesen magyarul és angolul is elfogadjuk őket.)
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

04.07 Insane Life
04.08 Deszy könyvajánlója
04.09 Könyvvilág
04.10 Kelly & Lupi olvas
04.11 CBooks
04.12 Dreamworld
04.13 Sorok között blog



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók