KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. április 7., péntek

Sandra Regnier: A sötét jóslat - Sárkányok gyermeke #2


Felicity és Lee visszatérnek - de vajon milyen sors vár rájuk? Hogy húzzák ki a gyanúba keveredett Felicityt a csávából? És vajon milyen titkokat rejtettek még el Felicity elől? Április 5-én három állomásos turnéra indul a Blogturné Klub, ezeknek a titkoknak a nyomát követve. És ha velünk tartasz, neked is szerencséd lehet, és a Maxim Kiadónak hála tiéd lehet a könyv egy példánya!

Maxim Könyvkiadó 2017. április 20.
380 oldal
Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
Goodreads: 4,12
Besorolás: YA, fantasy, elfek,

Felicity és Lee, az elf története tovább folytatódnak. Csak most ért véget az időutazós kalandjuk, és a lányt máris gyilkossággal vádolják. Lee mindent megtesz, hogy megmentse Felicityt, aki napról napra többet jelent neki.
(ez a fülszöveg nem a végleges, ha meglesz az igazi, cserélem) 

Ha még nem olvastad az első részt, ez a bejegyzés tartalmazhat spoilereket.
Vártam már a második részt, és nem is okozott csalódást, sőt, szerintem ez a rész még jobban tetszett, mert még színesebb, érdekesebb volt, több időt tölthettem Londonon kívül is, méghozzá varázslatos helyszíneken. Fayt gyilkossággal vádolták meg, Lee természetesen segíteni akar neki, az elfekhez megy nyomozni. Két hetet kér, de mégsem tér vissza, és újabb hosszú várakozás után sem. Fay érzi, hogy valami nincs rendben, ráadásul a barátai is kételkedni kezdenek benne...

Most is az a véleményem, hogy a sorozat egyik fő erőssége a főszereplő karaktere. Az első kötetben Fay már elindult egy változáson, a rút kiskacsából majdhogynem hattyú lett, és a folytatásban is halad az átalakulással, már elismeri, hogy tud csinos is lenni és talán nem vicc az, hogy két nagyon helyes srác is figyelemre méltatja. Sőt, ebben a részben egészen sok srác, illetve férfi is a bűvkörébe kerül, pedig ő ezt nem kezdeményezi, úgyhogy itt valami titok lappang, amire még választ kell kapnunk. De ne maradjunk le a külsőségeknél, Fay is észreveszi, hogy több van benne, mint amit eddig gondolt magáról. Az, hogy utazik az időben immár egyedül is, csak egy dolog, kiderülnek egyéb képességek is, amik hasznára fognak válni ahhoz, hogy a bajba jutott barátján segíthessen. Ugyanakkor következetesen készül arra, hogy tanár legyen, új munkát talál a Nemzeti Galériában teremőrként, így továbbra is tud pénzt gyűjteni. Nem adja fel a céljait, ez nagyon becsülendő.

Az első részben már kiderült, Lee az elfek titkosszolgálatának nyomozója. Szükség van arra, hogy időről időre utazzon az időben, hogy megakadályozza a történelem megváltoztatására irányuló cselekményeket. Ebben a részben sok időt tölt távol, most elsősorban Fay megvádolása miatt, de a végére azért kapunk belőle is, részben kárpótolja az olvasót a szerző, de az olvasó azért reménykedik, a harmadik részben vállvetve küzdenek majd egymás mellett.
Richard Cosgrove a világhírű színész szerepeltetése már az első részben sem tetszett különösebben, szerintem nem hatott sehogy a cselekményre, ha a féltékenység volt az ok, akkor is megfelelt volna egy iskolatárs, egy amolyan jó sportoló fajta. Viszont azt elismerem, hogy volt pár jelenet, amin hangosan felnevettem, olyan jó helyzetkomikumokat hozott a szerző. És ha már féltékenységet kiváltó pasikról esik szó, ki ne hagyjuk Lee unokatestvérét, Ciarant, aki elég jelentős szerepet kapott ebben a részben. Ő okoz majd meglepetéseket az olvasóknak, mindenképp érdemes odafigyelni rá. Egyszerre szerethető és bosszantó szereplő, édes istenem, a szerző betette történelem tanárnak! Hát igen, miután ő végig is élte a történelmet, van ennek alapja.

A második rész után is az a véleményem, hogy jó ez a sorozat, az elfek világa nem egy idealizált birodalom tele repkedő tündérekkel, nekem tetszik, hogy a szerző összehozza a két világot Felicity Morgan segítségével. Ő pedig elég talpraesett ahhoz, hogy szembeszálljon az őt gyilkossággal vádlókkal, és életben maradjon tündérföldön is. Az írónő stílusa továbbra is tetszetős, nagyon jókat derültem a szarkasztikus humorán, amit főképp Fay karakterébe gyúr. Az első részben kialakította a történet keretét, de most úgy éreztem többször is meglepett, egész új irányba tereli a cselekményszálakat, sokkal összetettebb a mondanivaló. Érdekes élmény a regény helyszínein járni, imádtam Versailles-t ugyanúgy, mint Avalont.

A szerző bennem végig fenntartotta az érdeklődést, mindig történt valami, ami még kíváncsibbá tett, és tovább fokozta a feszültséget. Mert Lee nem jött vissza a megbeszélt időre és Fay víziói nem voltak megnyugtatóak. Aztán az a beszélgetés kettejük között… Ezzel még nem volt vége a fordulatoknak, hiszen olyan függővéggel zárt a szerző, ami több volt mint meglepő. Érdemes tehát folytatni a sorozatot, és remélem a harmadik részre nem kell sokat várni.

Borító: Sötét hangulat uralkodik, de ennyire nem vészes a helyzet.
 
Kedvenc karakter: Felicity

Szárnyalás: Imádtam a barlangban a beszélgetést Fay és Lee  között.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Abszolút YA határokon belüli, néhány csókkal.

Értékelés:



Nyereményjáték

Mostani játékunkban a művészetek világába próbálunk csalogatni benneteket. Felicity ebben a részben kötődni kezd a londoni Nemzeti Galériához, ez ihlette mostani játékunkat. Minden állomáson egy olyan festményt találtok, amit a Nemzeti Galériában állítottak ki, illetve segítségképp eláruljuk azt is, melyik évben készült az alkotás. Nincs más feladatotok, mint megírni, pontosan melyik festő művét osztottuk meg az egyes állomásokon. (Tehát a festő nevére vagyunk kíváncsiak, nem a festmény címére - a neveknél már a vezetéknevet is elfogadjuk.)
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

1609-1610


a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

04.05. - Deszy könyvajánlója
04.07. - Kelly és Lupi olvas
04.09. - Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók