KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. szeptember 30., szombat

Geoff Rodkey: Claudia és James felforgatják New Yorkot (Rosszcsont ikrek #2)

Maxim Könyvkiadó - Delfin könyvek 2016.
300 oldal
Fordította: Őri Péter
Goodreads: 4,34
Besorolás: Middle-grade, humoros

A Rosszcsont ikrek újabb kalandba keverednek! Az egész iskola csoportokra bomlik és útra kel, hogy megkapják a Madison Square Garden egy koncertjére az ingyen jegyeket, amelyeket úgy nyerhetnek el, ha elsők lesznek a New York-i kincskeresésen, azonban nem biztos, hogy büszkeségük is túléli a versenyt. Egy újabb kalandos, humoros és észveszejtő történet Geoff Rodkey tollából.

Valami szórakoztató könyvet szerettem volna olvasni, és a polcomon megláttam a Rosszcsont ikrek sorozat második részét, amit azonnal le is kaptam. Az első részről szóló bejegyzésem ITT olvasható.

A szerkezet az első részhez hasonló, Claudia meséli elsősorban a történetet, de mindenki más is szóhoz jut, az összes szereplő hozzáteszi a saját véleményét a sztorihoz, így valóban teljes képet kap az olvasó.  Mint egy forgatókönyvben, mindig képben lehetsz, hogy épp ki szólal meg, de szokás szerint a kézírással írt apró megjegyzések is bekerültek a fényképek, illusztrációk mellé. 

A suliban jótékonysági gyűjtést rendeznek a Manhattani Élelmiszerbanknak, ezzel kapcsolatos a kincsvadászat is, amire a gyerekek szervezik meg a feladatokat. Egy szombati napon kerül sor a versenyre, amit már jó előre egyeztettek az ikrek is a szüleikkel, ugyanis a négy fős csapatoknak a szülőket is be kell vonniuk,  egyedül nem mászkálhatnak NY-ban, és a feladatok miatt bizony keresztül kasul be kell járniuk a belvárosi utcákat. A csoportok kapnak egy listát és Calvint, a kis plüssmacskát, mindenféle nevezetességet kell lefényképezniük, természetesen Calvinnal együtt, ami bizonyítja majd a fotók hitelességét. A legtöbb feladat csak néhány pontot ér, azonban két feladat is hozhat nyerésre esélyes pontszámokat. Már az elején kiakadnak az ikrek, ugyanis az Istennők (a gazdag libák) csapata kihasználnak minden kiskaput és tisztességtelen játékkal előnyre tesznek szert. Claudia csapata az Olvasztótégely (a többféle nemzetiségük miatt) és James csapata a Bestia Osztag megpróbálja felvenni a versenyt és irány New York!
Nagyon jól szórakoztam a történeten, hangos nevetésre ingerelt a  rengeteg a humor, vicces jelenet. James csapata valami szenzációsan béna volt, és ehhez hozzájött még az ikrek apja, aki a hivatalos kísérőjük volt. Pontosan bemutatta, hogyan nem kéne viselkednie egy felnőttnek, amikor 4 gyerek van rábízva. Alapos kritika volt ez a munkájukat túlzásba vivő szülők felé, meg is kapta érte apuka a beosztását. 
Imádtam a helyszínt!!! Rengeteg ismerős részlet tűnt fel New York utcáiról, a Central Parkból, közel hozta hozzám a helyi hangulatot. Rengeteg volt mindenhol a turista, ami megnehezítette a feladatok elvégzését a srácoknak, viszont életszerűvé tette az egészet, hiszen versenyt futottak az idővel. 
Remek ötletnek tartom ezt a kincsvadászatos játékot, végül is bármely városban játszható, szerintem a gyerekek imádnák.
Jó hír, hogy nemrég megjelent a harmadik rész is, ebben elnökválasztás elé nézünk, ideje lesz beszereznem!

Borító: Eredeti, tetszik.
 
Kedvenc karakter: Mindenki

Szárnyalás: A szülők sms váltásai még mindig a legjobbak.
 
Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: 

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók