KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 7., vasárnap

Anna Banks: Szövetség - A szerelem ereje - Nemezis #2

A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg a napokban Anna Banks Nemesis duológiájának második részét: Szövetség - A szerelem ereje címmel. Sepora és Tarik izgalmas történetének befejezését hat bloggerünk véleményezi, érdemes követni az állomásokat, a kiadó felajánlásában 3 nyereménykönyvet sorsolunk a játékunk helyes megfejtői között.

Maxim Könyvkiadó - Dream válogatás 2018. október 7. 
320 oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 3,86
Besorolás: YA, fantasy, romantikus

A serubeli Sepora hercegnő és Theoria királya, Tarik között nagy nehézségek árán béke köttetett, mióta összefogtak a tomboló járvány, a csendes pestis ellen. Mivel egymás iránti érzelmeiket a politika és a hatalom kusza hálója szövi be, saját megbízható forrásaik segítségével kell megpróbálniuk közös nevezőre jutni. Azonban amikor árulók tesznek keresztbe a terveiknek, akiknek ráadásul nagy hatalmú szövetségeseik vannak, mindkét királyság jövője veszélybe kerül. Vajon sikerül időben megbizonyosodniuk arról, kiben is bízhatnak igazán – beleértve egymást is –, hogy megmentsék a királyságaikat, a szerelmüket, sőt az életüket?

Várva várt megjelenés a Szövetség, hiszen már nagyon kíváncsi voltam, hogyan folytatódik a történet, ami sok kérdőjelet hagyott maga után. Adott egy ifjú király, akinek kötelessége a népével törődni, meg kell őriznie a békét és meg kell mentenie a csendes pestisben szenvedőket, ami  jelen tudásuk szerint a spektóriummal lehetséges. És van egy királylány, aki képes előállítani a spektóriumot, de mivel azt hadi célokra is fel lehet használni, minden porcikája tiltakozik az előállítás ellen, főleg ha kényszerítik erre. Sepora és Tarik között megtört a bizalom, és ez mindkettőjük számára nagy csalódás és fájó pont, főleg annak fényében, hogy épp az eljegyzési menetre készülnek, hiszen a béke záloga az ő házasságuk. Tarik mélységesen megbántott,  Sepora elhallgatta előtte az igazságot, és ezt bizony nem könnyű helyrehozni. 
Ebben a részben is nagyon sajnáltam, hogy Tarik fejezetei E/3-ban íródtak, tehát nem lehet annyira közel kerülni a gondolataihoz, mint a lány E/1-es fejezeteiben. Ezért nekem kissé egysíkú maradt, nem éreztem különösebb fejlődést a karakterében. Annyira kínosan ügyel az érzelmei palástolására, hogy időnként már kételkedni kezdtem benne, de mindig volt egy-egy olyan jelenet, amiben újra elvarázsolt. Nagyon nehéz az ő szerepe: mint király, minden lépését át kell gondolnia, az öt királyság egymáshoz való viszonya tekintetében, a kényes etikett, a protokoll, az eddigi megállapodások mind megkötik a kezét. Persze én azt nagyon jól tudom, hogy belül lelkesedik az esküvő miatt, mert így mégiscsak az övé lesz a lány, de ezt nem mutatja ki. Mindketten makacs természetűek, és nehezen veszik rá magukat, hogy kimondják, amit ki kellene mondaniuk. Túl sok a szembenállás, a számonkérés, a bizalmatlankodás. Az olvasó meg forgatja a szemét, hiszen a Nemezisben annyira cuki volt a romantika köztük, most meg kifordulnak magukból.

Sepora persze csalódott, mert Tarik nem mutatja ki az érzelmeit, azt a néhány kettesben  töltött pillanatot kivéve, és nem tartja helyénvalónak a házasságot sem. Úgy érzi, az apja eladja őt, az anyja meg elég furcsán viselkedik. A következő lépésre senki sem számít, Seporát elrabolják még az esküvő előtt a saját ágyából. Tarik azonnal a keresésére küldi az öccsét. Innentől beindulnak az események és izgulhattam a regény végéig a számos megpróbáltatáson.
Tarik öccse, Sethos, izgalmas szereplővé lép elő ebben a részben, amit szerintem senki sem bán, hiszen ez a fiú egy bájos bajkeverő, akinek egy darabig el lehet nézni a csínytevéseit, de most alaposan túllő a célon. Konkrétan ő robbantja ki a háborút, és sajnos a baj nem csak kívülről fenyegeti Theoriát. Ő egy nagyon jó harcos, és lojális Tarikhoz, bár nem feltétlenül ért egyet a döntéseivel, hogy finoman fogalmazzak. Örültem, hogy végül neki is kijut a boldogságból, pedig kézzel-lábbal tiltakozott Tulle ellen. Kicsit azért zavart a kora, az a 16 év azért nem indokolja ezt a nagy tapasztaltságot.

Tetszett, hogy nem csak Theoria volt a helyszín, bár imádom az ottani egyiptomi feelinget, most jobban bepillanthattam a többi királyság szokásaiba, körülményeibe. Érdekesek voltak a különféle képességek bíró nemzetek és a hagyományaik, szokásaik. Sokkal több mágikus elem kapott helyet, ami még színesebbé tette a háttérvilágot.
A cselekmény rengeteg fordulatot tartogatott, nem számítottam rá, hogy ennyiszer meg tud lepni a szerző, akinek egyébként az írói stílusával maximálisan meg voltam elégedve. A fejezetek végén sokszor éreztem, hogy briliáns horgokat kapok, majdnem átugrottam miatta köztes fejezeteket. Nem éreztem sehol lassúnak, vagy unalmasnak a történetet, inkább szerettem volna sokkal többet olvasni belőle.  Szerettem a mellékszereplőket is, szórakoztatóak voltak, némelyikük megérdemelne egy saját sztorit is.
A levonásom a túlzott szerelmi vívódás mellett igazából a hirtelen befejezés miatt adódott, azt éreztem, még legalább 50 oldal hiányzik. Viszont minden a helyére került, ami kárpótolt és megnyugvással töltött el.
Összességében az a véleményem, hogy Anna Banks egy nagyszerű fantasy világot alkotott, ami követelné a trilógiát, bőven meg lehetett volna tölteni még egy részt, annyi potenciál volt a történetben. Az öt királyságot nem sikerült eléggé részletesen megismerni, és volt pár olyan szál, aminek csak a következményeivel szembesültem, maga a cselekmény nem lett megjelenítve. Szívesen olvastam volna még erről a világról, amely tele van politikai cselszövéssel, intrikákkal, vívódásokkal, és romantikával, amiből lehetett volna még több is. Anna Banks megérdemli a figyelmet, én nagyon élveztem ezt a sorozatát, olvassátok, nem fogtok unatkozni.

Borító: Nagyon tetszik!

Kedvenc karakter: Sepora

Szárnyalás: A sátras jelenet nagyon kellett :)

Mélyrepülés:  Valaki halála, akinek nem írom le a nevét.


Érzéki mérce: Egy-két szenvedélyes jelenetet kapunk, de jóval a YA határain belül.

Értékelés: 


Nyereményjáték:

Játékunkban minden állomáson egy-egy érdekességeket olvashattok az aranyról, ki kell találnotok, hogy vajon igaz vagy hamis az állítás! A megoldást írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Igaz vagy hamis? Nagyon kevés vegyi anyag kártékony az aranyra, ezért akár 1000 évig is ragyoghat.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

10.07 Kelly és Lupi olvas
10.09 CBooks
10.11 Hagyjatok! Olvasok!
10.13 Deszy könyvajánlója
10.15 Dreamworld
10.17 Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók