KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 29., hétfő

Marissa Meyer: Cinder (Holdbéli krónikák #1) - EXTRA ÁLLOMÁS


Marissa Meyer Holdbéli krónikák sorozata immáron a Könyvmolyképző Kiadó Vörös Pöttyös sorozatában jelenik meg, felújított kiadásban, extra novellával! Hamupipőke feldolgozásból ilyet még nem olvastál, ezt garantáljuk! Ahogy az eredeti fülszöveg is írja: ez nem az a tündérmese, amit már ismersz, de olyan, amit sosem fogsz elfelejteni.
Tarts hát velünk blogturnénkon Te is Új-Pekingbe, hogy megismerd Cinder és a többiek kalandjait! Ha pedig ügyesen játszol, a könyv egy példányát is megnyerheted.

Könyvmolyképző, 2018
448 oldal
Fordította: Bujdosó István, a novellát fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 4,15
Besorolás: YA, fantasy, sci-fi

Egy modern, erős Hamupipőkének is lehet szüksége támaszra!

Új-Peking zajos utcáin emberek és androidok tömege hömpölyög. A népességet borzalmas járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdbéliek figyelik őket, várnak, hogy lecsaphassanak. Senki sem tudja, hogy a Föld sorsa egyetlen lányon múlik…

Cinder, a tehetséges műszerészlány másodrangú állampolgár. A múltja titkokkal teli, a mostohaanyja egyre csak korholja, ráadásul őt hibáztatják a mostohahúga megbetegedéséért is. Csakhogy Cinder élete idővel összefonódik a jóképű Kai hercegével, és hirtelen egy világokon átívelő, vad csatározás, intrikák kellős közepén találja magát. Ráadásul közben tiltott szerelem lobban lángra a szívében.

A kötelesség és a szabadság, a hűség és az árulás között őrlődve kénytelen kideríteni az igazat a múltjáról, hogy megvédhesse a világát.
Olyan titkok közepette, melyekért mások ölni is tudnának.
A modern hamupipőke történet főhőse okos és leleményes, a tétek magasak. Vajon sikerül megőriznie a szívét?

Kicsit rendhagyó módon, most nem egy értékelést olvashattok, hanem a könyv turnéjának egyik extra állomását, ahol érdekességeket osztunk meg a könyvről. 

EXTRA ÁLLOMÁS - Interjúfordítás 

Kedvenc hely az íráshoz: Ágy
Kedvenc állat: Háziállat: macskák, vadállat: farkasok
Kedvenc szín: Szürke

1. A Cinder egyfajta Hamupipőke újramesélése, hogy jött az ötlet, hogy kiborgokat és Holdbélieket tegyél a történetedbe? 
Bár már jó pár hónapja megvolt az ötletem egy futurisztikus tündérmeséhez, a kiborg Hamupipőke ötlete egy éjszaka alatt jött, amikor álmomban megláttam őt - robot kezekkel és lábakkal nagyon keményen szerelni. A története ezután alakult ki.

Hogy a Holdbéliek hogyan kerültek a történetbe, az picit zavarosabb, de biztos vagyok benne, hogy visszavezethető arra, hogy évekig írtam a Sailor Moon fanficet, és mivel a Sailer Moon canonban a Holdkirályság és az elveszett Holdhercegnő is szerepel, a Holdbéli Krónikák egy részét pedig biztosan az a fanfic ihlette, amit írtam. Ez a két elem megmaradt, bár a Holdbéliek szerepe és története elég drasztikusan megváltozott, ahogy a cselekmény kialakult.

2. Honnan jön az ötlet, hogy könyvet írj? És egyáltalán miért akartál könyvet írni? 
Mindig is író akartam lenni és évek óta tudtam, hogy elkerülhetetlen, hogy regényt írjak. Egyszerre ejtett ámulatba és okozott örömet, hogy a könyvem ugyanazt az élvezetet okozhatja az olvasóknak, mint nekem a kedvenc könyveim, és ez minden bizonnyal a legnagyobb ihletadóm is: a fejemben lévő történetet az olvasók elé tárni annak a reményében, hogy legalább egy kis ideig elszórakoztatja őket.

3. Biztos vagyok benne, hogy 2012 debütáló írójának lenni nagyon izgalmas dolog, milyen gondolataid vannak a Cinder megjelenése előtti hetekben? 
Pillanatnyilag megpróbálok nyugodt maradni. A népszerűsítés körüli felfordulás sokkal jobban körülvesz, mint ahogy vártam volna, és úgy érzem, hogy a szociális média és a hírek nagyon könnyen felkapnak.
Emlékeztetnem kell magam arra, hogy álljak meg és értékeljem, hogy új íróként mekkora felhajtás vesz körül, mielőtt vége lesz az egésznek!

4. Az embereknek miért kell elolvasniuk a Cindert? Mit várhatnak a történettől?
Nem szeretem azt a szót, hogy "kell", de (nyilvánvalóan) szeretem a könyvemet és remélem, hogy az olvasók is szeretni fogják! Remélem, hogy mind a fantasy, mind a sci-fi rajongók élvezni fogják, azok az emberek pedig, akik már kiégtek a sok tündérmese feldolgozástól, valami teljesen újat találnak majd, és mialatt a könyv röviden úgy foglalható össze, mint egy "Kiborg Hamupipőke", valójában sokkal összetettebb történet, mint amire utal.

5. Milyen tanácsot adnál annak, aki író szeretne lenni? A saját tapasztalataid alapján?
Tudom, hogy klisé, de az "olvass sokat" és az "írj sokat" tényleg a két legjobb tanács. Ezen felül nagyon fontos, hogy képezd magad a beadványokkal és a publikációkkal kapcsolatban, annyira, amennyire csak lehetséges és ha mindez megvan, akkor már nem történhet az, hogy vakon indulsz neki az egésznek. Olvasd el a kiadók blogjait, hírleveleit és az írói lapokat - a tanulási rész soha nem helyettesítheti az írási részt természetesen, de hasznos időtöltés lesz.


Nyereményjáték:
A Cinder nem titkoltan Hamupipőke feldolgozás, ahogy ezt már a blogturnénk felvezetőjében is olvashattátok. Ennek örömére merüljünk el a Hamupipőke feldolgozások világában!
Minden állomáson egy jelenet fotót találtok valamilyen filmből, ami részben vagy egészben Hamupipőke-feldolgozás, vagy legalábbis merített Hamupipőke történetéből. 
A feladat egyszerű: írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba a filmek címét! (Angol és magyar címet is elfogadunk.)
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
Október 26 - CBooks - Értékelés
Október 29 - Kelly & Lupi olvas - EXTRA
November 01 - Függővég - EXTRA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók