KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 18., csütörtök

Sarah Title: Kísérleti randevú (Szerelmes könyvtárosok #1)


Sarah Title a Kísérleti randevú című könyvével debütál a General Press Kiadónál. A szerelmes könyvtárosok sorozat első részéből kiderül, hogy miképpen bírkózik meg főszereplőnk, Melissa Bernard a róla készült mém szenzációjával. A nő sok mindenre számít, de arra biztos nem, hogy talán még a szerelmet is megtalálja ennek köszönhetően. Ha kíváncsiak vagytok Sarah Title romantikus és szórakoztató történetére, akkor figyeljétek a turné négy állomását, és játsszatok a könyvért.

General Press, 2018
288 oldal
Fordította: Danyi Andrea
Goodreads: 3,41
Besorolás: romantikus, realista, chick-lit

Hogyan lehet valakiből mém? Melissa „Bernie” Bernard példájából kiindulva: bárkiből és bármikor. Amikor egy lánykérésről készült videó hirtelen hatalmas népszerűségre tesz szert az interneten, nem a menyasszony és a vőlegény az, aki felkelti az internetezők érdeklődését. Hanem Bernie – ahogy elhúzza a száját. A mémhadjárat ezzel kezdetét is veszi. A lány a legszívesebben elbujdosna, ekkor azonban felbukkan egy jóképű riporter, és ajánlatot tesz neki… 
Colin Rodriguez szorult helyzetében, amikor is az állása a tét, eltökéli, hogy bebizonyítja: ő a romantika legnagyobb szakértője San Franciscóban, és rögtön elő is áll az ötletével. Randipartnereket talál a randiképtelen nőnek. Egészen pontosan az immár híres, ám a szerelemmel szemben bizalmatlan könyvtárosnak. Amikor Bernie végül kötélnek áll, kiderül: a férfinak nem is a cikksorozat megírása jelenti majd a legnagyobb problémát. Egyik katasztrofális randi ugyanis másikat éri. Colin azonban mindenre kész, hogy megtalálja a Bernie-hez illő férfit – még akkor is, ha ezt a szerepet neki kell betöltenie.


Az internetnek óriási a hatalma. Képes embereket / eseményeket az egekbe emelni, de akár a földbe is döngölni. Főleg a mai világban, amikor másodpercek alatt körbefut egy-egy kép, videó és az emberek a gép biztonsága mögül nagyon gyorsan tönkre tudnak tenni bármit vagy bárkit (segíteni is tudnak természetesen, de itt a történet miatt a rosszabbik verziót említem meg).
Bernie
Bernie, a főhősnőnk könyvtáros, közülük is pont az a fajta, akit az ember rögtön elképzel, ha becsukja a szemét. Egy szürke kisegér, imádja a könyveket, de nem igazán izgatja sem az öltözködés, sem a smink, a ruházkodás egy szükséges rossz, amivel minden nap foglalkozni kell. Ellenben nagy segítsége az egyetemistáknak, akik így sokszor hozzá fordulnak tanácsért vagy csak simán megosztják vele, hogy mi történt velük. Egy szép napon az egyik lány elmeséli, hogy megkérte a fiúja a kezét, mire Bernie rosszallóan néz rájuk, mert nem ért velük egyet. A nem túl előnyös kép rögzítésre kerül, majd iszonyatosan gyorsan mém készül belőle és körbejárja a netet, beskatulyázva a lányt a csúnya, szürke "rosszallóan néző könyvtáros" kategóriába.
Az esetre felfigyel egy online magazin és úgy dönt egy jó kis sztori reményében, hogy felkarolják a lányt, és megmutatják, hogy tudnak belőle is hattyút faragni, sőt továbbmenve, pasit is találni neki.
Bernie-vel Colin, a magazin munkatársa veszi fel a kapcsolatot és próbálja rávenni a lányt, hogy álljon kötélnek és hagyja, hogy egy "romantikus valóságshow"-t szervezzenek köré. Ez a magazinnak is jó, hiszen nő az olvasók száma, Colinnak is, mert így megtarthatja az állását és "persze" a lánynak is, hiszen "kikupálják" és még segítenek is neki megtalálni a megfelelő társat.

Hasonló - hogyan csináljunk a rút kiskacsából gyönyörű hattyút - történetet már nem keveset olvashattunk és láthattunk is. Ez egy picit egyedibb, hiszen itt nem közvetítik élőben - mint a "Nagy Ő" valóságshowban, hanem a magazin szervez a lánynak 30 randit és Colin pedig minden randira elkíséri a lányt és utána ír is róla. Az alaptörténet tetszett nagyon, az első pár randi is, hiszen megkaptuk az összes olyan karaktert, amiről az újságban olvasni vagy akikről a barátnőnk mesél, jó pár sikertelen randi után - az önző, a csak szexet akaró, a hipster, a "van barátnője, de próbálkozik, hátha", a meleg, aki nem is tudom minek ment el a randira és a társai. Ezek a randevúk tetszettek nagyon, kár, hogy csak párat olvashattunk belőle. Persze tudom jól, hogy 30 randevút leírni azért nem lett volna kevés és akkor meg azért morognék, hogy ennyit kellett elolvasni, de így meg szinte csak ízelítőt kaphattunk belőlük.

Két dolog volt még, amit kiemelnék. Az egyik maga az átalakítás - ezt képzeljétek körülbelül el úgy, mint a Beépített szépség című filmben, rettentő vicces volt az egész, szívesen megnéztem volna élőben is:) és utána persze az, ahogy Bernie nap mint nap küzdött azzal, hogyan sminkeljen vagy olyan ruhákat vegyen fel, amit azelőtt még a kirakatban sem nézett meg:).

A másik pedig Colin blogja, hiszen a férfi, Maria álnéven egy nőket párkapcsolati témákban segítő kérdezz-felelek blogot ír. Jó pár évvel ezelőtt (elnézést, hogy másik könyvet reklámozok itt, de a könyv már csak nagyon ritkán fellelhető sajnos, így nem nagy konkurencia senkinek) olvastam egy könyvet, az volt a címe, hogy "Majd hívlak Baby!" amit egy férfi és egy nő írtak közösen. Ha jól emlékszem, a nő tette fel a kérdéseket, a férfi pedig válaszolt rájuk egy férfi szemszögéből. Rettentő tanulságos könyv, semmit sem szépít, minden randizó, kétségek között lévő nőnek nyugodt szívvel ajánlok. Colin pont így írt ebben a regényben is egy női álnév alatt. Ki merem jelenteni, hogy ezek a blogbejegyzések voltak a regény legnagyobb erősségei, szívesen elolvasnám az egész blogot! Kegyetlenül őszintén mondta meg az igazságot mindenkinek, akár szép, akár csúnya is volt az.

A szerelmi szál aranyos volt, de már az elejétől kezdve kiszámítható volt, hogy ki lesz Bernie választottja, csak ugye végig kellett küzdenünk magunkat azon a rengeteg randevún:). Berniet viszont imádtam, ahogy szépen lassan előbújt belőle is a nő, ahogy a csetlő-botló könyvtáros lányból egy vonzó, már jóval több önbizalommal rendelkező fiatal nő lett.

A történet összességében nem hordozott magában nagy csavarokat, egy könnyű szerelmi történet, elég könnyen kitalálható végkifejlettel. Első körben nőknek ajánlom a könyvet: a romantikusoknak és azoknak, akik most kezdik vagy már régóta űzik a randizás nem is olyan könnyű társasjátékát.

Borító: Nem rossz, hozza a romantikus történetet, de nekem picit hétköznapi

Kedvenc karakter: Bernie

Szárnyalás: Maria blogja

Mélyrepülés: némelyik randipartner

Érzelmi mérce: voltak benne forró jelenetek :)

Értékelés: 

Nyereményjáték:
A könyvtárosunk a róla készült mémnek köszönheti, hogy egy csapásra híressé vált, így most a játék is a mémekről fog szólni. Minden állomáson találni fogtok egy híres mémet, a feladat pedig mindössze annyi lesz, hogy kitaláljátok, ki szerepel rajta, és beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
Október 18. Kelly és Lupi olvas
Október 19. Olvasónapló
Október 21. Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók