KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. december 22., szombat

Kerstin Gier: Fellegszálló


Hamarosan magyarul is megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából Kerstin Gier legújabb fantasy young adult regénye, a Fellegszálló! A patinás szálloda izgalmas titkokat rejt, és az olvasó a 17 éves Fanny oldalán vághat bele a kalandba, aki a szállodában dolgozik. Kövessétek bloggereinket a svájci hegyekbe, és a turné végén megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!

Könyvmolyképző, 2018
352 oldal
Fordította: Németh Odette
Goodreads: 3,99
Besorolás: YA, realista

Magasan ​fent a svájci hegyekben áll büszkén a Fellegszálló, egy patinás nagyszálló, melynek fénykora már rég letűnt. De mikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról megérkeznek a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület úszik a gyönyörű csillárok fényében, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg.

A tizenhét éves Fanny Bennel, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával együtt azonban ki sem lát a munkából, hogy előkészíthesse a vendégek fényűző kikapcsolódását, de nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan valójában nem azok, mint aminek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nadjeschda-gyémántnak? És miért a homlokzaton mászik fel inkább a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából ahelyett, hogy a lépcsőt használná?

Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy életveszélyes kaland kellős közepében találja, és nem csak az állása forog kockán, hanem a szíve is.


Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiája hatalmas kedvencem, de sajnos a másik sorozatára nem volt soha időm, hogy elolvassam. Ez a könyv viszont itt villogott, ráadásul stand-alone könyv, nem kell éveket várni a folytatásokra, így úgy döntöttem, hogy belevágok. 

Ami a legjobban vonzott a történetben az az, hogy egy szállodában játszódik. Mindig is vonzott a hotelek világa, sokáig szerettem is volna egy szállodában dolgozni és irigykedve hallgattam azokat a kollégáimat, akik a gyakorlati idejüket ott töltötték. Nem is tudom mi vonzott jobban, a hely vagy hogy érdekes embereket ismerhetek meg? Teljesen mindegy, de óriási volt a vonzereje. 
Kerstin Gier pedig egy gyönyörű, régi, patináns szállodába helyezi a történetét, ami ráadásul fenn van a hegyek között, az időpont pedig karácsony előtt - jó lett az időzítésünk, nem? 

Fanny, a 17 éves lány pedig itt tölti a gyakornoki idejét, nincs egy megadott feladata, ahol tud besegít: hol a gyerekmegőrző részlegen foglalkozik a kicsikkel, hol a wellness részlegen segít rendet tenni, hol a szobákat teszi rendbe. Eközben pedig megismerhetjük egy szálloda belső világát, ki, mit hogyan csinál, kinek mi a feladata, miket tesznek meg a vendégekért, amiket mi nem is látunk és szó szerint természetesnek veszünk.
Persze galibából, vicces helyzetekből nincs hiány, erre az írónő a biztosíték - Fannyban mintha Gwendolynt láttam volna csak picit idősebb kivitelben. Imádtam a kommentjeit, ahogy a különböző helyzeteket kezelte. És volt mit kezelni! A mindig szigorú Müller kisasszony állandó megjegyzéseit, Hortensia, Camilla és Ava, a gyakorlati idejüket töltő három rosszindulatú szobalány gonoszkodásait, Don, az egyik nagyon gazdag család 9 éves, ördögien rossz kisfiának a rosszalkodásait és még sorolhatnám napestig. Fanny nagyon részletesen beavatott minket a hotel mindennapjaiba, szinte minden részlegen jártunk és megismerhettük az ott dolgozókat.
Persze egy régi, patináns hotelnek nemcsak élő szereplői vannak, hanem természetfelettiek is. Ott van például a Tiltott macska, egy vörös csíkos cica, aki ott se lehetne a hotelben, de mégis mindenhol megjelenik és még a legrégebbi dolgozó is emlékszik rá, hogy a kezdő napjaiban is ott volt. Vagy ott van a titokzatos Fehér Hölgy szelleme, "aki" talán nem is létezik, de mégis szóbeszéd járja, hogy időközönként felbukkan - hogy segítő vagy ártó szellem azt senki nem tudja:).

Igazából körülbelül a regény feléig nem nagyon történik semmi izgalmas - ha leszámítjuk azt, hogy kik a vendégek és milyen galibákat okoznak, de ez szinte ott mindennapos. Aztán történik valami, ami kicsit beindítja a cselekményt. Onnantól már izgalmasnak is mondható a történet, sőt úgy felpörögnek az események, mint egy valódi krimiben. Én mind a két részét imádtam a regénynek, nem tudom, hogy melyik volt a jobb, "csak" simán a hotel életében részt venni vagy pedig az akciójelentnek is beillő részeket olvasni. Nehéz eldönteni.

Ami viszont számomra pici lehúzta a regényt, ezért is nem lett maximum pillangós, az a szerelmi jelenetek. Én általában szeretem a szerelmi háromszöget (tudom, ezzel egyre inkább magamra maradok:) és "természetesen" itt is kaptunk egy ilyen háromszöget - ahogy egy YA regényben ez már mindennapos. Viszont számomra egyik srác se volt kimagasló, nem kerültek közel hozzám, nem igazán érdekelt, hogy melyikük lesz a nyerő és ki kapja meg Fanny szívét. Pedig mind a két srác a maga nemében különleges volt, (persze mellette) gyönyörűek és mind a kettő Fannyért epekedett, még úgy is, hogy a hotel tele volt szebbnél-szebb fiatal, vagyonos lányokkal. Nem tudom, hogy az írónő mit ronthatott el (vagy már én vagyok ehhez nagyon fásult), de anno, amennyire odavoltam Gideonért, itt annyira hidegen hagyott mind a két fiú.

Ettől eltekintve szerettem a regényt és örültem, hogy elolvashattam. Nagyon jó kis téli kikapcsolódás, bekucorodva a karácsonyfa mellé, egy kényelmes fotelban, forró csokit iszogatva.

És kinek ajánlanám? Elsősorban Kerstin Gier rajongóinak, másrészt pedig mindenkinek, aki egy könnyed, humoros, kevés akcióval tarkított, téli YA regényt szeretne olvasni illetve akit mindig is érdekelt egy hotel belső élete.

Borító: Nagyon szép, látványos, imádom

Kedvenc karakter: Fanny és a személyzet nagy része

Szárnyalás: a helyszín

Mélyrepülés: Don - hogy én hányszor tekertem volna meg a kis nyakicáját :)

Érzelmi mérce: YA történet, szerelmi háromszöggel és a hozzá tartozó romantikával

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
Mivel az írónőnek hatalmas rajongótábora van Magyarországon, úgy döntöttünk, hogy mostani játékunk a korábban megjelent regényeihez fog kapcsolódni! A feladatotok nem más, mint kitalálni, hogy melyik Kerstin Gier regényből idéztünk, és a helyes címet beírni a dobozba.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Édes istenkém, ha már engem nem engedsz lefogyni, legalább hizlald meg a többieket.”


A blogturné további állomásai:
December 12. - Sorok Között
December 15. - Könyv és más
December 17. - Hagyjatok! Olvasok!
December 19. - Könyvvilág
December 22. - Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók