KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. március 30., szombat

Katie Fforde: Szerelmes levelek



Nemrég megjelent a Libri Kiadó gondozásában Katie Fforde Szerelmes levelek című regénye, amelynek köszönhetően nemcsak betekintést nyerhetünk egy könyvfesztivál megszervezésébe, hanem egy romantikus szerelem fellángolását is végigkövethetjük. Ezúttal a Blogturné Klub 7 bloggerének véleményét olvashatjátok a könyvről, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy saját példányt a regényből.

Libri Kiadó, 2019
512 oldal
Fordította: Berki Judit
Goodreads:3,68
Besorolás: romantikus, realista, chick-lit

Laura Horsley élete nagy lehetősége előtt áll. Egy fatális véletlen folytán találkozhat olvasmányai hősével, a híresen tehetséges és híresen magányos íróval, aki ráadásul szemtelenül jóképű is. Az álmodozó Laura reménytelen szerelemmel a szívében és kétségek között őrlődve készül a randevúra, aminek nem kis tétje van. Ki kell rángatnia a remeteként bezárkózott írót otthonából, hogy legyen díszvendége egy fesztiválnak, amihez az írónak se kedve, se energiája. Így Laurának mindent be kell vetni a nemes cél érdekében. De vajon elég-e ez a „minden”, és mit is takar pontosan? Kettőjük párharcából ki kerülhet ki győztesen?
Katie Fforde tizennégy bestseller írója, a romantikus női irodalom egyik új csillaga, akinek regényei több országban vezetik a sikerlistát. A Hív Amszterdam és a Száz boldog esküvőm írónőjének új könyve garantáltan humoros és romantikus olvasmány.


Katie Fforde nevével többször is találkoztam már, de mindig a megboldogult Ulpius kiadó égisze alatt, ami számomra semmi jót nem jelentett, így soha nem mertem a kezembe venni. De aztán a Libri felkarolta - ez már egy pici bizakodásra adott okot, ráadásul a fülszöveg is tetszetős volt, így azt mondtam, egy életem, egy halálom, de megnézem, hogy mit tud az írónő.

A történet szerint Laura egy kis könyvesboltban dolgozik. Hatalmas könyvmoly, szinte olyan könyv, vagy szerző nincs is, amiről ne lenne véleménye. Sajnos a kis boltot be kellett zárni, esélye nincs a nagy könyváruházakkal szemben, így Laura munka nélkül marad. A bolt zárópartiján azonban megismerkedik egy nagyon híres ügynökkel, aki egy rövid társalgás után munkát ajánl a lánynak, egy könyvfesztivál megszervezése lenne a dolga. Ez nem is lenne nagyon bonyolult, hiszen hasonlókat már szervezett Laura, de a fesztivál sztárjának egy híres írót, Dermot Flynnt szeretnének felkérni, aki amellett, hogy hatalmas bestseller író, évek óta nem vállal el egy nyilvános fellépést sem...
És ugye kitaláljátok, hogy kinek a feladata a sztár meghívása? Természetesen Lauráé:).

Maga az ötlet nagyon tetszett. Mindig is érdekelt a könyves világ, egy könyvfesztivál megszervezése és a hozzá tartozó rengeteg tennivaló. Ezzel nem is volt gond, kaptunk elég információt, hogyan nézik át a kéziratokat, mi alapján választanak ki írókat, nagyon élveztem az írói kurzust - bár abból picit többet is el tudtam volna viselni:) és magát a könyvfesztivált is. Ezzel nem is volt semmi probléma. 

A gondom csupán a főhősnővel volt. Lauráról sok mindent nem tudunk, csupán annyit, hogy okos, könyvmoly, (valószínűleg) jó nő és természetesen a legjobb barátja meleg (ahogy ez már csak lenni szokott az ilyen regényekben:). De ennyi. Nincs múltja, jelene, csak úgy lézeng a világban. Egy nagyon pici betekintést kapunk a családjába - oké, ilyen szülőket én se emlegetnék sokat:), de nekem több kellett volna hozzá, hogy megkedveljem. A blogger ismerőseim sokat morogtak azon, hogy rengeteget lamentált a hölgy és sokat szenvedett. Én azt mondom, hogy inkább semmi tapasztalata nem volt a férfiakkal és nem igazán tudta kezelni a kialakult helyzetet. Amit még el is fogadtam volna, de itt jött a másik problémám - a könyv hossza. Édes jó Istenem. 520 oldal, értitek? Egy chick-lit történetre. Én azt mondom, hogy ezt a regényt simán meg lehetett volna írni 300 oldalban is, akkor se veszített volna vele semmit a drága olvasó.

Ami viszont pozitívum, mert olyan is van ám:). Az egyik a helyszínek egyike: Írország. Ahogy már valószínűleg tudjátok, az egyik kedvenc helyem, egyszerűen nem tudok betelni vele. És ráadásul ez a helyszín számomra teljesen meglepetés volt, hiszen egy szó nem esett a fülszövegben sem róla, hogy a történet egy része ott fog játszódni. Imádtam. A helyieket, a kocsmát, a vendéglátást és hogyan is mondta Laura párszor? "az ír vadembereket". :D És itt el is jutunk a másik kedvencemhez, Dermonthoz, a "hirtelen haragú, nehezen kezelhető, kibírhatatlan, egoista ír vademberhez". (Laurát idézem ismét:).
Egyrészt nagyon együtt tudtam vele érezni, bár sosem voltam író, de láttam jó pár bestseller írót, hogy milyen őrültekháza veszi őket körül és mekkora a nyomás rajtuk, hogy a következő regényük ugyanolyan jó, sőt talán még jobb legyen, mint az előző. Teljes mértékben megértettem, hogy miért kerülte az embereket és miért volt alkotói válságban is. Másrészt viszont hozzá kapcsolódtak a regény szerintem legjobb jelenetei. Ahogy megjelent azon a bizonyos vacsorán, ahogy eltévedt és üvöltve kérte számon Laurán, hogy segítsen neki eljutni a helyszínre, ahogy az első találkozáskor bánt a lánnyal. Egyszerűen imádtam. Ő volt a könyv főszereplője számomra:).

És a regény befejezése? Chick-litről beszélünk, tehát el lehet képzelni, hogy mi lesz a vége, de én a kitalálhatósága mellett is nagyon élveztem a történet befejezését. Néha kell ilyen is:) (csak ne lett volna ilyen iszonyú hosszan taglalva ez a lávsztori... :).

Összességében ajánlom azoknak a hölgyeknek (és uraknak is bocsánat:), akik szeretik a romantikus regényeket, szeretik Írországot, a könyves világot és kibírják, hogy mindezt több, mint 500 oldalon keresztül adagolja be nekik az írónő:).

Borító: Nem rossz, de semmi köze a történethez...

Kedvenc karakter: Dermot

Szárnyalás: a vacsora, és Dermot megérkezése a vacsorára

Mélyrepülés: a regény hosszúsága

Érzelmi mérce: szerelem, féltékenység

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megveheted!

Nyereményjáték:
A könyv főszereplője, Laura Horsley igazi könyvmoly. A feladatotok ezúttal az lesz, hogy a blogjainkon található képek alapján beazonosítsatok más könyvmoly karaktereket (könyvekből vagy filmekből), és a nevüket beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A blogturné további állomásai:
Március 25 -  Deszy könyvajánlója
Március 27 - Szembetűnő
Március 28 - Olvasónapló
Március 29 - Könyvvilág
Március 30 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók