KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. április 13., szombat

M. Robinson: El Diablo


Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó Rázós könyvek sorozatában M. Robinson sötét hangulatú romantikus regénye, az El Diablo. A Blogturné Klub tagjai öt állomáson át kísérik el Alejandro Martinez útját a pokolba, avagy a mennyországba, a történet végén kiderül! Tarts velünk és a játékunk megfejtéséért cserébe megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó 2019. április 25.
552 oldal
Fordította: Kamper Gergely
Goodreads: 4,18
Besorolás: Dark romance, felnőtt

Könyörtelen voltam.
Féltek tőlem.
Feláldoztam magamat. Őt. Mindent…
Én magam döntöttem úgy, hogy olyan világban akarok élni, ahol többet érek holtan, mint élve. Rossz ember voltam – sosem állítottam mást magamról. Rengeteg dolgot tettem, amire nem vagyok büszke. Láttam sok mindent, ami belém égett. Fájdalmat okoztam sok embernek, s ezt nem lehet visszacsinálni.
Minden rajtam állt.
Minden döntés.
Minden parancs.
Sosem számított, hogy mi helyes, és mi becstelen.
Amíg nem találkoztam Vele.
Addig védelmeztem, amíg a megszállottja lettem.
De ki fogja őt megmenteni tőlem?
Magától az ördögtől.
A sors hozott össze bennünket. A végzetünk közénk állt.
Sötét és kegyetlen, domináns maffiózó érzékeny szerelme egy balerina iránt.

Majdnem sikerült elszalasztanom ezt a regényt. Majdnem hallgattam másokra, akiknek nem tetszett, akik féltették a kiadót is ettől a történettől. Mert nagyon de nagyon durva. Ez igaz is, de ami az egyik embernek gyomorforgatóan kegyetlen és ettől olvashatatlan, a másik még gondolhatja azt, hogy némely regény, amit ugyanez a kiadó jelentetett meg, sokkal erőteljesebb megterhelés volt a lelkének, mint ez a bizonyos magától az ördögtől eredő sztori. Kapaszkodjatok meg, nekem nagyon bejött, alig tudtam letenni! Butaság  feltételezni, hogy bárki valósnak gondolná az itt leírt kapcsolatokat, semmi más célból nem íródott, mint szórakoztatni az olvasót és ebből kitűnőre vizsgázott. Szerintem egy felnőttnek nem okoz problémát helyén kezelni a regényt, nyilván nem az veszi a kezébe, már a borító alapján sem, aki szépirodalmat akar olvasni, és bibékkel meg méhekkel írja le a szexet.
Itt következik a figyelmeztetés: csak akkor olvasd tovább a bejegyzést, ha felkészültél a durvaságra, és arra, hogy szokásom szerint apró spoilerek előfordulhatnak.

Muszáj a történet elejét néhány mondatban elmesélnem, mi vezetett oda, hogy a főhős kiérdemelje az El Diablo nevet. Alejandro apja maffiafőnök, olyan ember, akinek egy legyintésére emberek tűnnek el a süllyesztőben, ugyanakkor a család biztonsága mindenek felett az első. Húsz évvel fiatalabb feleségét a tenyerén hordozza. A nagyobbik testvér Amani  egyáltalán nem boldog, hogy egy maffiacsaládban kell felnőnie, állandó rettegésben él, és félti az öccsét, a 15 éves Alejandrót is, aki nagyon szereti a nővérét. A fiú a tiltás ellenére kilóg éjszaka otthonról, ami nagyon rossz döntés, mert bajba kerülnek, aminek az a vége, hogy az apja fegyvert nyom a kezébe: ha méltó akar lenni a Martinez névre, le kell lőnie azt az embert, aki megtámadta a nővérét. Alejandro dönt, és elsüti a fegyvert. Ez egy meglehetősen korai lépés a felnőtté váláshoz, de ebben a környezetben keményebbnek kell lenni a sziklánál, ha életben akarsz maradni, és tiszteletet akarsz kivívni a beosztottaktól. Innentől az apja magával viszi egyre több tárgyalásra, bevezeti az alvilági üzleti életbe, egyre több feladatot oszt rá, és hogy minden téren fejlődjön, a 15. szülinapjára egy luxuskurvát kap egy éjszakára. 
Minden keménykedés ellenére van a srácnak szíve, szerelmes a nővére barátnőjébe, Sophiába. Telnek az évek, és Alejandro mindennél jobban szereti ezt a lányt, alig várja, hogy feleségül vehesse, ha nagykorúak lesznek. De egy családi tragédia kettétöri ezt a boldog időszakot, és Amani többé nem képes ebben a családban élni, elköltözik, és Sophia is elhagyja Alejandrót, képtelen elviselni, hogy kettős életet él, sokszor vérfoltos ingben ér haza, hiszen végzi az apja által kijelölt feladatokat is. Miután nem mindennapi körülmények között az apja is meghal, az összetört szívű fiatalember többé nem akar érezni, még kegyetlenebbé válik, valóban kiérdemli az El Diablo nevet. Érzelmi nyomorban telnek az évei, ez a hideg, lélektelen érzéketlenség az ára, hogy New York a lábai előtt hever, ő a kikezdhetetlen maffiafőnök. Ekkor találkozik a gyönyörű balerinával,  Lexivel, és a mélyen eltemetett fagyott szíve hadakozni kezd  magával az ördöggel. Sikerülhet ennek a lánynak a lehetetlen? Megtalálja Alejandrót El Diablo páncélja mögött?

Próbáltam a legkevesebb spoilert elsütni a fentiekben, mely a regény kb. felének a rövid összefoglalója, de úgy gondolom, ennyi kell, mielőtt elkezdem sorolni az érveimet a könyv mellett.
Mi az, ami engem megragadott Alejandro személyiségében? Ő egy tökéletes antihős, akit nem éppen a romantikus oldala miatt szerettem. Kicsi kora óta egyértelmű számára, hogy egy napon neki kell átvennie apja birodalmát, és ehhez olyanná kell válnia, mint amilyen az apja. Ezt akarta, hatalmat akart, keménykezű főnökké válni, akitől tartanak az emberei és még inkább az ellenségei. Az érzelmeit tudatosan elfojtotta, és pontosan tisztában volt a kezdetektől, hogy úgy védheti meg akiket szeret, ha eltávolodik tőlük, vagy így vagy úgy. Fizikailag és lelkileg egyaránt. Megtanulta, hogy a szerettei a gyengéi, és nem engedheti meg magának, hogy velük zsarolhassák. Az első szerelem persze cuki volt, Sophiával tökéletes volt a kémia fizikailag, de a lány gyenge volt, nem tudta elviselni azt, ami Alejandróval együtt jár, nem volt képes küzdeni érte. Sajnáltam, hogy vége lett a kapcsolatuknak, és hogy annyi magányos évnek kellett eltelnie, míg újra éledezni kezd a srác szíve. Nagyon vártam, hogyan tudja majd Lexi, ez a táncos kislány kihozni belőle a szerelmes pasit. Majdnem húsz év van közöttük! És igen, meglesz a válasz ezekre a kérdésekre. De addig annyi minden történik még, maffiás és magánéleti szálakon is, hogy egy pillanatra sem unatkoztam.
Mert ő tényleg maga az ördög, olyan észjárással, amivel lekörözi az apját, és átejti a fél világot. Minden és mindenki a zsebében van, sikerül mindig egy lépéssel előrébb tartania, és zseniálisan irányít.  Csak közben telnek az évek, és ő egyre fáradtabb, egy ilyen ember sosem tud nyugodtan aludni.
El Diablo karaktere áll a regény központjában, és bármennyire is illik rá a visszataszító, undorító, ocsmány, lelketlen, kegyetlen, bunkó jelző, ugyanakkor látni fogod benne az érzelmileg megtört srácot, aki nagyon tud szeretni, gondoskodni, gyengéd lenni, és aki érzéki, csábító, és olyan kisugárzással rendelkezik, hogy lecsúszik a bugyid olvasás közben.
Ugyanakkor tudod, hogy hidegvérrel képes gyilkolni, és nyilvánvaló, hogy ha az életben összefutnátok, elmenekülnél, és ehhez elég lenne egyetlen pillantása. Nem lenne annyi vér a pucádban, mint Lexinek. Amúgy a gyilkoláshoz annyit, szerinted létezhet olyan helyzet a való életben is, amikor  te is meghúznád a ravaszt? Belegondoltál már ebbe? Én igen, és megtenném, a szeretteimért igen, és önvédelemből is. Bazmeg.
Engem egy csöppet sem zavart a mocskos szóhasználat, pontosan ilyen stílus illett hozzá, ha egy maffiás-erotikus könyvet veszel a kezedbe, ne is számíts másra. Imádtam Alejando kemény és őszinte beszólásait, még jobban Lexivel való pengeváltásait, nagyon jól szórakoztam rajtuk.
Volt egy dolog, ami szerintem teljesen felesleges volt, és az Lexi mostohaapjának a része. Ez tényleg undorítóan mocskos dolog, és nem éreztem, hogy ez feltétlenül szükséges volt a lány személyiségének alakulásához, épp elég volt, amit az anyja miatt el kellett viselnie.
Lexi volt inkább a hős a regényben, mert mindent megtett, ami csak lehetséges volt, hogy emberré változtassa az ördögöt. Bátor volt az első pillanattól, és vállalta önmagát. A legkomolyabban küzdött az álmaiért, és ezért végigment a legnehezebb úton. Volt bennem egy olyan érzés, hogy apafigurát keres, és erre meg is volt minden oka.
Működött közöttük a kémia, és hát ugye a regény egyik fő erőssége az erotikus jelenetek sora, kettejük cselekedetei nagyrészt szeretkezések voltak, és nem baszások, ahogy azt Martinez intézni szokta a kurváival. Erősen grafikus leírásokat tartalmaz, nincs mit szépíteni, ez is része a könyvnek, mert az ugye világos, hogy ez nem egy istenverte tündérmese.Vagy valamilyen kicseszett módon mégis?
Őszintén szólva az időfaktor az egyik oka, hogy nálam nem lett maximális pontszámú a regény. Ugyanis összességében több mint 25 évet ölel fel a szerző, és szerintem ez nagyon hosszú idő, ráadásul van egy tíz éves ugrás közben, ami különösen szíven szúrt. Mivel megéltem már pár évet, tudom, mennyi idő 10 év várakozás. Sok. Martinezt ismerve, 3 évet adtam volna neki maximum, de még az is sok az ő habitusához. Hogy tudta ennyi évig magába zárni az érzéseit?
A másik problémám Lexi karrierjével volt. Az írónő megtette őt New York, később az angol királyi balett legjobb szólistájává, ami persze hihetetlen volt, azokkal az alapokkal, amivel rendelkezett, bár már a Julliard is túlzás. Nekem az is sántított, hogy Lexinek tökéletes mellei voltak a pasi szerint, hát nézzetek meg egy prímabalerinát, azok laposak, mint a Nagy-alföld.
A hibák közé sorolom a történet végét is, bár "kezdő" olvasók talán nem találják ki, mi fog történni, legalábbis szóról szóra nem, velem azonban megtörtént. Azért nem haragudtam miatta! Csak azon izgultam, a végét nehogy elrontsa valamivel a szerző az utolsó pillanatban. De szerencsére nem.
Nagyon helyesen szerepel a könyvön a fülszöveg alatt: FIGYELMEZTETÉS!
Brutális történet brutális szavakkal. Csak akkor vidd magaddal, ha bírod!
Ezért komolyan mondom, csakis 20+ olvasóknak ajánlom, akik bírják a mocskos szóhasználatot és a még mocskosabb pasikat.
A kiadóvezetőnek köszönöm a pozitív döntést a megjelenésről, és várom a szerző The Good Ol' Boys sorozatát is magyarul, ahol feltűnnek az El Diablo szereplői is.

Borító: Imádom.
 
Kedvenc karakter: Alejandro

Szárnyalás: A gondosan előkészített terv annyira máshogy is elsülhetett volna, szó szerint.


Mélyrepülés: A balettal kapcsolatban voltak mellélövések.

Érzéki mérce:  Tele van szexjelenetekkel, és zongorázni lehet a különbséget, hogy kivel, mikor és hogyan bánik El Diablo. 

Értékelés:




Játék:

Játékunk a mozis ördögökhöz kapcsolódik, egy-egy jellemző kép alapján kell kitalálnotok a filmek vagy sorozat címeit, melyekben maga az ördög jelenik meg. Kérjük, írjátok be a megfejtéseiteket a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:

04.13 Kelly és Lupi olvas
04.15 Sorok között
04.17 Betonka szerint a világ…
04.19 CBooks
04.21 Dreamworld extra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók